Dodaj do ulubionych

gt czy MBUJ

25.06.13, 00:20
Juz bylam zdecydowana na Elita, zachwyca mnie ten wozek, wszystko oprocz szerokosci, maz pomierzyl gdzie trzeba i jest za szeroki a nie chce za kazdym razem wyciagac wszystkiego lacznie z dzieckiem aby go skladac i moc przejsc.

Indie tez rozwazalam, ale mnie nie zachwyca wygladem jakos tanio wyglada.
Potrzebuje czegosc na dluzsze spacery po miescie, parku i czasem lesie. Abym mogla zabrac wozek na wakacje do samolotu (latwe skladanie), przebrnac przez snieg zima, wygodnego dla dziecka i latwego w prowadzeniu.
Teraz dziecko przesadzilam do spacerowki z wozka 2w1 ale tego chce sie pozbyc: waga i rozmiar po zlozeniu.
Zostalam przy wyborze baby jogger gt badz Urban Jungle. Oba maja wady i zalety.
gt: material - tani ortalion, brak amortyzacji, brak pompowanych kol i regulowanego podnozka, na plus: skladanie, rozmiar i buda
UJ: prosty i piekny, latwo sie prowadzi. wady: rozmiar po zlozeniu, brak podnozka dla mniejszych dzieci, mniejsza buda.

I teraz nie wiem co wybrac, czy gt dobrze sie jezdzi po lesie i kostce brukowej? czy tu UJ bedzie lepszy? Gt troche zgrabniejszy na miasto. W sierpniu jedziemy do Grecji, bedzie cieplo jak czarny gt da rade? nie bedzie sie nagrzewac? Ktory spisze sie tam lepiej? Ktory z nich bedzie bardziej uniwersalny teren-miasto? Pozniej planujemy zakup czegos lekkiego do auta na zakupy, pewnie questa.

Do tego wszystkie zachwyty nad gt, ma sporo wad a jest polecany a jednak sporo z Was go sprzedalo/sprzedaje.

Czy mozecie polecic cos innego? Ajjj gdyby tak zrbili gt z materialem Elia, na pompowanych kolach i amortyzacja, na kolkach 20cm - bylby moj ideal....

Czytalam tez o Jane Solo, czy moglaby byc rozwiazaniem czy jednak zostac przy 3-kolowcach?
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: gt czy MBUJ 25.06.13, 07:34
      Jeśli planujesz zakup questa, to zdecydowałabym się na urbana. MB jest nieporównywalnie lepszym wózkiem od baby joggera. Prowadzi się wspaniale - wg mnie składa się prosto, choć jest duży po złożeniu. Jest wygodny, świetnie wyważony - to wózek, który sam jedzie! Jest piękny!
      Gt teoretycznie ma pompowane koła - choć to tzw. 'wiecznie pompowane', czyli chyba pianka obciągnięta gumą? Wg mnie gt da radę i jest bardzo uniwersalnym wózkiem, ale na kamieniach wytrzęsie, choć pojedzie praktycznie po wszystkim. Na lato będzie przewiewniejszy, a czarnym kolorem nie przejmowałabym się.
      • afroddytta Re: gt czy MBUJ 25.06.13, 09:16
        Ja bym powiedziała, że GT jest takim wózkiem uniwersalnym, czyli średnio radę da wszędzie i ogólnie jest ok. UJ jest wózkiem typowo terenowym czyli da radę wszędzie w trudnym terenie, a w łatwym oczywiście też. Dla mnie to zdecydowanie nr 1!, wożę w nim syna od ukończenia ok 8mies. i brak podnóżka nie jest żadnym problemem, bo siedzisko jest świetnie wyprofilowane, właśnie jest to bardzo wygodny dla dziecka wózek moim zdaniem, mam też zwykłe Mini i jednak w UJ mój obecnie 2latek uwielbia się rozkładać.
    • linkap_wawa Re: gt czy MBUJ 25.06.13, 09:30
      nie powiedzialabym ze material w gt to tani ortalion - owszem jest sliski ale dosyc grubo tkany, porzadny - mam wrazenie, ze jest grubszy niz w zwyklym mini. A amortyzacja jest w przednim kolesmile - i fajnie sie wyrabia wraz z uzytkowaniem wozka (tak samo bylo w elicie - na poczatku byl twardy a jak go sprzedawalam po kilku miesiacach uzytkowania zrobil sie duzo miekszy). Moim zdaniem Gt jest bardzo fajnym wozkiem miejskim, ktory dobrze sobie radzi w trudniejszych warunkach, wlasnie dlatego ze jest taki poreczny - ale trzeba pamietac ze to wozek nie na konkretne tereny i tu na pewno MB bije gt na glowe. MB tez lzej sie prowadzi.
    • kkitka Re: gt czy MBUJ 25.06.13, 09:36
      Zdecydowanie MBUJ i do tego jakiś lekki wózek, np quest do miasta, albo zwykłe mini. Widziałam na żywo gt i te kółka nie za duże, czyli w sumie na taki miejski bruk pewnie się sprawdza, no zimą pewnie też da radę, ale na codzienne spacery, jeżeli jeździsz sporo wózkiem to polecam uj. U mnie sprawdza się rewelacyjnie i nie zamierzam go sprzedawać ani wymieniać na nic innego smile Na wyjazdy wakacyjne i do miasta mam zwykłe mini 4, do Grecji to polecałabym właśnie je ze względu na dużą budę.
    • nati_28 Re: gt czy MBUJ 25.06.13, 10:20
      Osobiście wolałabym zakupić jeden wózek na trudniejszy teren, drugi wypadowy (wakacje, zakupy). Na wakacje zabieramy XLR. Wczoraj go testowałam (wcale nie jest ciężki, jest niesamowicie wygodny, jestem nim zachwycona). Od razu po przyjeździe przymierzam się natomiast do zakupu MBUJ. Wczoraj w sklepie go testowałam. Córcia nie chciała z niego wysiadać. Nie zauważyłam tam braków dla młodszego dziecka. Materiał świetny, buda wystarczająca, prowadzi się niebiańsko. Tylko po złożeniu jest spory, choć składa się łatwo. Do samolotu nie bardzo wg mnie się nadaje, ale może któraś z nim leciała i było ok.
      GT jest tutaj półśrodkiem. Skoro i tak planujesz dwa wózki, UJ zdecydowanie bym polecała.
      Też nie lubię tego taniego ortalionu w GT
    • monika_kas Re: gt czy MBUJ 25.06.13, 10:41
      mam oba i powiem tak... byłam zdecydowana aby sprzedać GT jak tylko zaczęłam więcej jeździć MBUJ... on sam jedzie. cudownie lekko się podbija.. dziecko ma w nim meeega wygodnie. Gt jest też niczego sobie, lubię go prawie równie mocno jak UJ... nie sprzedaje jednak GT tylko dlatego, że jest bardzo poręczny po złożeniu (no wogóle jego składanie to bajka), no i dlatego, że ma dużą budę. mój M jak się dowiedział, że chcę sprzedać GT to powiedział, że oszalałam, że to nasz najlepszy wózek. więc zostaje z nami. Ale gdybym miała kupować jeszcze raz to chyba kupiłabym zwykłe mini ( w kolorze sand/stone) no i do tego mbuj. komplet idealny jak dla mnie.
    • ciupaczzka Re: gt czy MBUJ 25.06.13, 10:54
      wielkie dzieki za odpowiedz.
      Z tym gt i UJ jest tak, ze jakos zaden z nich nie przemawia do mnie na 100%...
      a moze mozecie polecic cos innego? uniwersalnego, do parku (w gory czy na wertepy zazwyczaj bierzemy nosiedelko badz chuste), do miasta na dluzsze wycieczki niekoniecznie sklepowe, w miare niewielkiego po zlozeniu, na snieg (wieksze kola) i na lato (wieksza buda - chociaz tu mozna zawsze dokupic daszek), z amortyzacja (ale nie taka gt, bo ta praktycznie jest niewyczuwalna), z obszernym siedziskiem.

CHyba jeszcze raz sie wybiore do sklepu wozkowego, najchetniej wzielabym Elita i ciachnela mu tego preta z tylu o pare cm
    • mancipi Re: gt czy MBUJ 25.06.13, 13:28
      nipper-tyle ze ciezko dostac. mam, uzytkuje we wrocławiu-sprawdza sie i w terenie i na kostce i w żżabce miedzy regałami wyrobi. składam codziennie bo musimy trzymac w aucie i nie narzekam-wiadomo nie jak bj, ale tragedii nie ma
    • ollasja Re: gt czy MBUJ 25.06.13, 21:18
      Swego czasu wymieniam uj na gt i do teraz trochę żałuję. Pozostaje wielką fanką tego pierwszego, bo to wspaniały wózek po prostu. Pomimo tych wszystkich zachwytów, Twoim wymaganiom sprosta jednak wg mnie właśnie Gt , bo jest poreczny, uniwersalny, łatwy do transportu i ma super budę. Uj niestety jest spory po złożeniu i ogólnie duży... Skoro spacerujesz głównie po mieście i parku to tak naprawdę aż takiej terenowki nie potrzebujesz chyba. A co do materiału gt, ładna wkładka rozwiązuje sprawę. Do tego wielka buda i wentylacja, czym gt akurat góruje nad Uj. Na minus jak dla mnie sporo gorsze prowadzenie i design, uj wydaje się też ogólnie trochę wygodniejszy dla dziecka.
    • ciupaczzka Re: gt czy MBUJ 26.06.13, 20:37
      wielkie dzieki za odpowiedzi
      a wiec bylam dzisiaj w sklepie i siedzialam i tak patrzylam na UJ i na gt, myslalam, myslalam i w koncu zamowilam UJ (z lezka w oku ze wzgledu na moja milosc Elita, ktory jednak jest za szeroki). GT niby fajny (skladanie i buda) ale nie do konca do mnie przemawial, myslalam o nim juz tyle czasu i nie bylam zdecydowana. Teraz czekam na UJ i musze tylko jakies przedluzenie daszku zamowic smile mam nadzieje, ze zda zadanie w Grecji smile Mam jeszcze bee+, jezdze nim tydzien i szczerze, srednio mnie ten wozek zachwyca (tylko wyglad jest bajeczny), do marketu jest super ale na nasze chodniki juz srednio sobie radzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka