Dodaj do ulubionych

Tani, duży trójkołowiec. Jaki?

14.08.13, 23:04
Kusiło mnie aby spróbować trójkołowca... i spróbowałam... i to było złe, bo teraz klnąć będę prowadząc swoje 4 kołowe wózki. A spróbowałam Chicco s3 Trio, czyli żaden master and komander wink ( jak sądzę po pobieżnej lekturze wpisów).No, jak to chicco, taki plastikowy-trzeszczący. O mały włos nie miałam przewrotki przy podjeżdżaniu pod górkę. Ma tez dziwny podnóżek nad kołem, tak hen-hen daleko.Na plus-wielkość siedziska. Moja półtoraroczna córka w nim " pływała". Bardzo dobrze się podbijał.
Zakochałam się tongue_out- bardziej, że 3 koła niż , ze Chicco akurat.
Stąd mam pytanie czy istnieje jakiś 3 kołowy tani i tak obszerny. Oczywiście używany.
Na wiosnę byłam tuz, tuż od posiadania BJCM gt, witałam się z gąską, ale ... już po ptakach.
Chciałam pocieszyć się QUINNY SPEEDY XS, ale czy on ma duże siedzisko?
Obserwuj wątek
    • ollasja Re: Tani, duży trójkołowiec. Jaki? 14.08.13, 23:10
      Niestety akurat na temat Speedy się nie wypowiem, bo nie miałam. A może Jane Slalom Pro? Ma spore i bardzo wygodne siedzisko, prowadzi się bardzo dobrze. Jedyny mankament to plytka buda, ale chyba nie gorsza niż w Speedy.
      • martuska1982 Re: Tani, duży trójkołowiec. Jaki? 14.08.13, 23:14
        buda speedi i slaloma (nie reverse tylko tego zwykłego własnie) są porównywalne, takie raczej daszki.
    • martuska1982 Re: Tani, duży trójkołowiec. Jaki? 14.08.13, 23:13
      Ma szerokie i wygodnie siedzisko. Wysokośc jego nie powala (siedziska),ale spokojnie do 2,5 roku wieku dziecka powinno wystarczyc.
      Wrzucałam tu na forum niedawno zdjęcie mojego 2,5 latka (wzrost centyl 50) w speedi.
    • messes Re: Tani, duży trójkołowiec. Jaki? 14.08.13, 23:47
      Może nipper?
    • sztucznamrowka Re: Tani, duży trójkołowiec. Jaki? 15.08.13, 12:20
      Ostatnio zainteresowały mnie wózki TFK i widziała na tablicy jakiś 3-kołowiec tej firmy za 500zł to moim zdaniem tanio
    • gorajka Re: Tani, duży trójkołowiec. Jaki? 18.08.13, 22:09
      greczen
      ja mam mamu firmy mamas&papas, wielki, lekki i tani, kupilam uzywany na allegro, jak dla mnie jest boski
      niestety nie widuje go czesto na aukcjach, bardziej jest popularny w Anglii skad zostal przywieziony
      • basia752 Re: Tani, duży trójkołowiec. Jaki? 01.09.13, 13:10
        Gorajka, znalazłam aukcję z Mamu www.gumtree.pl/cp-wozki-dla-dzieci/krakow/spacerowka-mamu-trzykolowa-510879672, czy masz taki wózeczkek? możesz coś więcej napisać o nim, tzn, ile waży, jak amortyzacja, składanie, jazda po trudniejszym terenie, czy się da regulować podnóżek? Faktycznie warto ?
    • dol-ger greczen 20.08.13, 17:05
      Napisałam maila na gazetowego.
      • greczen Re: greczen 20.08.13, 18:12
        odpisałam
    • greczen Re: Tani, duży trójkołowiec. Jaki? 20.08.13, 18:10
      Przepraszam, ze się nie udzielam we własnym wątku, ale temat tak mnie wciągnął, ze siedzę i szukam, szukam. Mam naprawdę mały budżet, wiec jest wyzwanie.
      Nipper za drogi niestety, TFK też ( nowy).
      gorajka Na początku mojego obszukiwania widziałam właśnie mamas&papas gdzieś wystawionego do sprzedaży dość tanio, ale teraz go nie widzę.Brałam go pod rozwagę.Teraz jest jeden na allegro, ale bez budki.
      martuska1982 w fajnym kolorze miałaś tego speediego.
      Jeszcze myślę, ze może by gdzieś tanio Quinny freestyle?On ma jakąś budę porządną.
      Prowadziłam kiedyś Haucka Jeepa, ale szału nie robił. Miał nieruchome pojedyncze kółko i wydawał się wywrotny. Zresztą ja nie chcę wózka do joggingu bo ja biegnę tylko jak mnie ktoś goni, albo muszę kogoś ( czyli dziecko) dogonić.Po dobroci nie ma mowy.
      X landera nie chcę.
      Jane slalom pro mi się widzi najbardziej.Szkoda, że ma tak lichy daszek. Szkoda też, ze tak często jest w kompletach 3 lub 2 w 1.
      • just_tusia07 greczen 20.08.13, 18:47
        a jaki masz budżet? mam speedi smile
        pisz na justynap.78@wp.pl
        --
      • gniesia007 Re: Tani, duży trójkołowiec. Jaki? 20.08.13, 19:05
        A jaki masz budżet na tego trójkołowca?
        • greczen Re: Tani, duży trójkołowiec. Jaki? 20.08.13, 19:10
          Teoretycznie 300 zł
          • siven1987 Re: Tani, duży trójkołowiec. Jaki? 20.08.13, 19:15
            Ja mam speedi i zastanawiam sie czy go nie sprzedać. Mam go od stycznia. Młody styczniowy i mało wózkowy dziec.
          • gniesia007 Re: Tani, duży trójkołowiec. Jaki? 20.08.13, 19:19
            No fakt mały budżet, to moze tego speediego poluj one się zdarzaja za 300,-
            Nic innego w tej cenie nie przychodzi mi go głowy, zaraz sprawdze jedno ogloszenie, ktore mnie ostatnio zainteresowalo.
            • martuska1982 Re: Tani, duży trójkołowiec. Jaki? 20.08.13, 19:33
              jest na allegro za 299zł plus wysyłka oczywiscie speedi kolor fudge, z oryginalnym pałąkiem i parasolką.
      • afroddytta Re: Tani, duży trójkołowiec. Jaki? 20.08.13, 19:17
        Miałam haucka jeepa i zdecydowanie odradzam, to nie ta klasa, niedobre wywazenie itd. Pporownujac z nawet starym quinny to dramat (choć koleżanka po przesiadce z 4 kołowego mikado była zachwycona). Szkoda bo spoznilas sie kilka dni, dziewczyna z forum sprzedawana najnowszego czarnego speedi na gwarancji, poszedł na allegro za 400 zł uncertain
        Jest szansa upolowac freestyle za tyle, ale one są większe i cięższe.
        • greczen Re: Tani, duży trójkołowiec. Jaki? 20.08.13, 20:02
          Z którego roku są te stare słabsze quinny?
          Najbardziej podoba mi się wagtail i papillon , one zdaje się z 2006 roku. Nie sądziłam, ze są aż tak stare.
          • martuska1982 Re: Tani, duży trójkołowiec. Jaki? 20.08.13, 21:03
            ale są nie do zajechania. smile
            Mój poza rysami był naprawdę w rewelacyjnym stanie.Opony i detki wymieniałam mu po zakupie, wiec nie były sparciałe, siedzisko było nie uszkodzone, napisy nie poscierane, regularnie czysciłam i smarowałam.Jedynie na stelażu było widać jego wiek. smile
          • afroddytta Re: Tani, duży trójkołowiec. Jaki? 20.08.13, 21:21
            Nie mowie ze wszystkie I zawsze, ale mój bezowy z 2006 roku kupiłam chyba w 2010 za 200 zł ( po chyba 3 dzieci) i nic mu nie dolegalo, wozilam drugiego syna w spacerowce ponad rok, potem trzeciego też rok (gondola, potem spacerowka), potem wózek przekazałem szwagierce i nadal jest w użytku.
            Najlepiej jednak byłoby na żywo obejrzeć przed zakupem.
      • basia752 Re: Tani, duży trójkołowiec. Jaki? 20.08.13, 22:35
        greczen, na allegro jest jeszcze jeden mamas&papas za 299zł, wpisz w wyszukiwarkę Mamas&papas 03, to ci wyskoczy. Też myślę intensywnie o trójkołowcu, ale mi zależy na jak najniższej wadze, regulowanym podnóżku, dużej budzie i amortyzacji. Najbardziej mi siada Bumbleride Indie, nawet jest teraz do kupienia używany, ale na razie nie mam na niego kasy, mąż stwierdził, że nam kolejny wózek nie potrzebny - muszę coś posprzedawać, kasę na niego zbierać, może się jeszcze jakiś kiedyś trafi
    • greczen Re: Tani, duży trójkołowiec. Jaki? 21.08.13, 00:02
      afroddytta-nie dam rady obejrzeć przed zakupem. Pani, u mnie w regionie to takich ogłoszeń nie mawink Kunert, Baby-merc to bym z drugiej reki dostała.
      basia752 Widziałam ten M&P 03, ale on ma dziurę w budziesad Nie oczekuje stanu idealnego, ale to już spory uszczerbek.
      Do noszenia po schodach mam inny wózek( parasolkę);-P Ten by sobie stał w wózkowni a i bagażnik mam duży. Podnóżek dobra rzecz, w 3 kołowym chicco podłożyłam poduszkę pod nogi na czas drzemki , bo jakoś dziwnie jej wisiały.Z budą mam dylemat. Jak jest za bardzo nad głowa umiejscowiona, to choćby do pałąka się zaciągała to nic to nie da. Będzie wkurzała dziecko i co za tym idzie ciągle będzie złożona.
      Spieszy mi się i nie śpieszy,tez muszę sprzedać inny wózek.Z drugiej strony jak go wyczyszczę to już jeździć nim nie będę, złoże do kartonu i zostanę z parasolkami tylko. Nie chcę stracić okazji w tak zwanym międzyczasie. No i wiadomo, jak się coś zachce to najlepiej mieć natychmiast, tu i teraz.Ach...
      Zależy mi na dużym siedzisku. Chicco ma ponoć-wysokość oparcia 49, szerokość górą 35, dołem 44, głębokość 35. Nie mierzyłam sama, ale moja prawie półtoraroczna córka miała w nim mnóstwo miejsca.
      martuska1982 Zdziwiona byłam , ze papillon i wagtail, mają już 7 lat bo jakoś nie widziałam złachanego( na zdjęciach).
      just_tusia07 pisałam do ciebie już, tylko z innego maila. Muszę sobie obmyślić wszystko.
      • just_tusia07 Re: Tani, duży trójkołowiec. Jaki? 21.08.13, 09:11
        ok, ogłoszenie zdjęte, ale nadal aktualne, jak nie sprzedam to zostawię go na zimę bo jest naprawdę super. Nawet moja 90-letnia babcia go uwielbia za to, że tak lekko jedzie.
        • basia752 Emmaljunga Cangaroo 21.08.13, 10:05
          A orientujecie się, ile waży z kołami Emma Cangaroo? Widzę, że jest na Allegro, mam Emmę City Cross i jestem z niej zadowolona ale szukam wózka lżejszego od niej, który też będzie mniejszy po złożeniu, bo zajmuje sporo miejsca w bagażniku. Bumbleride waży ok 10 kg, tylko używanych brak a na nowy mnie nie stać.
          --
          Basia
          https://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hwnml4w87.png
          Lena 31.10.2012
          Zuzia 05.05.2006 Zosia 26.11.2003
          • just_tusia07 odpisałam n/t 21.08.13, 17:55
          • martuska1982 Re: Emmaljunga Cangaroo 21.08.13, 18:26
            na tablicy jest właśnie bumbleride indie za 900zł do negocjacji
    • greczen Re: Tani, duży trójkołowiec. Jaki? 31.08.13, 01:02
      Tydzień już jeżdżę speedim smile . Wypadało by napisać słów kilka, ale chyba wszystko zostało już o tym wózku napisane.
      Jeździ mi się bardzo dobrze. Nie mam żadnych większych zastrzeżeń. Pewnie zostawię Speedziaka do końca wózkowania.
      W ramach ciekawostki...

Wózek nie zmieścił mi się w drzwiach banku wink, sekjuritas otwierał mi drugą połówkę bo utknęłam.
      Mąż z pierwszego spaceru wrócił zawiedziony, bo " nie zmieścił się na cukierkach w Groszku". W ten sposób to dowiedziałam się gdzie chodzi na spacery, bez szpiegowskich GPSów czy zmyślnych aplikacji na smartfona( którego musiałbym w tym celu kupić).

Nie mogę się przyzwyczaić do rączki. Bardzo lubiłam "kierownicę" w Haucku Jaguarze i ciągle odruchowo jej szukam ręką . Na hauckowej rączce jakoś ręce odpoczywały, trudno mi to opisać. Ciszej też jeździł, bo Speedi na nierównościach klekocze.
      Obawiałam się kosza na zakupy, ale niepotrzebnie- jest krótki, ale głęboki.

Dziękuje za pomoc.

• martuska1982 Re: Tani, duży trójkołowiec. Jaki? 31.08.13, 01:28
        lekocze? o.O a co w nim może klekotać?
        • sylki Re: Tani, duży trójkołowiec. Jaki? 31.08.13, 11:56
          oj wiele rzeczy może klekotać w używanym wózku wink
          • martuska1982 Re: Tani, duży trójkołowiec. Jaki? 31.08.13, 12:04
            no tak,ale w speedim? Miałam kilkulatka i kompletnie nie znalazłam żadnego elementu, któy mógłby się poluzować. No chyba, ze faktycznie mówimy o starym zajechanym klekocie,ale jakoś trudno mi w to uwierzyć.
            • sylki Re: Tani, duży trójkołowiec. Jaki? 31.08.13, 12:50
              przednie koło chociażby, a to, że miałaś i u ciebie nic, nie znaczy, że każdy model jest wychuchany smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka