Dodaj do ulubionych

Parasolka do 600 pln

11.03.13, 22:37
Mam już Britaxa b-agile, kupionego dzięki Waszym radom smile A teraz mam prośbę o pomoc w wyborze parasolki, którą mam dostać w prezencie, stąd to ograniczenie cenowe do 600 pln. Zależy mi na lekkim wózku, składanym w parasolkę, głównie do samolotu. Chciałabym żeby miał w miarę obszerną budkę, podnóżek regulowany, rozkładane oparcia jedną ręką i pałąk. Oglądałam chicco lite way, ale te przednie kółka są takie liche, no i nie ma pałąka, ale można dokupić. Budka też średnia. Myślałam też o espiro avant, ma dużą budkę, pałąk i rozkładane oparcie jedną ręką, ale czy jakość tych wózków jest ok? Peg perego pliko mini odpada, nie można dobrać pałąka do tego wózka no i sprawia wrażenie strasznie rozklekotanego. Oglądałam w necie również M&P tour ,ale kiepsko rozkłada się siedzisko, tylko do pozycji półleżącej, wolałabym żeby rozkładało się bardziej. O matko! Ale jestem wybredna... Macie jeszcze jakieś pomysły? Pomóżcie Dziewczyny!
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: Parasolka do 600 pln 11.03.13, 22:45
      Zobacz zooper twist, problem moze byc z rozkladaniem oparcia jedna reka.
    • escapezone Re: Parasolka do 600 pln 11.03.13, 22:49

odpuść sobie chicco bo to masakra, miałam model scoop i mały miał 12kg a serwis stwierdził przy wymianie kolek ze jest juz za ciężki i nity idą.. I wózek rozklekotal się.. Masakra.. Dużo dziewczyn zachwala maclareny.. Wiec może któryś z nich model ?
      • karollek79 Re: Parasolka do 600 pln 12.03.13, 07:53
        Zoppera twist chętnie bym kupiła tylko praktycznie nigdzie go nie ma. Jest tylko jeden sklep, który sprzedaje twisty z 2010 roku w kiepskich kolorach. No i pytanie dlaczego z 2010 r mają tylko ..?
        Jeżeli chodzi o maclareny to za tą kwotę to raczej nic ciekawego nie dostanę...
        Macie jeszcze jakieś pomysły?
        • magda79pn Re: Parasolka do 600 pln 12.03.13, 08:32
          maclareny są droższe, dobra jest też inglesina trip, ale kosztuje około 700zł

a może mamas&papas cruise? też co prawda są po 699zł, ale może warto dołozyć

jeszcze cybex onyx, ale nie wiem po ile teraz są

oprócz zoopera nie mam pomysłu na dobry wózek w tej cenie, może jeszcze wpadnie mi coś do głowy smile
          • karollek79 Re: Parasolka do 600 pln 12.03.13, 08:51
            No właśnie inglesina trip i m&p cruise jest o tę stówkę droższa... A głupio mi powiedzieć znajomym żeby dołożyli albo, że ja dołożę... Cybex to już na maxa przegiął bo onyx w tym roku jest po 900 pln! No chyba, że gdzieś jeszcze sprzedają z poprzedniego roku, ale raczej nie upoluję takiego.. Zastanawiam się czy nie zaryzykować z tym espiro avant - to jakiś nowy model. W necie wygląda całkiem nieźle, muszę go zobaczyć na żywo. Wiem, że espiro ma kiepskie opinie, ale może ten model jest ok...
            • magda79pn Re: Parasolka do 600 pln 12.03.13, 09:17
              lepiej upoluj inglesinę trip w dobrej cenie smile teraz są wszędzie wyprzedaże smile
              • magda79pn Re: Parasolka do 600 pln 12.03.13, 09:18
                nie inwestuj w espiro, bo będziesz za pół roku żałować

www.sdkrak.pl/inglesina-trip-p-210.html?osCsid=77c70883619b6f46f7e5a0c3a06c4fa4
            • sole78 Re: Parasolka do 600 pln 12.03.13, 09:20
              też bym Ci poleciła Inglesinę trip, ale faktycznie w takiej sytuacji niezręcznie zaproponować coś droższego. Ewentualnie mogłabyś poszukać używki w idealnym stanie na gwarancji. Ja sprzedałam moją inglesinę po 4 m-cach używania, na gwarancji, w stanie idealnym, praktycznie wyglądała na nówkę za 500 zł.
    • blueaha Re: Parasolka do 600 pln 12.03.13, 11:04
      zoopera widziałam na allegro, sprzedaje chyba dystrybutor na PL czyli fartlandia= można do nich zadzwonić bezpośrednio. ten model nowszy ma oparcie rozkładane jedna ręką. mieści sie w budżecie i jest całkiem fajny- duża buda, pałąk w komplecie i amortyzacja. Ja polecam
      • karollek79 Re: Parasolka do 600 pln 12.03.13, 16:17
        blueaha napisała:

> zoopera widziałam na allegro, sprzedaje chyba dystrybutor na PL czyli fartlandi
        > a= można do nich zadzwonić bezpośrednio. ten model nowszy ma oparcie rozkładane
        > jedna ręką. mieści sie w budżecie i jest całkiem fajny- duża buda, pałąk w ko
        > mplecie i amortyzacja. Ja polecam

To właśnie o tym sprzedawcy pisałam, że ma twista z 2010 roku, ale rozumiem, że nie było nowszej wersji? Zastanawia mnie tylko dlaczego poza fartlandią nigdzie nie ma tych wózków... A widziałyście go na żywo? Jak wygląda tapicerka? Jest tylko oliwkowy kolor, niezbyt ciekawy.
        • magda79pn Re: Parasolka do 600 pln 12.03.13, 16:24
          miałam zopera, zielonego, zielone jabłuszko, i on coś tam miał z oliwki, bardzo ładny kolor to był smile

zobacz tutaj, str 28
          fotoforum.gazeta.pl/5,2,magda79pn,27.html
          na stronie fartlandii są chyba 3 kolory

od zawsze tylko oni je sprzedawali, też tam kupiłam, był to chyba 2008 rok
          • karollek79 Re: Parasolka do 600 pln 12.03.13, 17:00
            A czy przed złożeniem twista trzeba zdjąć pałąk? Bo w inglesinie chyba nie trzeba?
            • magda79pn Re: Parasolka do 600 pln 12.03.13, 17:02
              nie pamiętam...
        • blueaha Re: Parasolka do 600 pln 12.03.13, 17:09
          Fartlandia jest głównym dystrybutorem, wydaje mi się ,że te z 2010 to był ten nowszy model, na pierwszy rzut oka można to poznać po budce- okienko dało się zasłonić i ten nowszy model wygladał tak https://www.zooper.com/Zooper/Products/images/twist_2.jpg Na allegro jeden twist jest stary jeden nowy. Dało się go złożyć z pałąkiem, nie trzeba go było odpinać nawet do wkładania dziecka, wystarczyło go podnieść do górywink Co do tapicerki- mi się bardziej podobała niz w starszym modelu który ja miałam. ta oliwka nie jest taka zła, bo jest połączona z zielonym jabłuszkiem i całkiem fajnie to wygląda.
    • sztucznamrowka Re: Parasolka do 600 pln 12.03.13, 13:34
      Jakiś czas temu był na all Maclaren quest za 600zł - używka z 2012r
    • karollek79 Re: Parasolka do 600 pln 13.03.13, 10:52
      Dowiedziałam się, że w Fartlandii mają tylko ten kolor oliwkowy, który zupełnie mi nie leży. No i nie planują narazie sprowadzania innych kolorów. Szczerze mówiąc kiepski to dystrybutor co ma w asortymencie jeden kolor wózka. Gdyby był czerwony to bym się skusiła... No cóż - kolor rzecz gustu... Chyba jednak będzie ta inglesina trip, w sumie można kupić za 640 pln, chyba znajomi to przeżyją wink
      Mam tylko do Was prośbę o radę (aktualnie nie mogę się ruszyć do żadnego sklepu bo dzieciaki mi chorują) czy rączki w tripie nie będą dla mnie za wysoko? Mam 167 cm wzrostu. I czy dobrze pamiętam, że w tripie ten czerwony kolor to jest taki malinowy czerwony? A może któraś z Was miała ten kolor beżowy? Czy jest praktyczny? Czy lepiej jednak ciemniejszy brać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka