gniesia007 04.01.14, 14:23 Dziewczyny wrzućcie fotki topaza i ruby ze spiworkiem i najlepiej z dzieckiem w wersji zimowej chyba, że macie jeszcze inne modele, tez się nad nimi zastanawiam bo póki co śniegu nie widać i nie chce mi się kulać ciągle dużego wózka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agusia041 Re: Cybexy w wersji zimowej:-) 04.01.14, 16:25 Wrzucam swojego cybexa, tylko takie fotki mam póki co. Pasów jeszcze niestety nie przełożyłam, ale śpiworek i tak super się trzyma na samym oparciu Odpowiedz Link
gniesia007 Re: Cybexy w wersji zimowej:-) 04.01.14, 18:33 Dzięki agusia akurat twój synek duży Właśnie miałam pytać czy młodego zapinasz w pasy jak sobie tak siedzi, ten spiworek masz elodie tak? Nózki opiera o podnózek znaczy sie da się tak swobodnie oprzec czy tak sobie tam wiszą bo podnozek jest jak we wszystkich parasolkach schowany? Odpowiedz Link
agusia041 Re: Cybexy w wersji zimowej:-) 04.01.14, 19:40 Młody mierzy ok.90 cm. Śpiworek elodie jest najdłuższy z tych, które miałam i obecnie najwygodniejszy. Montuję go na zmianę w różnych wózkach i zwyczajnie nie chce mi się tych pasów ciągle przekładać, bo o ile w maclarenie czy MB zajmuje to chwilę to np. w bee jest uciążliwe. W Topazie nawet nie próbowałam, niby dziewczyny pisały jak, ale jakoś ciągle zwlekam Nóżki w śpiworku mały z reguły trzyma luzem, nie opiera na podnóżku. Jak mu nawet je ustawię to i tak za chwilę nimi macha, więc pewnie nie jest mu łatwo je utrzymać w takiej pozycji Bez śpiworka normalnie korzysta z podnóżka. Odpowiedz Link
magda79pn Re: Cybexy w wersji zimowej:-) 04.01.14, 21:47 mój synek nie jest duży, więc nie wiem czy ci Gniesia w czymś pomogę około 88cm wzrostu i waga około 13kg Odpowiedz Link
monika_kas Re: Cybexy w wersji zimowej:-) 05.01.14, 13:48 Mój synek akurat też mniejszy, ale wersja Cybexa jak najbardziej zimowa więc zdjęcie wrzucam Odpowiedz Link
linkap_wawa cybex ruby 05.01.14, 22:03 no a tu nie zimowo, choc na spiworku polarowym moj straszak - 5 lat - 116 cm - miescil sie bez problemu.. ledwo udalo mi sie go namowic zeby usiadl, bo stwierdzil, ze w takich rozach bedzie wygladal jak dziewczyna a tu mlodsza pociecha (ok. 86 cm) - na grubym spiworze magdowym - widac ze jeszcze sporo miejsca na kurtke zostalo,... no i spiwor jeszcze spokojnie mozna bylo do gory podciagnac Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: Cybexy w wersji zimowej:-) 06.01.14, 17:41 Ja z moim synkiem byłam jak na razie tylko dwa razy na spacerze z Cybexem i fotek żadnych nie strzeliłam niestety mam problem z hamulcem i załatwiam aktualnie sprawę z serwisem.... Jak u Was Dziewczyny działają hamulce? Łatwo czy ciężko, nic się nie blokuje? Jeżeli chodzi o Topaza w wersji zimowej - to mój synek (14kg i 96cm) mieści się bez problemu w kurtce i z kocykiem a jak miałam założoną osłonkę na nóżki to nie trzymał nóg na podnóżku tylko na zakończeniu okrycia...podobnie jak u agusi041 A dzisiaj to mnie moje dziecko zaskoczyło zupełnie....., jeszcze w grudniu nie chciał jeździć w GT, buntował się...no i przestałam wózek brać...nawet sprzedać chciałam....a dziś idąc do kościoła w połowie drogi stanął i płakał, że nie będzie dalej iść na nóżkach bo go bolą (przebył dopiero jakieś 100m) i że chce wózek! Synek przestał w dzień spać i szybciej się męczy tzn. lubi sobie zdecydowanie posiedzieć czy to we wózku czy w foteliku czy w domu Odpowiedz Link
kedro-dasos Re: Cybexy w wersji zimowej:-) 06.01.14, 21:37 mrowko u nas ostatnio podobnie z GT- jeszcze do niedawna wróg nr 1 , od świąt jeżdzi w nim bez marudzenia i jeszcze budę zaciąga. Chodzić też od tygodnia nie chce-bunt.Jeszcze nie raz nas nasze dzieciaczki zadziwią i to nie tylko wózkowo Odpowiedz Link
the_isabelle Re: Cybexy w wersji zimowej:-) 09.01.14, 13:52 Ja wprawdzie nie mam Cybexa....JESZCZE Ale natknęłam się w sieci na taki spot firmy CYBEX. Powiem Wam że choćby za to warto wypróbować ich wózek. Piosenkę b.lubię a za ludźmi pozytywnie zakręconymi wręcz przepadam < Spot firmy CYBEX P.S. a zdradzę Wam,że mój cybex jest w drodze do mnie...ONYX, bo Topazy wszystkie wykupiłyście Buuu... Więc jak dojdzie, wrzucę i ja coś od siebie. Odpowiedz Link
monika_kas Re: Cybexy w wersji zimowej:-) 09.01.14, 14:01 koniecznie wrzuć coś od siebie o onyxie jestem go bardzo ciekawa Odpowiedz Link
monika_kas Re: Cybexy w wersji zimowej:-) 09.01.14, 14:03 a ten spot rzeczywiście rewelacja Odpowiedz Link
the_isabelle Re: Cybexy w wersji zimowej:-) 09.01.14, 14:07 To wg tytułu ich zespół kreatywny się uśmiałam... Mam jeszcze w domu PP Pliko Mini, więc jeżeli nie było jeszcze foto porównania tych maluchów, dajcie znać - to pstryknę kilka fotek. Ale ostrzegam takie porównanie to będzie mój debiut, jego jakość może odbiegać od średniej forumowej Odpowiedz Link
monika_kas Re: Cybexy w wersji zimowej:-) 09.01.14, 14:23 bardzo chętnie przyjrzę się takiemu porównaniu bo o pp mini też myślałam Odpowiedz Link
agusia041 Re: Cybexy w wersji zimowej:-) 09.01.14, 14:42 super, że topazy wykupione, czyli można zacząć myśleć o sprzedaży Odpowiedz Link
gniesia007 Re: Cybexy w wersji zimowej:-) 09.01.14, 14:41 Ja tez jak najbardziej jestem zainteresowana porównaniem, bo o mini tez myslalam, a jak pinik pisała o tym sposobie na koła to moze byc calkiem fajna parasolka za nie duze pieniądze Tylko ten material w mini jest cieniutki ponoc na plecach, moze go z cybexem porownac tez organoleptycznie i opisac Odpowiedz Link
the_isabelle Re: Cybexy w wersji zimowej:-) 09.01.14, 15:03 Zrobię co w mojej mocy, choć nie mam w tym wprawy, więc musicie wziąść na to poprawkę Tapicerka w ppp mini faktycznie b.cieniutka, dlatego cieszę się że uprzedziłeście na forum o tym, zanim do mnie dotarł. Byłabym lekko w szoku. Ale szybko sobie z tym poradziłam. Uszyłam sobie taka podłużna czarna poduszeczkę na wymiar tego plastiku pionowego na oparciu, przywiązywaną tasiemkami do oparcia. Poducha wypełniona owatą 200gr, nie widać jej niemal (tylko kokardki tasiemkowe ) w żaden sposób nie utrudnia składania, a nitów niemal nie czuć, komfort na pewno daleko lepszy. Za 30 min ma być ONYX, jak go złożę będę działać Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: Cybexy w wersji zimowej:-) 09.01.14, 18:06 Topazy wykupione - no to Dziewczyny zaszalały! A ja się zastanawiam czy dobrze zrobiłam, że kupiłam tego Topaza....może powinnam kupić Onyxa....ale chciałam większe koła (takie jak w XT), mam przecież M&P Tour z mniejszymi kółkami. Ale niestety muszę trochę ponarzekać na Cybexa , żeby nie było tak "słodko".... Otóż na spacerze byłam tylko dwa razy i bynajmniej nie dlatego, że moje dziecko nie chce siedzieć we wózku, wręcz przeciwnie...ale dlatego, że zwyczajnie nie mogę korzystać z wózka....bo ma wadliwy hamulec tzn. albo blokuje koła (lewe tylne) i nie puszcza i się nie obracają albo w ogóle się nie zaciąga na lewe koła Zgłosiłam to już tydzień temu do sklepu (zaproponowałam, żeby przysłano mi po prostu nowe tylne koła z hamulcem) i co.....i nic, wózek stoi złożony i nie używany! Pierwszy raz spotykam się z tak "ślamazarną" obsługą gwarancyjną....i zaczyna mnie to wkurzać. Oczywiście małżonek ma powody do gderania w stylu "po co kupowałaś kolejny wózek" Jak w grudniu szukałam po necie Cybexa Ruby, to czytałam, że firma Cybex zrezygnowała z dystrybutora i sama się wszystkim zajmuje, podobnie jak Maclaren. Widać z marnym skutkiem.... Po niemieckiej firmie spodziewałam się bezawaryjności a tu proszę... Pamiętam, że Dziewczyny narzekały na serwis Maclarena.... Ja do tej pory miałam do czynienia z serwisami Jane i Peg Perego i wszystko było OK, powiem więcej serwis Peg Perego działa wzorowo. Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: Cybexy w wersji zimowej:-) 09.01.14, 18:13 Właśnie dlatego nie mam jeszcze fotki Topaza z synkiem w środku ....te spacery były tak nerwowe i byłam skupiona na tym czy mi wózek się przypadkiem nie zatrzyma i nie stanie "dęba", masakra... A dzisiaj właśnie przyszły tkaniny, chcę uszyć do tego wózka kocyk i 2 wkładki. Generalnie wózek mi się podoba i fajnie się go prowadziło i kolorystycznie mi odpowiada. Jak byłam na "Orszaku 3 Króli" na starówce i widziałam Maclareny XT to ich kolorystyka taka smutna, przygaszona.... Odpowiedz Link
agusia041 Re: Cybexy w wersji zimowej:-) 09.01.14, 19:47 Mrówko, trafił Ci się chyba jakiś kiepski egzemplarz, tzn. konkretnie hamulec. U mnie nic a nic się z nim nie dzieje, działa bez zarzutu (przynajmniej na razie). Wzięłam dzisiaj dla odmiany bee +, chociaż ja go praktycznie na dwór nie wyprowadzam i powiem szczerze jakoś ciężko mi się jechało. Niby bardziej miękko niż topazem, ale jakoś uciekał mi na boki. Cybexem może gorzej manewrować, za to on nigdy nie zbacza z kursu i wyjątkowo trzyma się drogi. Taka trochę terenowa parasolka Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: Cybexy w wersji zimowej:-) 11.01.14, 08:45 No, na szczęście mają mi przysłać nowe tylne koła z hamulcem Czym wczoraj bardzo poprawili mi humor i od razu zaczęłam siedzisko w Topazie wymierzać pod wkładki i kocyk uszyłam Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: Cybexy w wersji zimowej:-) 06.02.14, 13:49 Jakieś trzy tygodnie temu przysłali mi nowe koła tylne z hamulcem a tamte źle działające zabrali. Teraz wszystko działa bez zarzutu sprawdzane w warunkach domowych bo na ten śnieg używamy GT. Mam teraz duet Topaz i GT bo Tour ma nowych właścicieli... Przez ten czas uszyłam wkładkę polar/minky do Topaza: wydłuża ona oparcie i oczywiście ociepla Tutaj w komplecie z kocykiem: Tutaj z kocykiem w rakiety: Odpowiedz Link
monika_kas Re: Cybexy w wersji zimowej:-) 06.02.14, 14:10 sztucznamrowka napisała: > > Mam teraz duet Topaz i GT bo Tour ma nowych właścicieli... > fajnie wygląda ten Twój Topaz Kasiu... a z tą ciepłą wkładką... super Odpowiedz Link
the_isabelle Re: Cybexy w wersji zimowej:-) 06.02.14, 17:06 Mrowko a uszylas w końcu to okrycie na nóżkwzorowane na pliki mini, z granatowego ortalionu? Jestem bardzo ciekawa jak wyglada Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: Cybexy w wersji zimowej:-) 06.02.14, 20:13 Nie, jeszcze nie uszyłam, dopiero się do tego przymierzam Odpowiedz Link
dziunka851 Re: Cybexy w wersji zimowej:-) 06.02.14, 16:29 Dziewczyny ja zachorowałam na Onyxa ale kolor Purple ten czarny z różem,niestety nigdzie go nie mogę znaleźć...tzn w Pl bo za granicami wiadomo dla chcącego nic trudnego. A może któraś z Was ma to cudeńko na sprzedaż??? Co prawda córa ma już 3 lata i myślałam też o Ruby ale jednak w Onyxie na dłuższą trasę może się zdrzemnąć. POMOCY!!! Odpowiedz Link