Dodaj do ulubionych

Jaka ochrona na lato?

28.04.12, 08:24
Drogie Wózkomaniaczki, mam pytanko wink Czy istnieje jakaś uniwersalna osłonka przeciwsłoneczno-moskitierowa pasująca na gondolę? Chłopaki jeżdżą teraz Zoomem i młodszy ma siatkę wyciąganą z osłonki na nóżki - świetnie chroni przed owadami i daje cień - ale robi się coraz cieplej i osłonka na nóżki będzie zbędna. Nie podobają mi się białe moskitiery narzucane na cały wózek, poza tym niebardzo zacieniają. Macie jakieś patenty żeby chronić dzieciaki przed słońcem i owadami JEDNOCZEŚNIE? Czy taka czarna moskitiera jak poniżej się nada? I gdzie taką dostać?
https://wozeczkowo.pl/zdjecia1/folia_moskitiera.jpg
Obserwuj wątek
    • tygisek Re: Jaka ochrona na lato? 28.04.12, 10:29
      sa roznokolorowe moskitiery uniersalne, nie tylko biale, ale trzeba je przymierzyc do wozka, nie do kazdego pasuja idealnie...nie maja one jednak filtrow UV - takie filtry posiadaja nieliczne i dedykowane do konkretnych wozkow (markowe) moskitiery...te uniwersalne sa tanie, wiec nie wykosztujesz sie w razie co, ale zwykle marnej jakosci i to rowniez trzeba wiedziec...
      ja mialam taka, i nie bylam zadowolona, ale moze trafisz na swoja, ze ci akurat przypasuje...
      sa tez uniwersalne daszki p-sloneczne i one tez miewaja filtry UV, no ale nie chronia przed owadami
      • abigail83 Re: Jaka ochrona na lato? 28.04.12, 17:23
        www.tublu.pl/pomyslowy-dobromir/na-spacerze/dooky-oslonka-do-wozka-i-fotelika.html
        To jest fajne,ale przed owadami chroni srednio
    • afroddytta Re: Jaka ochrona na lato? 07.05.12, 00:00
      Ja mam taką osłonkę koo-di, ona jest z filtrem UV. Używałam na wyjeżdzie dla maluszka do wózka CM, jest bardzo fajna i wygodna, spora, więc pewnie nadaje się do większości wózków (tak piszą). Po dokładnym jej przymocowaniu (ma kilka rzepów) myślę, że sprawdzi się też jako moskitiera. Mnie kosztowała jakieś 20 zł i polecam, bo warto.
      • afroddytta Re: Jaka ochrona na lato? 07.05.12, 00:14
        Teraz do MB Urbana mam oryginalną taką siatkę (nie tę materiałową) też z filtrem i w instrukcji napisane, ze może służyć jako moskitiera, choć oczywiście nie biorą odpowiedzialności jeśli się jakiś robak jednak dostanie.
        Wygląda tak https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/KbFrfNno0lb4ezTbvA.jpg
      • coronella afrodytta 07.05.12, 08:26
        gdzie Ty kupiłaś taką osłonkę za 20 zł??
        • afroddytta Re: afrodytta 07.05.12, 17:03
          A gdzie ja mogłam kupić, oczywiście na allegro smile (tylko w październiku przed wyjazdem i od 1 zł, więc może dlatego tak mi się udało).
      • rebelka1986 Re: Jaka ochrona na lato? 07.05.12, 09:01
        Widziałam tę osłonkę i to chyba najlepsze wyjście, ale najtańsza jaką znalazłam kosztuje 89 zł wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka