ciupaczzka
25.06.13, 00:20
Juz bylam zdecydowana na Elita, zachwyca mnie ten wozek, wszystko oprocz szerokosci, maz pomierzyl gdzie trzeba i jest za szeroki a nie chce za kazdym razem wyciagac wszystkiego lacznie z dzieckiem aby go skladac i moc przejsc.
Indie tez rozwazalam, ale mnie nie zachwyca wygladem jakos tanio wyglada.
Potrzebuje czegosc na dluzsze spacery po miescie, parku i czasem lesie. Abym mogla zabrac wozek na wakacje do samolotu (latwe skladanie), przebrnac przez snieg zima, wygodnego dla dziecka i latwego w prowadzeniu.
Teraz dziecko przesadzilam do spacerowki z wozka 2w1 ale tego chce sie pozbyc: waga i rozmiar po zlozeniu.
Zostalam przy wyborze baby jogger gt badz Urban Jungle. Oba maja wady i zalety.
gt: material - tani ortalion, brak amortyzacji, brak pompowanych kol i regulowanego podnozka, na plus: skladanie, rozmiar i buda
UJ: prosty i piekny, latwo sie prowadzi. wady: rozmiar po zlozeniu, brak podnozka dla mniejszych dzieci, mniejsza buda.
I teraz nie wiem co wybrac, czy gt dobrze sie jezdzi po lesie i kostce brukowej? czy tu UJ bedzie lepszy? Gt troche zgrabniejszy na miasto. W sierpniu jedziemy do Grecji, bedzie cieplo jak czarny gt da rade? nie bedzie sie nagrzewac? Ktory spisze sie tam lepiej? Ktory z nich bedzie bardziej uniwersalny teren-miasto? Pozniej planujemy zakup czegos lekkiego do auta na zakupy, pewnie questa.
Do tego wszystkie zachwyty nad gt, ma sporo wad a jest polecany a jednak sporo z Was go sprzedalo/sprzedaje.
Czy mozecie polecic cos innego? Ajjj gdyby tak zrbili gt z materialem Elia, na pompowanych kolach i amortyzacja, na kolkach 20cm - bylby moj ideal....
Czytalam tez o Jane Solo, czy moglaby byc rozwiazaniem czy jednak zostac przy 3-kolowcach?