Dodaj do ulubionych

Joolz Day vs Joolz Mamas & Papas

08.07.13, 20:21
czy ktoś się orientuje jakie są różnice? wiem że to dwie inne firmy, jest jeszcze także wersja Joolz Bloom - czy to jakaś najstarsza wersja? doczytałam, że niby Day najlepszy, ale nie wiem na czym polega jego "najlepszość". Używanych Dayów jest bardzo mało, natomiast Mamas and Papas - z takim nie byłoby problemu by kupić używany. ale czy warto?
Obserwuj wątek
    • zurekgirl Re: Joolz Day vs Joolz Mamas & Papas 08.07.13, 21:37
      Blooma nie pamietam za dobrze, ale na australijskich stronach znalazlam pare opinii ze byly nieco awaryjne. M&p mialy piankowe raczki i palaki, joolzowe maja skorzane. Wiecej roznic ja nie widze. Dziewczyny kiedys radzily mi kupowac jakikolwiek jesli sie trafi w dobrej cenie. M&p od jakichs dwoch lat w sklepach nie ma jednak, wiecnzakladam, ze beda bardziej zuzyte.
      • afroddytta Re: Joolz Day vs Joolz Mamas & Papas 08.07.13, 22:09
        Są jeszcze inne siedziska, moja koleżanka kupiła nie Daya i ma takie siedzisko
        https://images9.fotosik.pl/5123/92a00b5768d6880f.jpg

w sensie, jest takie jakby wyprofilowane (taką łezkę widać).

W nowszych Day, jak oglądałam w sklepie to siedzisko było takie proste i sztywne (jak dla mnie gorsze, szczególnie dla maluszka).
        https://s1.pokazywarka.pl/bigImages/1856772/6602144.jpg
        • zurekgirl Re: Joolz Day vs Joolz Mamas & Papas 08.07.13, 22:36
          O rzeczywiscie, ja mam dokladnie takiego srebrnego jak na drugiej fotce, oparcie wydaje mi sie troszenke wyzsze przez te pionowe przeszycia, ale siedzisko duzo przyjemniej prezentuje sie w M&P.
          • headvig Re: Joolz Day vs Joolz Mamas & Papas 08.07.13, 23:10
            Czyli jak się trafi M&P to brać? Jutro podesle linka.
            • afroddytta Re: Joolz Day vs Joolz Mamas & Papas 08.07.13, 23:14
              Wszystko jest kwestią ceny smile
              • martuska1982 Re: Joolz Day vs Joolz Mamas & Papas 09.07.13, 07:12
                a do ilu warto brać ten m&p? Bo np.taki zielony śliczny jest. smile
                A konkretnie to ta łezka to znaczy? Że siedzisko jest lepsze z "łezką", czyli m&p? Czy to w nowszym joolz day? A jak to wygląda w kwestii bloom/day? Bo kiedys tu na forum przeczytałam, że z logiem m&p były bloomy, day był już jako joolz, a widuję na auckjach wózki z logiem m&p na ramie i w opisie, ze to day.
                • afroddytta Re: Joolz Day vs Joolz Mamas & Papas 09.07.13, 08:38
                  Mi akurat bardziej podoba się to stare siedzisko, moja koleżanka na razie używa gondolki, ale po zakupie oglądałam spacerówkę, przymierzałam moje dzieciaki i bardzo mi się spodobało, właśnie przez tę łezkę, bo było i miękkie i właśnie z takim wgłębieniem zaokrąglonym. Ogólnie siedzisko było spore. Ona ma napis m&p i w instrukcji nie ma użytego słowa Bloom i Day, dokupywała adaptery pod fotelik ale już takie od Daya i pasują (poprzednia właścicielka też takie miała, ale odsprzedała wcześniej).
                  Daya takiego nowego z beżową chyba tapicerką oglądałam w świecie dziecka i jakoś siedzisko mniej mi przypasowało, wydawało się proste (równe) i sztywne, taki bardziej napięty materiał naciągnięty, ale chyba więcej to użytkowniczki niech napiszą jak to w praktyce wygląda.
                  • emakowka Re: Joolz Day vs Joolz Mamas & Papas 09.07.13, 11:47
                    Tu na tej stronie jest pokazane jak ewoluował Joolz strollersandprams.com/strollers/brands/Joolz.html ,od 2010 jest tylko Day i różni się od swoich poprzedników (oprócz wcześniej wymienionych różnic) większą budką,większym koszem na zakupy,a najnowsze modele mają też budkę z siateczką wentylacyją.
        • jprzeczek Re: Joolz Day vs Joolz Mamas & Papas 05.09.14, 09:58
          To nie jest Day i to nie jest Bloom. Jest to wersja pośrednia. Wersja bloom ma plastikową twardą rączkę. Ja miałam Joolz Mamas&Papas, dokładnie taki sam jak ten na zdjęciu, tylko czerwony. Ten najstarszy Bloom ma inną gondolę, ale teraz nie mogę znaleźć w sieci zdjęć. Jak mi się uda, to załaduję. Myślę, że Joolz Mamas&Papas warto kupić w zestawie do 1000zł.
          • jprzeczek Re: Joolz Day vs Joolz Mamas & Papas 05.09.14, 10:06
            Najstarsza wersja ma napis Bloom na ramie, pośrednia napis Mamas&Papas, a na plastikach na ramie joolz. Odnośnie awaryjności, to dodam, że mój mąż wymieniał w nim linki, które się przetarły, a bez nich ramy wózka nie można było złożyć. Jeśli mąż nie ma dwóch lewych rąk, to można kupić i jak się ewentualnie zużyją wymienić na nowe linki, np. od hamulców rowerowych.
    • headvig Re: Joolz Day vs Joolz Mamas & Papas 10.07.13, 15:27
      no to mamy Daya smile tzn dopiero przyjdzie, mam nadzieję, że w tak dobrym stanie jak na zdjęciach smile
    • headvig przyjechał :) 18.07.13, 15:41
      jest w bardzo dobry stanie, jedynie ma porysowaną ramę (aluminiowa więc widać) ale w miejscach widocznych tylko przez wożącego po bokach, od góry - na moje oko są to rysy od zaczepu parasolki. generalnie wszystkie ryski na ramie są niewidoczne, a te są czarne, tak jak zaczep. czy da się to jakoś usunąć czy zamaskować? mąż wpadł na dziki pomysł, aby to "obkleić" ale wg mnie to tandetne rozwiązanie i parasolka się już nie zaczepi.
      pytanie drugie, czy spacerówka włożona do stelaża powinna mieć lekki luz? tzn może nie tyle luz, co nie siedzi sztywno, tylko się "buja" smile
      • martuska1982 Re: przyjechał :) 18.07.13, 15:55
        mi z ramy w kolorze aluminiowym/srebrnym ryski (nie głębokie rysy tylklo takie własnie otarcia) ładnie schodzą po wyczyszczeniu delikatnie szczoteczką umoczoną w paście bhp.
        A co do luzu to dziewczyny wielokrotnie pisały, że nie siedzi spacerówka sztywno tylko się lekko buja, wiec to chyba normalne.
    • ejli Re: Joolz Day vs Joolz Mamas & Papas 04.09.14, 20:42
      Podczepię się z pytaniem, bo właśnie zdębiałam. Podczytuję trochę, zachwalano mi Joolza, więc sobie wyszukałam, że niedaleko mnie jest. Cena wydaje się kusząca, ale też troszkę wzbudza niepokój. Czy to na pewno to? Poproszę o przyjrzenie się temu ogłoszeniu: olx.pl/oferta/wozek-2w1-joolz-day-zadbany-gratisy-CID88-ID6Xtfd.html#cdbd248aef

Czy to ten zachwalany kubełek?
      • justyna2262 Re: Joolz Day vs Joolz Mamas & Papas 04.09.14, 21:48
        Acha, nie jestem pewna, ale piszą, że rączka skórzana, a mi wygląda na piankową. Wygląda to tak, jakby opis został skopiowany z jakiejś aukcji.
    • justyna2262 Re: Joolz Day vs Joolz Mamas & Papas 04.09.14, 21:46
      Te z ostatniego ogłoszenia to na pewno nie jest day. Raczej mamas&papas. Ma krótszą budkę w spacerówce, inaczej osadzoną niż day, tam gdzie kończy się mocowanie budki są takie srebrne miejsca puste. W Dayu jest od razu czarny plastik. Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam, więc na pewno nie jest nowy model. Co najmniej 5 letni. Cena moim zdaniem mocno wygórowana.
      • silke85 Re: Joolz Day vs Joolz Mamas & Papas 04.09.14, 23:07
        to jest joolz mamas papas
      • ejli Re: Joolz Day vs Joolz Mamas & Papas 05.09.14, 07:02
        Więc się nie opłaca? Szkoda sad
    • ejli Re: Joolz Day vs Joolz Mamas & Papas 05.09.14, 07:09
      Znalazłam jeszcze jeden w mojej okolicy - czy tutaj by się opłacało? olx.pl/oferta/doskonaly-wozek-joolz-day-kolor-czarny-antracyt-gondola-i-spacerowka-CID88-ID6gVmb.html#47bb0a8d34 Ten ma już skórzaną rączkę, właściciele piszą, że 2 letni... jak się ma cena do tych informacji? Bardzo proszę o pomoc, jesteśmy bez wózka sad
      • matyldamoja Re: Joolz Day vs Joolz Mamas & Papas 05.09.14, 11:23
        jeśli możesz podjechać i obejrzeć to zobacz, na zdjęciach wygląda na takiego co trochę przeszedł, sprawdź czy tapicerka nie wyblakła, czy działają magnesy na dole w bagażniku, możesz dopytać o budkę czy ma siatkę ale nie wygląda raczej. Ja miałam jednocześnie dwa joolz - jeden one grand i drugi day i różnice jak dla mnie takie:- kosz w day większy, day - rama bardziej matowa - elegancka, siedzisko w jednym i drugim było takie same - różnica w fakturze materiału - day delikatniejszy, rączka i barierka w day skórzana a nie piankowa jak w tym drugim, ja mam jeszcze w day siateczkę w budce. Dla mnie dużym atutem daya jest też to że mogę zamocować w nim daszek uv a m&p się nie da - nie ma jak przypiąć, poza tym koła terenowe pasują tylko do daya. za ten zalinkowany 1500 zaproponuj i obejrzyj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka