magda79pn 28.01.13, 19:39 sprawdza się? wiem, że on jest przeciwsłoneczny, ja potrzebuję przeciwdeszczowy, więc muszę sobie uszyć sama kto może mi podać wymiary i zrobić kilka fotek od spodu ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darusia2012 Re: daszek teutonia 28.01.13, 20:20 Sprawdza się bardzo, szczególnie gdy wózek rozłożony jest do spania. Wtedy budy nijak do pałąka naciągnąć się nie da a słońce daje po oczach. 24cm +18 cm zmarszczone gumką co daje po rozciągnięciu 30 cm + 24 cm to jest ta część, którą się mocuje na budę. Obwód daszku gdzie jest wszyta część usztywniająca ok. 84 cm. Nie wiem czy coś z moich pomiarów zrozumiałaś Odpowiedz Link
magda79pn Re: daszek teutonia 28.01.13, 20:41 wszystko kumam i bardzo Ci dziękuję jeszcze poproszę szerokość na środku jak mi wyjdzie, to masz u mnie gratisa Odpowiedz Link
aasia_g Re: daszek teutonia 28.01.13, 21:15 Magda, ja mam taki daszek jakbyś chciała pomacać Odpowiedz Link
magda79pn Re: daszek teutonia 28.01.13, 21:35 pomacać to nie mam kiedy, ale jakbyś miała chwilkę żeby zdjęcia od spodu zrobić, to byłoby super Odpowiedz Link
darusia2012 Re: daszek teutonia 28.01.13, 22:08 Magda trzymam za słowo Mierząc przez środek w poprzek 34 cm mierząc przez środek wzdłuż 63 cm zdjęcia zrobiłam, ale chyba wstawić nie umiem Odpowiedz Link
magda79pn Re: daszek teutonia 28.01.13, 22:40 spoko, jak mi wyjdzie, to dostaniesz też mój mail sowa796@wp.pl Odpowiedz Link
darusia2012 Re: daszek teutonia 28.01.13, 22:56 Zdjęcia wysłane. Chyba czas spać, bo mi się monitor w oczach rozmazuje Odpowiedz Link
magda79pn Re: daszek teutonia 29.01.13, 20:37 dostałam ale Twoje też się przydadzą a łepek jest uroczy Odpowiedz Link
the_isabelle Re: daszek teutonia 05.02.14, 14:43 I co Magda szyłaś może ten daszek? Jeśli tak, jak wyszedł? Jak Ci pisałam na mail, sama zastanawiam się nad uszyciem- tylko nie wiem skąd wziąć taką żyłkę usztywniającą. W końcu kupię szlauf do odciągania wina w agd Ale w sumie jeśli miałbyś wprawę....mogłabym zamówić Mnie tylko zastanawia czy te zaczepy będą się trzymać na budce britaxa b-motion. Darusia, a średnica tego "okrągłego" zaczepu za budkę to jaka jest mniej więcej? Na rurkę-stelaż budki o jakiej średnicy powinna pasować? I ma Odpowiedz Link
magda79pn Re: Chol..własnie zauważyłam,że to wątek sprzed r 05.02.14, 15:31 szyłam, na upał fajnie, ale jak mocno wieje to juz nie trzeba do środka włożyć fiszbinę od gorsetów Odpowiedz Link
the_isabelle Re: Chol..własnie zauważyłam,że to wątek sprzed r 05.02.14, 15:52 A jak to mocowałaś do wózka. Trochę szkoda mi wszywać rzepa po zewnętrznej a jak tak patrze, te mocowania mogłyby siwetnie pasować do mojej budy. zostają ewentualnie troczki (nie lubie) lub spinacze do bielizny Odpowiedz Link