Dodaj do ulubionych

Quinny Moodd

24.04.13, 16:25
Witam specjalistki/ów od wózków dziecięcych!

Bardzo zaintrygował mnie wózek Quinny Moodd, zauważyłam spacerówkę na ulicy i nie mogłam zapomnieć. W rozłożonym wózku w takim "śpiworku" jechał maluszek, na oko miał miesiąc może dwa.

Mam prośbę o obiektywne wypowiedzi i oceny. Jak narazie nie zainteresował mnie żaden inny wózek, a nawet nie widzę żadnych wad, poza ceną wink w tym wózku. Nie znalazłam żadnych konkretnych opinii na temat tego modelu, może dlatego, że jest to stosunkowo nowy model a poza tym może odstraszać ceną, stąd moja prośba o wypowiedzi.

Zależy mi na wózku "kobiecym" - lekkim, małym po złożeniu, łatwe rozkładanie i składanie no i wygodne prowadzenie smile

Z góry bardzo dziękuję smile
Obserwuj wątek
    • tereferefretka Re: Quinny Moodd 24.04.13, 16:46
      nie wiem czy na forum jest jakas uzytkowniczka, przeszukaj moze tvn player, kiedys na tvn style pani gadżet go testowała, wg niej byl troche wywrotny, ale nawet go nie macałam na żywo szczerze mówiąc, jednak bardziej by mi się podobał z podwójnym kolem z przodu jak buzz 4 ma.
      • aguszka0 Re: Quinny Moodd 24.04.13, 16:55
        Oglądałam już ten program z panią gadzet, nie była dla mnie przekonująca, w Quinny Moodd przednie kolo tez można wymienić na podwójne lub na terenowe dokładnie tak samo jak w Buzz smile
        • tereferefretka Re: Quinny Moodd 24.04.13, 17:25
          a no widzisz, mowie,że go nie macalam,smignal mi tylko gdzies tam na allegro wink

hmm no jak testowała rower taga to szczerze mowiac tez bylam zawiedziona, podeszla do sprzetu bez instrukcji, bez zadnego pojecia co i jak a jednak to troche skomplikowane urządzenie jest wink mialam okazje sie przejechac i bylo ok wink

moze wózki też testowała tak 'na zywiol' wink
    • blueaha Re: Quinny Moodd 24.04.13, 18:29
      Ja go macałam w sklepie, to jest takie połączenie stelaża buzza z siedziskiem mury. Wózek ma małe siedzisko, myślę ze max 2 latka mozna tam upchnać i to średniogo a poza tym ma bardzo małą budkę , powiedziałabym ,ze daszek to bardziej. ni i ten pałąk jak w murze- niby można go zdjąc ale wtedy nie będzie żadnego, a jak z pałąkiem to trzeba oryginalny spiworek. Ale jeśli to cię nie odstrasza i masz na niego ochotę to kupuj- quinny to jednak dosyć solidna firmawink
      • aguszka0 Re: Quinny Moodd 24.04.13, 19:26
        Właśnie z tym siedziskiem to nie wiem o co chodzi, ma siedzisko szersze niż niektóre wózki tradycyjne i o 13 cm szersze od siedziska Buzza i prawie tak szerokie jak Speedy (3cm węższe), a pałąk nie wiem czy taki potrzebny, przecież dziecko i tak jest przypięte pasami i tak sie zastawiam po co on właściwie? Naoglądałam sie na youtube filmików i widziałam jak 3,5 latek siedzi w nim wygodnie - bez zimowej kurtki i śpiworka, nie mam doświadczenia, nasz maluch pierwszy przyjdzie na świat za 3 miesiące stąd moje pytania i uwagi - do rozwiania wink Właściwie to nie wiem czy dzieci starsze jak 2,5 roku siedzą w wózkach? Przecież One chcą wszystko widzieć i maja robaczki w dupskach i biegają wink achh no i ten daszek mały w czym on przeszkadza?

A w Mura też się rozkłada siedzisko do leżenia na płasko jak w Moodd?
    • aguszka0 Re: Quinny Moodd 24.04.13, 19:36
      No właśnie a Mura czy Moodd? Co prawda wygląd podoba mi się bardziej Moodda no i to że moge mieć 3-4 kołowca albo terenowca ale może jeśli coś/ktoś mnie przekona do innego wózka...?
      • gie-oska82 Re: Quinny Moodd 24.04.13, 19:42
        skad masz takie info ze moodd ma az o 13cm wieksze siedzisko niz buzz i tylko o 3cm mniejsze niz speedi?? mialam oba wozki(buzz,speedi)i ogladalam wczoraj mooda w sklepie..mod ma mniejsze siedzisko niz buzz ..poza tym budka w tym wozku to jakas kpina...wiec nie wiem jak 3,5l sie tam zmiesci...co do porownania speedi-modd to wg mnie siedzisko mooda jest wielkosci polowy speedi... modd to wozek max do 2lat... a buzz na czarnym stelazu Ci sie nie podoba?
        • gie-oska82 Re: Quinny Moodd 24.04.13, 19:43
          co do pytania czy 2,5latek jeszcze wozek uzywa to zalezy od dziecka .. moj ma ponad 3l a wozek uzywamy na powrotu z przedszkola,gdyz mamy do pokonania spory kawalek..
          • pomilak1 Re: Quinny Moodd 24.04.13, 20:00
            Oglądałam modda w sklepie (bardzo mi się podobał na zdjęciu katalogowym) i bardzo mnie rozczarował. Siedzisko malutkie, nie potrafiłam sama wsadzić mojej córki przez ten dziwny pałąkuncertain Już pisałam o tym w innym wątku o moddzie.
            • pomilak1 Re: Quinny Moodd 24.04.13, 20:01
              aha a może joolz?
            • aguszka0 Re: Quinny Moodd 24.04.13, 20:10
              Do wkładania dziecka pałąk wyciągasz to z pewnością ułatwia sprawę smile
              • gie-oska82 Re: Quinny Moodd 24.04.13, 20:13
                Aguszka wnioskuje po Twoich postach ze nikt Cie nie zniecheci do moodasmile wiec jak Ci sie tak bardzo podoba to go kup...smile masz mozliwosc go w sklepie obejrzec??
                • aguszka0 Re: Quinny Moodd 24.04.13, 20:20
                  Niestety nie ma go u nas w mieście, stąd najpierw mój przegląd w internecie smile Niebawem będe jechała do Poznania tam podobno jest duży sklep z tymi wózkami, ale będzie to wyprawa 120km wiec chce wiedzieć na co zwrócić uwagę, stąd wywlekam wszystko tutaj na forum smile
                • aguszka0 Re: Quinny Moodd 24.04.13, 20:26
                  Nie wiem czy mnie nie zniechęci, narazie dane pokazują, że nie jest zły w porównaniu do Buzza i Speeda a nawet lepszy, większy, nie potrafię zrozumieć, chyba że producent popełnił błąd w rysunkach z wymiarami wózków?

Wózki przeglądam narazie tylko przez internet i oceniam je wizualnie i tylko z danych podanych przez producentów
              • pomilak1 Re: Quinny Moodd 25.04.13, 11:49
                wiesz, no mam dwoje dzieci, więc raczej wiem, że pałąk można odpiąćwink porównuję do kilkunastu moich wózków, w których siedzisko było/jest większe i nie ma problemu z wsadzeniem dzieciaka.
                Jak masz na niego ochotę to go kup, piszę Ci moje spostrzeżenia - ja bym go nie kupiła dla roczniaka nawet.
                • pomilak1 Re: Quinny Moodd 25.04.13, 11:55
                  Teraz widzę jak się ten pałąk wypina, to już w ogóle powodzenia w odpinaniu pałąka za każdym razem. Super jak już dziecko będzie chodzić, ale z takim 8-10 m-cznym dzieckiem na ręku, średnio to widzę.
        • aguszka0 Re: Quinny Moodd 24.04.13, 20:16
          Oglądajac wózki szukam informacji na stronach producenta i ściagam sobei rysunki, więc szerokość siedziska Buzza ma 22cm, Moodda 35 a Speeda 38 cm, Buzz ma oparcie wysokie na 47 cm, moodd na 52 a speedy na 45cm, nie wiem skąd tak odmienne Wasze opinie?

Dlaczego buda to kpina?

A czym Buzz sie różni od Moodd? Myślalam, że moodd jest lepszy bo większy i ma siedzisko rozkładane na płasko do leżenia?

moje wszystkie pytania nie podważają niczyich opinii, pytam, ponieważ nie mam doświadczenia smile
          • gie-oska82 Re: Quinny Moodd 24.04.13, 20:35
            mood to kubelek tj buzz i nie rozklada sie na plasko..nie wiem czemu producent podaje takie wymiary..speedi ma jedna z wiekszych spacerowke na rynku,buzz ma sporo mniejsza na oko a mood ma jeszcze mniejsze niz buzz... buda w modzie jest krociutka tj w buzzie..w ogole wozki quinny maja kiepskie budki..
            • aguszka0 Re: Quinny Moodd 24.04.13, 20:57
              No właśnie w mooddzie kubełek rozkłada sie na płasko tak jak w Murze.
              • kar-ula Re: Quinny Moodd 24.04.13, 22:02
                Mnie ten Moodd też wpadł w oko, bo szukam MALEŃKIEJ kubełkowej spacerówki i on mi się właśnie wydał taki mikro - ale tylko na zdjeciach go widziałam. No i cena mi go dyskwalifikuje jak "przejściówkę".
                ----> Gie-ośka-miałaś i Speedi, i Buzza. Czy można te dwa wózki ze sobą porównać? Jesli tak, to z którego byłaś bardziej zadowolona, który "wolisz" i dlaczego?
                • djulliet Re: Quinny Moodd 24.04.13, 22:11
                  Tutaj fajne widać wszystkie szczegóły www.youtube.com/watch?v=FA_JsqK3-pw
                  mnie się wydaje jednak że ma krótkie oparcie, zwłaszcza przy większym dziecku, no i budka nie wiem czemu mam wrażenie że jest mało obszerna, w pozycji leżącej nie będzie ochraniać dziecka, choć to problem przy kubełkowych siedziskach.
                  • aguszka0 Re: Quinny Moodd 24.04.13, 22:26
                    A tutaj różnice między Moodd a Buzz: www.youtube.com/watch?v=UNVUKNrcTfs&list=WLpFFqtzz9-Da-EM-QFYXBsQlwdnD-rDgs
                • martuska1982 Re: Quinny Moodd 24.04.13, 22:38
                  ja miałam też speedziaki i buzzy (tak tak, w liczbie mnogiej). Buzza pokochałam dopeiro z kołem terenowym, speedi kocham odkąd go mam, a mam go już 1,5 roku.
                  Trudno je porównać. Speedi moim zdaniem lepiej się manewruje i podbija, ma większe siedziko, ale buzz jest miększy, siedzisko ma w obie storny, a starsza wersja siedziska ma lepszą od speedi budkę.
                  Zależy czego kto od wózka oczekuje.
                  • gie-oska82 Re: Quinny Moodd 25.04.13, 09:42
                    Kara-ula wiesz co buzza mialam od poczatku czyli z gondolka i super mi sie go uzywalo..maly jezdzil w gondoli do 5mcy..potem spacerowka..dla takiego malucha jest super..bardzo przytulna...ogolnie wozek uzywalam do ok9cmy, pewnie uzywalabym go dluzej ale dobijalo mnie to wnoszenie i znoszenie na 3p.. jak dla mnie za ciezki..ja nie mialam kola terenowego ale z tym zwyklym dobrze mi sie jezdzilo...ogolnie fajny wozek tylko troche ciezki..

z buzza przesiedlismy sie na speedziaka i to juz wozek bajka...plynal po chodnikach przez te pompowane kola.,super zwrotny,mega duza spacerowka przez co mlody spal jak krolsmilespeedziak byl z nami najdluzej i z wielkim zalem go sprzedalam...czasami jak corka starsza byla zmeczona to razem siadali do wozka i sie spokojnie miescilismile)
    • linkap_wawa Re: Quinny Moodd 25.04.13, 12:24
      piszesz ze chcesz wozek lekki - a mood wazy ponad 15 kg z siedziskiem spacerowym - czyli plasuje sie raczej w grupie ciezszych na rynku
      wez tez pod uwage ze jego tylna os jest dosyc szeroka - ma 66 cm, co w przypadku wozka miejskiego jest sporo - ja mialam elita ktory mial 68 i pomimo wszelkich jego zalet sprzedalam go bo byl dla mnie za szeroki. Nie wiem jaki masz samochod i czy bedziesz czesto wozek skaldac i pakowac do bagaznika, ale przy tej szerokosci moze byc problem zeby go wsadzic do srodka w calosci bez zdejmowania kol - wiec sprawdz to jeszcze.
      Jesli chodzi o siedzisko - niby oparcie wysokie ale jak dodasz sobie glebokosc siedziska do wysokosci oparcia daje ci to zaledwie 75 cm powierzchni lezacej - taki wzrost osiagaja dzieci w granicach roku - potem spiacemu w wozku dziecku zaczynaja z wozka wystawac a w koncu zwisac nogi, bo brak w nim podnozka (ten co jest nadaje sie dla starszych dzieci, na podparcie stop w pozycji siedzacej tylko)
      Budka - malusia - latem nie osloni do slonca, zima od wiatru
      tyle z moich spostrzezen...
      • linkap_wawa Re: Quinny Moodd 25.04.13, 12:31
        aha - stelaz z siedziskiem spacerowym po zlozeniu juz taki maly nie bedzie:
        www.meandmykiddywinks.co.uk/2012/07/03/quinny-moodd-review/
        2.bp.blogspot.com/-Su5erOHunw4/Tz2M4I4cN4I/AAAAAAAAA5U/RH6iBHtu56w/s1600/photo+%2882%29.JPG
        no chyba ze bedziesz jezdzic kombiakiem albo vanemsmile
        a do tego malutki koszyk na zakupy....
      • aga_1980_31 Re: Quinny Moodd 25.04.13, 12:32
        Wczoraj miałam okazję widzieć Moodda w Smyku i pierwsze na co zwróciłam uwagę to jest ciężar jest okropnie ciężki jak na wózek spacerowy, siedzisko wydawało się nie duże moja ponad 2 latka wyglądała w nim śmiesznie i nie pokazałabym się takim wózkiem bo od razu widać było, że wózek jest sporo za mały wink
      • linkap_wawa Re: Quinny Moodd 25.04.13, 15:51
        moze joolz day? bugaboo camelon? baby jogger versa?
        • aguszka0 Re: Quinny Moodd 25.04.13, 16:48
          A w czym Joolz Day jest lepszy? cena podobna, waga też, siedzenie kubełkowe nierozkładane, wielkość siedziska też podobna. Bugaboo Cameleon wagowo faktycznie wygrywa, siedzisko podobne ale cena powala smile No i jedynie Baby Jogger musiałabym przejrzeć dokładniej bo tylko koła mi przeszkadzają bo wszystkie małe i obawiam się w nim zimy
          • linkap_wawa Re: Quinny Moodd 25.04.13, 20:54
            Joolz wazy 13 kg a to juz robi roznice, pozatym ma wydluzany podnozek, pozatym troche lepsza bude, ma wezszy rozstaw tylnych kol i jest mniejszy po zlozeniu - co do uzytkowuch zalet to poczytaj sobie watki forumek bo sporo z nich chwali joolza. A jesli chodzi o Verse gt to kola male ale wszystkie sa pompowane - ja jezdzilam nia zima i dawala rade nawet na nieubitym sniegu.
    • aguszka0 Re: Quinny Moodd 25.04.13, 15:05
      W takim razie jaki inny wózek proponujecie? Skoro ten jest ciężki, szeroki i duży po złożeniu? Powinien sie łatwo i lekko składać i rozkładać, być hmm nie mamuśkowaty (przepraszam, jeśli kogoś uraziłam), w tym podoba mi się opcja z kołami, że można je zmieniać na inne.
      • gie-oska82 Re: Quinny Moodd 25.04.13, 17:19
        jest jeszcze baby jogger gt na pompowanych kolach..duzo forumek ma ten wozek i sa zadowolone... joolz ma zdecydowanie wieksze siedzisko niz mood poza tym na spory daszek..
        • tereferefretka Re: Quinny Moodd 25.04.13, 18:44
          o rany ale co ma versa wspólnego z gt? chyba,że versa gt? jest takie cos?

gt nie ma odwracanego siedziska, a o ile wiem, dla wielu mam to jest mankament nie do przeskoczenia

bugaboo mają cene zaporową ale wolalabym chyba znalezc fajna uzywke niz kupowac nowego quinny wink
          • aga_1980_31 Re: Quinny Moodd 25.04.13, 19:33
            tereferefretka napisała:

> o rany ale co ma versa wspólnego z gt? chyba,że versa gt? jest takie cos?

Oczywiście że jest Versa GT smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka