Dodaj do ulubionych

bugaboo bee czy cameleon?

26.12.13, 15:05
Chwilowo nie mogę podjąć decyzji, czy bee czy cameleon... obejrzalam inne watki na ten temat, ale nie rozwiazuja one moich watpliwosci.
Dziecko urodzi się pod koniec maja, mieszkam na poludniu Francji, wiec jest raczej cieplo - czy "gondola" w bee nada sie dla takiego maluszka latem? bo ona wyglada bardziej jak taki spiwor, wiec sie boje, ze mi sie dziecko ugotuje... ale tez czy gondola cameleona nie bedzie za ciepla?
czy z bee da sie lazic po blocie? tzn, zamierzam chodzic na spacery nad rzeke gdzie sciezka nie jest wybrukowana, a blotnisto-piasczysto-trawiasta... wiec moze lepszy cameleon, ktory ma wieksze kola?
chcialabym bee bo jest mniejsze, a mam maly samochod (Toyota Yaris) i duzo laze po miescie, ale nie wiem jak to jest z ta pseudo gondola dla noworodka oraz czy kola zniosa moje spacery...
Obserwuj wątek
    • agnes_nyc Re: bugaboo bee czy cameleon? 26.12.13, 15:57
      mam bee i cameleona

bee - nie wsadzilabym noworodka do niego za twardy

w cameleonie wozilam corke w lipcu w NY gdzie latem jest wrecz skwar i temp. powyzej 35 stopni i jezdzilam gondola i dziecko nie bylo jakos mega upocone z tego tytulu ze jezdzilo w gondoli .

Byla w samym rampersie i nic wiecej zero pieluszek do przykrycia , kocykow itp , i skarpetek , czapeczek

Ja na twoim miejscu wybralabym calemeona ale wybor nalezy do ciebie
      • liveveb Re: bugaboo bee czy cameleon? 26.12.13, 17:07
        Popieram Agnes. Dla kwietniowego maluszka wybralam cama i to byl strzal w 10. I po plazy i po lesie dawalam rade smile
    • annulka79 Re: bugaboo bee czy cameleon? 26.12.13, 17:15
      Ja odpowiedziałam już na wózkach, ale wychodzi na to że zgadzam się z przedmówczyniami smile
      Cameleon
      • the.anna.magda Re: bugaboo bee czy cameleon? 26.12.13, 19:44
        Dzięki! ja tez sie bardziej sklanialam ku Cameleonowi, wiec mnie tylko utwierdzacie w wyborze...
    • ollasja Re: bugaboo bee czy cameleon? 26.12.13, 22:28
      nie mialam cameleona, ale mam bee od urodzenia młodszego synka. używałam dla małego od poczatku jako przewozowke pod fotelik w sklepie albo do kościoła -czasem siedzenie bez gondolki, ale z taka wkładką redukujacą sunshine kids bodajże. moim zdaniem bee jako jedyny wózek dla tak malego dziecka i na taki teren jak opisałaś stanowczo się nie nadaje, bo jest zbyt twardy i lekki... Wiec zgadzam sie z dziewczynami big_grin
      • the.anna.magda Re: bugaboo bee [cut] / Cameleon czy Mutsy 4Rider? 27.12.13, 01:33
        to jeszcze drugie pytanie: czy Cameleon jest rzeczywiscie wart tych pieniedzy (sam wozek jeszcze pol biedy, ale cokolwiek do niego dokupic to jakis horror) czy rownie dobrze moge kupic Mutsy 4Rider lightweight? i tak samo spelni swoje cele i bede zadowolona?
        • martuska1982 Re: bugaboo bee [cut] / Cameleon czy Mutsy 4Rider 27.12.13, 01:38
          w zyciu bym bugaboo do mutsy nie porównywała.To zupełnie inna klasa wózka.
          Jeśli chodzi o mutsy to miałam urban rider i slider.Slider ma konstrukcje stelaża taką jak 4rider i jak light weight piankowe koła. 4rider ma siedziko takie jak urban rider i stelaż jak slider.Jak dla mnie i slider i urban to przecietne wózki.Urban fajny na mega wertepy i snieg, bo jest typowym czołgiem,ale za to mocno cieżkim. Slider jest lżejszy, dość zwrotny, ale nadal jest krową.
          Cameleon z kolei jest brzydalem, ale jeśli chodzi i jakośc, lekkośc prowadzenia, podbijanie czy też wagę zdecydowanie na głowę bije mutsy.
          Moim zdaniem jest wart tych pieniędzy,ale ja bym wolała kupić używanego cameleona niż nowego. Miałam używanego kupionego bardzo tanio, a był w świetnym stanie. To naprawdę dobra jakość.
          • the.anna.magda Re: bugaboo bee [cut] / Cameleon czy Mutsy 4Rider 27.12.13, 01:53
            ok smile
            to mój pierwszy wózek w życiu, więc się nie znam wcale a wcale i chociaż niby wiem czego szukam i znalazłam (tzn. Cameleon wydaje się być ideałem) to ciągle ktoś mnie próbuje przekonać do czegoś innego... a to że za duży, a że za drogi, a że za ciężki...

no i mi się Cameleon podoba z wyglądu smile
            • agnes_nyc Re: bugaboo bee [cut] / Cameleon czy Mutsy 4Rider 27.12.13, 08:15
              w cameleonie jezdzimy do dzis teraz jezdzi nim moj roczny synek - to wozek nie do zdarcia

to Ze za drogi to raczej byl olala takie komentarze bo jesli zaczelas o nim myslec to znaczy ze cie stac na niego a inni niech nie zagladaja do twojego portfela

ciezki - kto to mowi (chyba jakis laik ) to jeden z lezejszych wozkow wciagalam go sama na 4 pietro z corka teraz wciagam go na drugie smile

Nie wiem jak ja sie rozstane z tym wozkiem bo jest kochany i niedlugo przyjdzie czas - ale teraz nawet nie chce myslec o tej chwili

Kupuj cameleona - nie jest to wozek bez wad ale i tak bedziesz zadowolona (wozkow bez wad - idealnych nie ma kazdy ma plusy i minusy
              • martuska1982 Re: bugaboo bee [cut] / Cameleon czy Mutsy 4Rider 27.12.13, 09:51
                cieżęki?Absolutnie! Nie znam wózka majacego gondolę i spacerówkę, przekładana i regulowaną rączkę, mega kosz na zakupy w kołami nie maciupkimi (w cameleonie przynajmniej te tylne są wielkości przecietnego pompowanego koła i to bardzo dużo daje, mocno poprawia komfort jazdy, a przednie mimo że małe są świetnie amortyzowane i to tez jest bardzo odczuwalne przy prowadzeniu), który ważyłby tak niewiele, bo około 10 kilogramów.
                Jeśli chodzi o cenę to wysoka, fakt, ale tak jak pisze Agnes, jeśli rozważasz zakup tego wózka, to znaczy, że stać cie na taki wydatek, a nikomu nic do twojego portfela.
                Ja bardzo polecam, aczkolwiek jak wspominałam, nie kupiłabym nowego, bo mnie osobiście nie stać, ale na używany bez oporów bym się skusiła.
                • martuska1982 Re: bugaboo bee [cut] / Cameleon czy Mutsy 4Rider 27.12.13, 09:53
                  Napiszę jeszcze, że przy drugim dziecku - jeśli się takowe pojawi wink - cameleon jest moim absolutnym must have. Chcę nim pojeździc gondolą, na pewno kupię ten wózek, a niewiele znam takich, do których tak chetnie bym wróciła, z tych wszystkich którymi miałam okazję pojeździć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka