Dodaj do ulubionych

Britax, Cybex, Maclaren?

01.05.12, 10:34
Witam, chetnie poczytam wasze opinie na temat paru wozkow.
Nasze dziecko dobija magicznej granicy 15 kg. Wozka uzywamy do powrotow z przeszkola i czasami jak jestesmy w miescie na zakupach. Wozek bedzie nam potrzebny minimum jeszcze ok. pol roku, a moze troszke wiecej. Dodam, ze wozek musi byc dostosowany do wysokich uzytkownikow, ja mam 180 cm, a maz 190cm. Szukajac wozka dla wiekszych dzieci najczesciej polecane sa Maclaren XT, Cybex Callisto i BJCmini. Baby jogger odpada na starcie bo czytalam, ze czesto pojawiaja sie problemy z przednim kolem. Ostatni naszym wozkiem byl PP Si, jednak dwa razy dokonowalismy zwrotu tego wozka bo wystapily problemy ze stelazem. Maclaren to typowa parasolka, a za nimi nie przepadam. Cybex tez taki parasolkowy, ale przynajmniej ma jedna raczke. Wizualnie oba mi nie odpowiadaja, ale chyba jednak Callisto troszke bardziej urodziwy. Ostatnio w oko mi wpadly Britax b-agile i Britax b-mobile. W zasadzie zakochalam sie w b-agile jednak doczytalam, ze wysokosc raczki to ok. 100 cm wiec moze to byc za malo jak dla nas. No i pytanie czy ten stelaz jest na tyle mocny, zeby wozic w nim dziecko ciezsze niz 15 kg? Czy te 15 kg to absolutne maximum dla tego wozka? Doradzi mi jakas dobra dusza? Z gory dzieki
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: Britax, Cybex, Maclaren? 01.05.12, 10:43
      te 15 kg jest dosyć umowne i związane z atestami - te same wózki na amerykańskim ebayu czy sklepach internetowych mają wyższą wagę maksymalną, a nie sądzę, by akurat na rynek amerykański produkowano mocniejsze wózkiwink

np. maclaren quest u nas ma ograniczenie do 15kg, a w USA do 24kg
    • kasamandri Re: Britax, Cybex, Maclaren? 01.05.12, 12:18
      Jeśli chodzi o bitaxa b-agile, którym jeździmy to wydaje mi się, że stelaż ma mocny. Tak jak pisze saras-wati - w USA ten wózek jest do wyższej wagi.
      Problemem wydaje mi się wysokość rączki. Dla mnie idealna (168 + max 8 cm obcasa), ale mój mąż (185) - musi się trochę schylić.
      • villemo86 Re: Britax, Cybex, Maclaren? 01.05.12, 13:13
        Ja bym brała britaxa. Jest bardzo obszerny, fajnie się sklada, jest w dobrej cenie, ma fajną regulację rączki. Generalnie myślę, że kiedyś go kupię, właśnie jak młoda będzie miała około 2 lata. No i budka w nim jest super. Poza tym w sklepie byl opisany jako do 20 kg.
        • jolinka102 Re: Britax, Cybex, Maclaren? 01.05.12, 14:15
          Dzieki dziewczyny, nie wiedzialam ze w USA britaxy sa zarejestrowane do 20 kg. No jeszcze pozostaje mi sprawdzic wysokosc raczki. Mam nadzieje, ze uda mi sie go zobaczyc w ktoryms ze sklepow w mojej okolicy.
          • villemo86 Re: Britax, Cybex, Maclaren? 01.05.12, 14:32
            A skąd jesteś?
            --
            • jolinka102 Re: Britax, Cybex, Maclaren? 02.05.12, 08:42
              Mieszkam w Niemczech, ale znajac moje szczescie moze byc ciezko trafic w stacjonarnym sklepie na te wozki, ktore mi sie podobaja wink.
              • kasamandri Re: Britax, Cybex, Maclaren? 02.05.12, 12:17
                A britax nie jest przypadkiem niemiecki? big_grin
                • saras-wati Re: Britax, Cybex, Maclaren? 02.05.12, 12:48
                  cybex chyba teżwink
                  • jolinka102 Re: Britax, Cybex, Maclaren? 03.05.12, 10:08
                    Tak cybex jest niemiecki britax chyba bardziej niemieco-brytyjski, ale mimo to tutaj nowosci tak szybko sie nie wdrazaja na rynek. W sklepach panuje raczej monotematycznosc, na ulicach w sumie rowniez. W jedynym sklepie z wozkami w moim miescie nie ma ani cybexow ani britaxow. W okolicy sa jeszce 2 inne sklepy, ktore w sobote zamierzam odwiedzic. Jeden z tych sklepow na stronie internetowej ma britax b-agile, ale czy bedzie w sklepie stacjonarnym to sie okaze.
    • moniar80 Re: Britax, Cybex, Maclaren? 03.05.12, 15:19
      Mój syn waży 17-cie i z przedszkola wraca (strasznie sterany) na Peg Perego Si. Super wózek. nasz ma już 3 lata ale jest w 100% sprawny. A wozimy w nim też jeszcze młodszą cókę. szkrabshop.pl/pl/p/Wozek-Peg-Perego-Si-Completo/82.
      • jolinka102 Re: Britax, Cybex, Maclaren? 03.05.12, 18:47
        Przygody z Peg Persgo Si wlasnie zakonczylam. Widocznie mamy pecha, ale po okolo 9 miesiacach skrzywil nam sie stelaz, nastepnie otrzymalismy nowy Si i kolejny po 2 miesiacach padl w identyczny sposob. Otrzymalismy zwrot kasy za wozek i teraz chetnie ja zainwestuje w jakis inny wozek smile.
        • moniar80 Re: Britax, Cybex, Maclaren? 03.05.12, 20:47
          My mamy taki z kolekcji 2009. Może te nowe to jakieś przytanione? Zwrócili Ci kasę - więc tyle dobrego że dbają o dobry serwis smile.
    • julamar84 Re: Britax, Cybex, Maclaren? 03.05.12, 21:17
      Trochę z innego przedziału cenowego ale sugeruję jeden z wózków Graco - np EVO albo Fusio.
      Koleżanka z bloku kupiła używany graco (nie pamiętam modelu ale podobny do tego fusio). I tu najlepsze młodszego woziła w siedzisku spacerowym a koń ważył z 12 kg a starszego sadzała okrakiem na złączeniu budki i rączki - tamten wózek miał tam taką pułkę na kubek. W sumie ze 25 - 30 kilogramów a ten wózek nawet nie jęknął...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka