Dodaj do ulubionych

I ja mam Peg Perego Si

17.04.13, 13:22
Wózek doczyściłam, tapicerka wyprana i mogę zademonstrować wózek smile Kupiłam w komisie, przesłali, więc dlatego nie był czysty, ale teraz prezentuje się znakomicie, najważniejsze że wszystko sprawne, i kółka rewelacja jak na parasolkę. Kosz bez dziur, ale tak jak ktoś pisał, że w nowszych modelach kosz jest wzmocniony a ten jest z 2011 i nie powinien się przecierać. Nie mam tylko uchwytu na kubek, ale chyba go sobie daruje, bo wózek docelowo ma być u mojej mamy, na szczęście przez parę dni sobie pojeżdżę smile Także Pomilak myślę, że jak masz Gt to będzie fajny dodatkowy wózek.
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/gd/ge/tpce/RWFYP7K5aB0VDjm7RB.jpg
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/gd/ge/tpce/2pzIsalNR4A3aIY5YB.jpg
Obserwuj wątek
    • jotka_k Re: I ja mam Peg Perego Si 17.04.13, 13:54
      no piękny smile
      • pomilak1 Re: I ja mam Peg Perego Si 17.04.13, 18:35
        Czekam, aż Ci się znudzi i odkupię od Ciebie tongue_out zwinęłaś mi go sprzed nosa tongue_out suspicious
        • kkitka Re: I ja mam Peg Perego Si 17.04.13, 20:41
          smile nie no rezerwacji nie było wink A te z allegro licytujesz?
          • pomilak1 Re: I ja mam Peg Perego Si 18.04.13, 19:07
            Nie licytuję. Jakoś mi znowu euforia przeszła, chyba jednak wolę sobie rower kupićbig_grin czyżby mania mnie opuściła? big_grin za 280 to bym kupiła a tak 450zł teraz mi szkoda tongue_out
    • dmc1981 Re: I ja mam Peg Perego Si 17.04.13, 21:11
      Świetnie wygląda! to chyba Ci się udało z ty zakupem. Aż szkoda takiego ślicznego Si na rezerwowy zostawiać wink
    • pinik Re: I ja mam Peg Perego Si 17.04.13, 23:12
      Kkitka, bardzo ladny! Nawet nie wiedzialam, ze w takim kolorze tez byly smile

Jedno mi sie tylko w oczy rzucilo: profil oponki jest jakby inny niz w moim. Jest jakby plaska, a u mnie sa zaokraglone. Nie wiem, czy jest tak "zjechana" czy wczesniej inne byly (na tylnim kole to widze). Ale jak jezdzi ok, to nawet jak zjechana by miala byc, to nie szkodzi smile
      A serwis Pega kiedys byl b. fajny w PL (i pewnie dalej jest).

Ja bym na twoim miejscu chyba raczej mini wywiozla do mamy (bo to zdajsie nad morzem, tak?). Si bym zostawila sobie w domu jako uzupelnienie Swifta i do auta. Jak ze swifta dziecko wyrosnie, znow bym kombinowala: przywiozla mini i wtedy cos innego (napewno ci sie jeszcze flota nie raz wymieni) zawiozla do mamy.
      Mini i swift to troche podobne wozki. A Si jako jedyny, to na niektore wertepki/piach ma niezbyt fajne kola...
      • kkitka Re: I ja mam Peg Perego Si 18.04.13, 15:20
        Pinik widzę, że bystre oko masz wink możliwe że wózek trochę zjechany bo jak go rozpakowałam to sama miałam takie wrażenie wink wózek jeździ fajnie, dziś byłam z nim w przychodni i na takie szybkie wypady jest super, wąski rozstaw kół, lekki, więc po schodach mogłam go nieść razem z dzieckiem.
        Dzisiaj byłam pół dnia w centrum, ale jak przystało na wariatkę wózkową wzięłam do bagażnika nie tylko si ale i mini wink dobrze że mam kombi smile Na spacer po parku wyciągnęłam mini i synek smacznie pospał. Lubię bjcm i ta buda jednak jest rewelacyjna, chociaż w si też nie jest zła (ale okienko beznadziejne). Masz rację, że na wertepy si kiepskie, ale na szczęście tam gdzie mieszka moja mama mają lepsze chodniki niż ja w Szczecinie wink Chyba za bardzo lubię bjcm aby wywieść go do mamy sad Znając życie to i tak będę wozić ze sobą w bagażniku mini smile
    • sztucznamrowka Re: I ja mam Peg Perego Si 18.04.13, 07:05
      A ja już miałam swoje PP Si sprzedać tongue_out - ale stwierdziłam, że nie big_grin
      Za krótko nim jeździłam i się nie nacieszyłam a zalet ma zbyt dużo by się go tak szybko pozbywać
      - byłam nim na spacerze tylko dwa razy a i ceny jakie mi za niego oferowano nie odpowiadały mi.
      Potrzebowałam kasiorkę na GT ale ostatecznie znalazła się i bez potrzeby sprzedaży PP Si smile
      Teraz muszę się zabrać za szycie wkładek do PP Si I GT wink
      • kedro-dasos Re: I ja mam Peg Perego Si 18.04.13, 18:56
        sztucznamrowka czy też wypełniasz wkładki gąbką tapicerską? Czy jest może coś cieńszego do wypełnienia, bo PP Si jest i tak wąski.Wiem,że masz jedną wkładkę od P.Helenki do PP SI czy mogłabyś podać mi jej wymiary?
        • sztucznamrowka Re: I ja mam Peg Perego Si 19.04.13, 11:56
          Nie, ja nie wypełniam gąbką tylko innym wypełnieniem - wtedy wkładka jest cieńsza i nie jest taka "sztywna"
          • kedro-dasos Re: I ja mam Peg Perego Si 19.04.13, 12:02
            a możesz zdradzić czym wypełniasz?
    • sztucznamrowka Re: I ja mam Peg Perego Si 18.04.13, 07:08
      kkitka - napisałam Ci na priva smile
      • sztucznamrowka Re: I ja mam Peg Perego Si 18.04.13, 07:10
        Myślę, że zestaw GT i PP Si to będzie udana konfiguracja big_grin
        • kkitka Re: I ja mam Peg Perego Si 18.04.13, 15:23
          Sztucznamrowka tak też myślę, do gt moim zdaniem si jest idealne. Odpisałam smile
    • pinik PP Si vs. maclaren XLR 18.04.13, 21:31
      Jako, ze dzis jedziemy do Niemiec, musialam spakowac auto i wyjac moje stale w nim jezdzace wozki: bee i Si. I pomyslalam, ze do pobliskiej galerii na zakupy spozywcze wlasnie sobie raz Si pojade. Szlam razem z kolezabka majaca XLR. Niby maclareny techno maja fajna budke... Ona wciaz z nia walczyla! Jej malemu wciaz swiecilo slonce w oczy orzez to okienko na gorze budki bez mozliwosci zakrycia. MOja mala byla swietnie oslonieta w SI (oparcie na pollezaco i budka naciagnieta do przodu). Czemu oni w tym Si nie zrobili tylko okienka, przez ktore cos widac???
      W nowym XLR jest juz troche chyba lepsza sytuacja, bo okienko ma zdajsie juz zakrycie. Dzis w kazdym razie budka XLR slabo wypadla. Tak samo koszyk. Ja mialam O wiele wiecej zakupow i wszystko w koszyku. Kolezanka mniej i powiedila na raczkach.
      Przyszla do domu, wyjela dziecko i wozek sie przewrocil do tylu. Stlukla sie butelka, wszystko mokre i wszedzie szklo. Kolezanka musiala zakupy piwtorzyc (tym razem autem).

Niech zyje Si! smile))
      • kkitka Re: PP Si vs. maclaren XLR 18.04.13, 21:39
        Kosz w Si rzeczywiście jest super, i na szczęście mój żadnych dziur nie ma smile A to przewracanie Maclarenów to jak oglądałam w sklepie to rzeczywiście się bujał do tyłu, mój M. od razu go skreśli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka