Dodaj do ulubionych

MB Urban sprzedać czy zostawić?

26.09.13, 14:19
Oto jest pytanie, nie wiem co zrobić, mamy wrzesień, młoda już styka się z budą a gdzie zima, gruba kurtka, gruby spiwór, pewno jakaś puchowa czapa, jak ja to ogarne w tym wózku, juź teraz jak chcę budę odsłonić jak jej pokazuję coś na spacerze to muszę jej glowę najpierw wyciągać i wtedy kładę budę i na to głowęsmile! Trochę to irytujące coraz bardziej, nawet poprawienie jej czapki jest trudne bo głowa pod budą i ciężko ręce wcisnąc, nie ma mowy o poprawieniu jej czy coś w tym stylu, jak śpi to już z głowką na bok no bo materiał ją blokuje, sama nie wiem co robić, czy w elite będzie miała więcej przestrzeni?
Zastanawiam się nad wymianą najprawdopodobniej na elite, ale boje się ze prowadzenie nie będzie juz tak przyjemne i lekke jak w uj, nie mam tez dokładnych wymiarów siedziska, prośba do Magdy, wymierzysz siedzisko, głebokość do oparcia, oparcie samo i odległość do budy przy składaniu i podnóżek odległość od siedziska do tek plastikowej części?
Aktualne foty jak młoda juz teraz wygląda w uj:
Na fotkach budka się marszczy bo ten drut do budy jest za krótki ( od gondoli) jakby cosmile
https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/97/08/08/016047b428.jpg
https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/96/08/08/014355f375.jpg
https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/95/08/08/01b4e3a0ef.jpg
https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/94/08/08/016034a07c.jpg

Obserwuj wątek
    • kkitka Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 26.09.13, 14:31
      Juz miałam pisać, nie nie sprzedawaj ale rzeczywiście jakoś tak dziwnie ta buda leży. A ile cora ma lat i cm ?
      • agusia041 Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 26.09.13, 14:45
        Oj Gniesia, mam wrażenie, że T się za późno z tą wózkomanią rozkręciłaś, może zbyt długo jeździłaś GT?wink
        Ja bym sprzedała UJ, mała wygląda w nim tak sobie. Elite ma kilka cm wyższe oparcie, buda na pewno nie będzie jej wisiała na głowie. Zresztą jak masz szansę jeszcze coś wypróbować to nawet się nie zastanawiaj smile
        • gniesia007 Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 26.09.13, 15:07
          Ano za późno się ogarnęłam, co zrobić, nie wszędzie jednak docieraciesmile
          Tylko teraz jak uj się pozbęde to nikt nie da mi tyle bym mogła noweg bądź używanego elita kupić, nie mam z czego dołożyć. I dupa blada teraz, budka do mnie jeszcze czarna nowa przyjdzie ale juz ta z innymi zaczepami, pałąk też bedę miała, nie wiem sama co robić, wystawie go zobacze kto ile da za tego mojego składaka. Jakoś się będe bujała póki co.
    • pinik Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 26.09.13, 15:17
      A ja bym poczekala na ta nowa budke. MOze to wina tej budki z za krotkim drutem? Ona jakos u Ciebie naprawde nisko jest (tak mi sie ze zdjecia wydaje).

Ile twoja mala ma? Ja urbana uzywalam jeszcze dla przedszkolaka i nigdy mi buda nie przeszkadzala, ale moi mali sa zawsze.
      • gniesia007 Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 26.09.13, 15:21
        Ehh bylam pewna, ze napisalam ile młoda ma smile
        Wiek 2,8 wzrost 96-97cm waga koło 16kgsmile
        • martuska1982 Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 26.09.13, 15:46
          Gnesiu, no to mój Adam nie więcej jak 4-5cm niższy, a do budki ma sporo miejsca.Też mi się wydaje oceniając po zdjęciach, ze ten drut o budki jakoś dziwnie leży i twoje wrażenia za niskiej budki z tego najpewniej wynikają.
          Ja też bym chyba poczekała, bo z nową budką i jak piszesz pałąkiem więcej weźmiesz jeśli zdecydujesz się na sprzedaż niż z tą budką co masz teraz. uncertain
          • aga_1980_31 Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 26.09.13, 17:37
            Mam wrażenie że własnie z tą budką coś jest nie tak miałam UJ 2012 i w nim buda zdecydowanie jest wyżej
            • monika_kas Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 26.09.13, 17:44
              poczekaj, przymierz nową budę i zobaczysz. jak będzie tak jak teraz to sprzedaj. napewno się kupiec znajdzie. sama bym kupiła, ale teraz z kasą krucho. no ale tu jest wiele chętnych na MBUJ smile
    • koala0405 Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 26.09.13, 18:06
      Ja bym zostawiła. Poprawisz budę to będzie wyżej i córka się zmieści.
      • pomilak1 Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 26.09.13, 19:38
        A ja powiem "sprzedaj" tongue_out Czuję, że urban Ci się nudzi i szukasz minusów tongue_out Owszem możesz poczekać na budę i zobaczyć czy jest wyżejsmile Ale myślę, że elite jest wyższy niż urban - przynajmniej tak z fotek mi wychodzibig_grin Ja zamówiłam BI i zobaczymy czy dojdzie big_grin Jak nie dojdzie to chyba kupię po raz drugi GT big_grin Trochę się boję rozmiarów elitatongue_out No chyba,że go w końcu gdzieś zobaczę, przymierzę się do niego i stwierdzę że jest ok smile
        • martuska1982 Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 26.09.13, 20:36
          pomilak1 napisała:

> A ja powiem "sprzedaj" tongue_out Czuję, że urban Ci się nudzi i szukasz minusów tongue_out Ows
          > zem możesz poczekać na budę i zobaczyć czy jest wyżej
          smile Ale myślę, że elite jes
          > t wyższy niż urban - przynajmniej tak z fotek mi wychodzibig_grin Ja zamówiłam BI i z
          > obaczymy czy dojdzie big_grin Jak nie dojdzie to chyba kupię po raz drugi GT big_grin Troch
          > ę się boję rozmiarów elitatongue_out No chyba,że go w końcu gdzieś zobaczę, przymierzę
          > się do niego i stwierdzę że jest ok smile

z nową budą lepiej i prędzej pewnie sprzeda, dlatego uważam, że na tą budę powinna poczekać. wink
          • gniesia007 Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 26.09.13, 21:28
            Dzięki dziewczyny za pomocsmile
            A może któraś z was wrzucić taką fotkę jak moja z rozlożoną budką i dzieckiem w środku?
            Hmm mnie się wydaje, że przód budki fakt będzie wyżej ale tam przy oparciu gdzie budka leży nic się nie zmieni, a jeżeli nawet to pewnie nie wiele, ja mam taki zapasowy drut samorobny i wiem jak wygląda buda z nim założona, dużej różnicy aż takiej nie ma, a używam tej bo tamta nie jest tak sprężysta jak ta.
            Ta nowa buda ma już te nowsze mocowania i nie ma tej klapy z tyłu, więc byłaby szansa aby ją umocować wyżej ale wtedy będzie tam z tyłu taka jakby luka bez tej klapy do podpięciauncertain
            Nie wiem zobaczę jak przyjdzie, ale póki co muszę mieć jakiś plan awaryjny na zimę, wiadomo, że im lepiej dziecko zimą schowane tym cieplejsmile
            Moze magda się odezwie i coś napisze o wymiarachsmile
            • aga_1980_31 Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 27.09.13, 09:44
              To ja wrzucam fotki Uj ale nowszej wersji córka 2.5 roku ok 88cm
              picasaweb.google.com/m/viewer#album/116425337035150506427/5864559011775583585
              • aga_1980_31 Zdjęcia UJ i 2,5 latka 27.09.13, 10:25
                Chyba nie działa link zatem jeszcze raz plus.google.com/photos/116425337035150506427/albums/5864559011775583585?banner=pwa
    • justyna2262 Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 26.09.13, 23:05
      Ja mogę ci przesłać zdjęcie mojego synka, zrobione w marcu. Możesz wstawić na forum, bo ja nie umiem. Synek ma tam 2,3 latka, nie pamiętam ile miał wzrostu, ale skoro obecnie ma 93cm to tam na pewno z 5-6 cm mniej. Ja właśnie dlatego sprzedałam wózek bo wg mnie mój synek wyglądał w nim dziwnie, jeszcze tym bardziej w śpiworku.
      • gniesia007 Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 27.09.13, 08:54
        Dzięki za fotki, faktycznie zimową porą cięźko mi będzie ją zmieścić patrząc na Twojego synkasmile, będzie wyglądała jakby już miała wysiadać z wózkauncertain
        Justyna a powiedz na co wymieniłas urbana?
        • justyna2262 Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 27.09.13, 10:12
          Wiesz, ja jak zakupiłam urbana to miałam już elita i tak myślałam, że elita sprzedam, niestety stało się inaczej, w elicie mój synek ma dużo miejsca, w gt również. Tak, że ja na pewno zostawiam sobie elita do wakacji, a potem już koniec sad

A co do tego urbana jeszcze, to gdyby to było bez śpiworka to byłoby jeszcze w miarę. Wg mnie po prostu w urbanie moje dziecko wyglądało na za duże do wózka, a w elicie to on można powiedzieć, że ginie.
          Ja już dawno pisałam o moich spostrzeżeniach na temat urbana. Chyba jestem jedną z nielicznych, która jednak woli elita.
          • gniesia007 Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 27.09.13, 10:28
            Ja w sumie potrzebuje przezimowac młodą jeszcze w wózku, a pożniej na wiosnę o ile juz nie bedzie sypiała w dzień w wózku przerzucę się na jakąś parasolkę, bo też marnować cały dzień w domu bo ona zasypia o 12-13 i wstaje o 16-17 to bez sensu, zawsze wole wziaść wózek i spi na spacerze przy okazji. W sumie w lutym skończymy 3 latka więc podejżewam że już nie będzie chciała tak często w wozku jeździć, ale nigdy nie wiadomo bo z dziećmi różnie bywa, a ona raczej do takich marudnych należy.
            Masz fotki w elite obecnie synka? Wygląda na to, że masz ciut starszego synka od mojej zuzy ale i ciut mniejszegosmile jak możesz podeślij mi kilka fotek własnie takich z rozlozona buda i ze zlozona ile ona faktycznie ma tam miejsca w tym wózkusmile jesli zmienie urbana to tylko na elite, bo zaden wózek nie ma tak duzego siedziska jak tam
            • gniesia007 Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 27.09.13, 10:29
              Moj e-mail gniesia007@poczta.onet.pl
    • justyna2262 Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 27.09.13, 10:34
      Spoko, zrobię mu zdjęcia w Elicie, tamte miałam akurat na kompie. Tylko troszkę później, bo za chwilkę się będziemy zbierać po starszego do szkoły.
    • pagaa Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 27.09.13, 12:03
      wózek zostaw..będzie dla next babywink a mi sprzedaj śpiworekbig_grin skąd taki masz?smile
      • monika_kas Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 27.09.13, 12:15
        100% że to dzieło Magdy smile

pagaa napisała:

> wózek zostaw..będzie dla next babywink a mi sprzedaj śpiworekbig_grin skąd taki masz?smile
        • gniesia007 Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 27.09.13, 12:54
          Dokładnie śpiworek by magdasmile
          Juz jest nowy wątek o spiworkach magdy i kontakt.
          • martuska1982 Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 27.09.13, 13:13
            Mój synek w UJ wygląda jak córka Agi z tym, ze nogami dosięga do czarnego podnóżka. No ale ja już po bee zauważyłam, że od zeszłej jesieni głównie nogi mu urosły.
            • gniesia007 Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 27.09.13, 18:01
              Mojej nogi tez tam sięgają a czasami trzyma je za podnóżkiem, opierając piętami o to aluminiumbig_grin
              • aga_1980_31 Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 27.09.13, 20:15
                Hehehe moja robi dokładnie to samo wcześniej w UJ a teraz w Terrainie chyba wygodna to pozycja big_grin
    • justyna2262 Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 01.10.13, 13:52
      Hej Gniesia, wysłałam Ci bieżące zdjęcia na pocztę onetową.
      • gniesia007 Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 08.10.13, 11:29
        UJ po przeróbce, teraz znacznie lepiej.
        Przed:
        https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/25/53/06/015a2fbc5d.jpg
        Po:
        https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/09/37/08/01dba5befc.jpg
        • monika_kas Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 08.10.13, 16:38
          Super teraz wygląda!
          • pomilak1 Re: MB Urban sprzedać czy zostawić? 08.10.13, 20:50
            Rozumiem że przesunęłaś tylko podnóżek, tak?
            Całkiem inaczej wygląda smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka