jolinka102
01.05.12, 10:34
Witam, chetnie poczytam wasze opinie na temat paru wozkow.
Nasze dziecko dobija magicznej granicy 15 kg. Wozka uzywamy do powrotow z przeszkola i czasami jak jestesmy w miescie na zakupach. Wozek bedzie nam potrzebny minimum jeszcze ok. pol roku, a moze troszke wiecej. Dodam, ze wozek musi byc dostosowany do wysokich uzytkownikow, ja mam 180 cm, a maz 190cm. Szukajac wozka dla wiekszych dzieci najczesciej polecane sa Maclaren XT, Cybex Callisto i BJCmini. Baby jogger odpada na starcie bo czytalam, ze czesto pojawiaja sie problemy z przednim kolem. Ostatni naszym wozkiem byl PP Si, jednak dwa razy dokonowalismy zwrotu tego wozka bo wystapily problemy ze stelazem. Maclaren to typowa parasolka, a za nimi nie przepadam. Cybex tez taki parasolkowy, ale przynajmniej ma jedna raczke. Wizualnie oba mi nie odpowiadaja, ale chyba jednak Callisto troszke bardziej urodziwy. Ostatnio w oko mi wpadly Britax b-agile i Britax b-mobile. W zasadzie zakochalam sie w b-agile jednak doczytalam, ze wysokosc raczki to ok. 100 cm wiec moze to byc za malo jak dla nas. No i pytanie czy ten stelaz jest na tyle mocny, zeby wozic w nim dziecko ciezsze niz 15 kg? Czy te 15 kg to absolutne maximum dla tego wozka? Doradzi mi jakas dobra dusza? Z gory dzieki