Dodaj do ulubionych

spacerówka - głównie do samochodu

11.09.12, 12:30
szukam spacerówki dla mojej córeczki. Obecnie jeździmy gondolą x-landera, wózek całkiem wygodny, ale wielki - po włożeniu do bagażnika okazuje się ze wiele miejsca już nie zostaje. Poza tym ciężki jest, ale na jeżdżenie codzienne jest bardzo wygodny. Tak więc spacerówka x-landera będzie na bieżąco, a ja potrzebuję spacerówki do auta, którą mogę tam wrzucić i się przy tym nie urobię i jeszcze zapakuję jakieś bagaże

A mi chodzi o spacerówkę:
- lekką
- składaną do dość małych rozmiarów
- skrętne przednie koła
- w miarę duży kosz
- rozkładane siedzenie na płasko (nie kubełek!)
- przekładana rączka lub siedzisko (ale to nie jest priorytet)
- rączka do regulacji bo ja niska a mąż wysoki

Strasznie mi się podoba sola, ale nie mam pojęcia jak wygląda po złożeniu? Tzn. widziałam zdjęcia, ale takie porównanie z x-landerem by było ekstra.

Jakieś typy?
Obserwuj wątek
    • panna.sarabella aaa i jeszcze 11.09.12, 12:40
      pamiętam z poprzedniego wózkowania ze świetną sprawą jest zamiast pałąka taka tacka z otworem na butelkę/kubeczek. Tak wiec uwzględnijcie jeszcze takie coś smile

No i ma starczyć do końca wózkowania.
      • blueaha Re: aaa i jeszcze 11.09.12, 13:28
        to baby jogger city mini;-0
      • tereferefretka Re: aaa i jeszcze 11.09.12, 14:04
        to mini pod wzgledem tacki, a reszta? ani przekladanego siedziska/rączki, ani regulacji wysokości, jak dla mnie to naciągana propozycja.(moze lekki i latwo skladany, ale podbijanie z tego co czytalam nienajlepsze,choc tu nie wiem, zdania są podzielone)

nie wiem jakiego macie x-landera ale kazdy raczej jest duzy po złożeniu,
        jeśli chodzi o nowy wózek może zrób tak, że zamów solę przez internet, porównasz sobie w domu i jesli nie podpasuje to możesz w ciągu 10dni odesłać...

• m7-7 Re: aaa i jeszcze 11.09.12, 14:15
          Tylko sola, moim zdaniem, to nie wózek do końca wózkowania.
          Mnie się wydaje że cięzko będzie znaleźć wózek idealny dla maluszka ok 6 m-cy i ponad dwulatka, a czasami ponad 3 latka (koniec okresu wózkowania).
          • panna.sarabella Re: aaa i jeszcze 11.09.12, 14:18
            dla takiego 3-latka mam po starszej córce zwyczajną parasolkę, którą uważam za idealną dla dziecka które sie trochę zmęczyło łażeniem. Więc bierzemy pod uwagę max 2-letnie dziecko.
    • panna.sarabella NUNA 11.09.12, 22:31
      weszłam na wątek o NUNIE, pooglądałam ją i się zakochałam smile

jest tylko jedno ALE: nie ma pałąka? Żadnego? NIC??? Mi ten pałąk BARDZO potrzebny jest.
      • ato.ja Re: NUNA 12.09.12, 08:50
        Nuna jest dość mała. Moja córka ma 14 miesięcy i już moim zdaniem wyrosła z Nuny. Jak siedzi to jest ok, ale przy rozłożonym oparciu główka 'wyciska' się przez ten materiał. Siedzącemu dziecku mogłaby pewnie posłużyć jeszcze długo, ale moja mała często zasypia w wózku.
        Nie ma niestety pałąka. Nie wiem czy dałoby się jakoś zamontować w niej taki uniwersalny, bo rurki po bokach są spłaszczone. Ja np. parasolkę przykręciłam do rurki przy koszu, ale z pałąkiem nie kombinowałam.
        ale Nuna spełnia większość Twoich wymagań:
        - lekka
        - składana do dość małych rozmiarów
        - skrętne przednie koła
        - w miarę duży kosz - nie wiem czy duży, dla mnie jest wystarczający
        - rozkładane siedzenie na płasko (nie kubełek!)
        - przekładana rączka lub siedzisko - nie ma
        - rączka do regulacji

Przyznam, że dobrze mi się ja prowadzi i lubię ten wózek. Najlepiej jakbyś mogła pooglądać i przymierzyć ją w sklepie.
    • evra_only Re: spacerówka - głównie do samochodu 12.09.12, 08:03
      Ja się skusiłam na Inglesinę Trip właśnie do samochodu - na co dzień mamy BJCM smile Kiedyś przy starszym synu miałam Inglesinę Max i to były genialne parasolki - taki sentyment mi został wink A co do Nuny - już się gdzieś wypowiadałam - mnie osobiście ten wózeczek niestety nie podpasował. Najlepiej gdybyś w sklepie się przymierzyła.
    • linkap_wawa Re: spacerówka - głównie do samochodu 12.09.12, 08:58
      dziewczyny a bebe confort loola up - w sumie spelnia wszystkie wymagania (no moze poza lekkoscia, ale nie jest tak tragicznie) - sama szukam podobnego wozka wiec to raczej pytanie a nie propozycja.
    • panna.sarabella się przypominam... 13.09.12, 16:05
      dziewczyny, naprawdę nic nie podpowiecie?
      Przeszukuję net, forum, mętlik w głowie mam.
      Podpowiedzcie coś sensownego, pliiiiiiiiiiz
      • ibs79 Re: się przypominam... 13.09.12, 21:28
        A ja Ci z całą stanowczością jako wózek do samochodu polecam Bee+, jest duży, rozkłada się na płasko, pałąk możesz sobie dokupić, jest lekki- ok.8 kg, a miejsca w samochodzie zajmuje tyle co nic, siedzisko ma odwracane, więc małą możesz wozić i przodem i tyłem do kierunku jazdy, rozkładanie i składanie wózka bardzo proste, mój jeździ głównie w bagażniku smile. Co do M&P ja od soli wolałam umbro - stelaż rewelacja, kolory super, miałam żółty, ale wiem, że w kolorystyce są i typowe kolory dla dziewczynek. Z tym, że dla nas starczył na krótko i syn z niego wyrósł. Pooglądaj sobie jeszcze loolę, może Ci przypadnie do gustu, ja bardo ją też bardzo lubiłam smile
        • linkap_wawa Re: się przypominam... 13.09.12, 21:40
          no tak ale dziewczyny pisza ze bee to dla wiekszych dzieci dpbry a dla maluchow co to wlasnie z gondoli sie przesiadaja niekoniecznie..
          • ibs79 Re: się przypominam... 13.09.12, 22:25
            Ja osobiście nie widzę problemy, jeżeli mała siedzi samodzielnie. Bee owszem nie jest zabudowany jak inne spacerówki, ale tak samo posiada szelki, które są od tego by dziecko przypiąć. To tylko jedna z propozycji, jeżeli nie Bee, bo za duży i nie zabudowany to umbro, jest znacznie mniejszy, ale również bardzo fajny.
      • ibs79 Re: się przypominam... 13.09.12, 21:32
        A co do nuny, owszem ma fajny desing, ale jak dla mnie osobiście to jej jedyny atut, my jeździliśmy nią dokładnie 2 dni, i na tym poprzestaliśmy, ani mi ani synkowi nie przypasowała (krótkie oparcie, wąska, nie pasowało mi składanie, i MEGA TERKOCZĄCE KÓŁKA!!!!), lecz różne są gusta i guściki :-p
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka