Dodaj do ulubionych

Kochane rada potrzebna - help :)

28.01.14, 09:23
no nie wiem co tu zrobic
mam na stanie trzy pojazdy (nie liczac volo po starszaku).
bjcm gt, samochodowego zappa xtra i kilkudniowego Bl.
zamawiajac Bl myslalam, ze sprzedam gt i bedzie spoko, no ale...kocham gt ja i moj maz. jezdzi sie super, sklada super i fajnie miesci sie w aucie obok psa smile z wkurzajacych szczegolow to buda na Ani glowie ( mloda ma dopiero 11 mc) i brak podnozka.
Bl byl wyprobowany raz ze wzgledu na pogode. prowadzi sie super i jest po prostu piekny. ma podnozek, co w wypadku malej Ani jest wazne. no ale nie sklada sie juz tak fajnie jak gt i zajmuje wiecej miejsca ( chociaz chyba nie na szerokosc, tylko w gore, wiec pies nie bedzie raczej pokrzywdzonysmile) Maz uwaza, ze mam swira i od razu negowal zakup Bl, ale jakos przeszlo. teraz marudzi, ale da sie go urobic wink
do zappa nie palam jakas wielka miloscia. mam do niego dwa siedziska, bo byl w promocji. jedno to stare zakladane na stelaz, drugie nowe, kubelkowe. przydaje sie ten wozek do marketow.
no ale...po poscie Magdy spodobala mi sie Aria smile
no i co tu robic? sprzedac zapp i zostawic bjcm i Bl?
czy sprzedac tez zapp i kupic arie.
ale miec dwa tak podobne wozki jak gt i Bl to chyba przesada.
no pomocy, bo spac nie moge... smile

a moze jeszcze volo opchnac, bo co ma tak w piwnicy lezec???
aaaaaaaaaa

myslalam tez zeby zamienic gt na zwyklego i sprzedac zapp.
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Kochane rada potrzebna - help :) 28.01.14, 09:29
      Po wymianie GT na Mini zwykle chyba nie wiele Ci w kieszeni zostanie. Jesli chcesz kupic arie, to sprzedalabym zappa, a volo to juz napewno smile

GT i BI to dla mnie nie sa az tak podobne wozki. Jeden ma wieksze pompowane kola, lepsza amortyzacje, wygodniejsza pozycje do spania... Dla takiego malucha jest lepszy wg. mnie. A narazie bym zostawila. Jesli Aria przypadnie ci do gustu, to GT bym sprzedala.
      • flower_v Re: Kochane rada potrzebna - help :) 28.01.14, 09:35
        djalli gratuluje zakupu wink chyba na "naszym" forum najwięcej BI big_grin
        • djalli Flower, a Ty co teraz kupujesz? 28.01.14, 09:41
          po sprzedaniu Bl?
        • jelsaa Re: Kochane rada potrzebna - help :) 28.01.14, 09:42
          Djalli wklej prosze fotki porównawcze GT i BI
          z góry dzięki
          • maja1406 Re: Kochane rada potrzebna - help :) 28.01.14, 10:10
            ja też chętnie zobaczyłabym porównanie gt i BI smile
          • djalli Porównanie - foto 28.01.14, 10:20
            ufff spocilam sie smile nie jest łatwo z psem i dzieckiem smile
            sorry za jakość, ale śpieszyłam się.

http://images62.fotosik.pl/599/8f0d3245bcc4b00fm.jpg
            http://images65.fotosik.pl/599/df895ea67fd0560em.jpg
            http://images62.fotosik.pl/599/a7a470dad89c1409m.jpg
            http://images63.fotosik.pl/598/134116f693369ce5m.jpg
            http://images62.fotosik.pl/599/995a7827663c2318m.jpg
            • maja1406 Re: Porównanie - foto 28.01.14, 10:29
              super porównanie, dzięki smile A powiedz mi jeszcze jak kąt oparcia w pozycji siedzącej w obu wózkach?
              • djalli Re: Porównanie - foto 28.01.14, 10:33
                wydaje mi sie, ze jest bardzo podobnie. i tu i tu ciezko ustawic pionowo, raczej jest to niemozliwe. pozycje do spania podobne. musze teraz wyjsc, ale jak wroce, to jeszcze obadam smile

no ale ale, gdzie rada, podpowiedz, pomoc jakas??? smile
                • fircyk_222 Re: Porównanie - foto 28.01.14, 11:01
                  A nie chcesz sprzedać bjcm gt lub zappa xtr? Jeśli tak to za ile? bo po co Ci aż tyle wózków?smile ja właśnie jestm na etapie szukania spacerówki dla małej i szukam sprawdzonych opini...czytając rózne posty widzę, że bjcm tg ma dosyc dobre opinie.
                  • szamiran81 Re: Porównanie - foto 28.01.14, 11:38
                    A jeśli można tu zapytać, jaki kolor tego zappa xtra? Ostatnio jestem na etapie poszukiwań, używek prawie nie ma, jak są to "chłopięce", zastanawiam sie czy warto nowego kupić?
                    • jotka_k Re: Porównanie - foto 28.01.14, 11:45
                      a ja mając psa i na uwadze wyjazdy np wakacyjne zostawiłabym GT, jednak składa się wiadomo jak, a z mojego doświadczenia wiem, że przy większym pakowaniu i "upychaniu" psiaka liczy się każdy centymetr wink
                      • djalli Zapp czarny jest :) 28.01.14, 13:19

• szamiran81 Re: Zapp czarny jest :) 28.01.14, 13:55
                          A tak liczyłam na jakiś czerwień lub różsmile trzeci czarny wózek to już chyba przesada. Choć na razie chciałam go jako stelaż pod fotelik. Jakbyś chciała sprzedać to ja sie będę jeszcze namyślacsmile na razie mi sie nie spieszy. Jeszcze swoim nowym nabytkiem nam sie nie udało wyjechać.
                          • fircyk_222 Re: Zapp czarny jest :) 28.01.14, 17:45
                            djalli: a moglabys podeslac foto? razem ze zlozonym? bo chetnie bym odkupilasmile
                            • djalli Re: Zapp czarny jest :) 28.01.14, 17:47
                              Ok, ale wieczorem jak mloda zasnie, bo z auta przytargac musze smile
                              O zapp Ci chodzi?

budziki-w-szwajcarii.flog.pl/

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsvdf9h9fn0xwsd.png
                              https://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5eus7k88bz.png
                          • djalli Re: Zapp czarny jest :) 28.01.14, 17:45
                            No i dalej nie wiem sad
                            • fircyk_222 Re: Zapp czarny jest :) 28.01.14, 17:48
                              tak tak, i jeszcze ten zielony jesli chcesz sie pozbyc?smile i ewentualnie cena by sie przydałasmile
                            • maja1406 Re: Zapp czarny jest :) 28.01.14, 17:59
                              ja też jakiś czas temu musiałam zdecydować czy pozbyć się gt na rzecz innego wózka. Chociaż gt bardzo lubiłam to w końcu go sprzedałam, ale żal mi go było bardzo i prawdopodobnie kupię go za jakiś czas jeszcze raz smile.
                              • kar-ula Re: Zapp czarny jest :) 28.01.14, 22:15
                                Dziewczyny, Djalli pyta o radę, a Wy jak te sępy smile

Djalli, dzięki za porównanie! Ja właśnie ostatnio obsesyjnie myślę o GT, ale on mi nijak nie pasuje do mojego trio BI-Emma Nitro-Mac XT.Żadnego z nich się teraz nie pozbędę, a zakup czwartego równałby się podpisaniu aktu rozwodowego. Ja na Twoim miejscu chyba bym się tego Zappa jak już pozbyła. GT jest fajny i chyba w większosci Zappa "wyręcza"? Jest przecież chyba lekki, fajnie się składa, nie jest wcale taki szeroki jak mi się wydawało. No i na tych zdjeciach widać, ze BI wcale nie jest gorsze, brzydsze czy bardziej tandetne. A jeszcze ten Twój kolor jest przepiękny! Ja chcę taki!
                                Wracając do tematu-ja sie z kolei zastanawiam, czy GT zastąpiłby mi maclarena XT. Ech, nie jest łatwo być posiadaczką wózków doskonałych smile
                                • djalli Re: Zapp czarny jest :) 28.01.14, 22:24
                                  Kar-ula kochana jestes! Dzieki za rade wink
                                  Jutro wstawie zdjecia zapp i volo, moze ktoras zechce.
                                  • kar-ula Re: Zapp czarny jest :) 28.01.14, 22:39
                                    A bo ja Zappa jakoś nie polubiłam. Miałam go (tyle ze zwykłego) przez moment jako stelaż pod fotelik, przed sprzedażą uprałam siedzisko, zamontowałam. Jedyny plus to to, ze moja wielka wówczas prawie 4 latka swobodnie sobie w nim siedziała. No ale na wózek dla czterolatków to my mamy jeszcze czas (mamy dziewczynki w podobnym wieku smile)
                                    W Zappie poza tym wkurzało mnie sposób składania i terkotanie kółek. Rozstaw kół też dosyć spory jak na wózek "galeriowy".
                                    Teraz coraz częściej się przekonuję żeby nie robić zapasów wózkowych. Może Volo będzie Ci kiedyś przydatny i potrzebny, ale póki co blokuje możliwości finansowe oraz - w moim przypadku tak by było - akceptację męża smile No ale to wyłącznie moje zdanie big_grin
                                    • martuska1982 Re: Zapp czarny jest :) 28.01.14, 22:52
                                      Ja zappa też nie polubiłam. tongue_out
                                      Sprzedawaj go jak ci nie żal.
                                      Gt sprzedałam, biłam się z myslami, ale musiałam albo UJ albo GT sprzedać i padło na gt. W sumie nie żałowałam. Żałuję sprzedaży maclarena xt, ale wiem, że musiałam, bol wtedy na bee plusa zbierałam.
                                      Teraz sprzedałam UJ i nie poczułam nawet ukłucia żalu, jedynie jak jeszcze nie spakowany stał to tak smutno na mnie patrzył. wink
                                      Nie żałuję, bo micra jeździ równie lekko, nam wystarcza, a do pchania na pusto jedną ręką jak młody idzie za drugą rękę mnie trzymając jest lepsza niz duży jakby nie było UJ.
                                      No i wnieśc go do mamy na czwarte piętro jest dużo lepiej niz UJ.
                                      Jeśłi volo masz po starszaku jak piszesz i w sumie ci teraz nie potrzebny to też opchnij. Zawsze to jakaś kasa, aczkolwiek bliżej wiosny pewnie więcej byś za niego wzieła niż zimą.
                                      • flower_v Re: Zapp czarny jest :) 28.01.14, 23:02
                                        Agata sprzedaj volo i zappa, a GT jeszcze sobie zostaw, za jakiś czas zobaczysz czy go wogóle bedziesz uzywać i jak często i wtedy podejmiesz decyzję czy sprzedajesz gt czy nie.
                                        sprzedać zawsze zdążysz wink
                                        • fircyk_222 Re: Zapp czarny jest :) 28.01.14, 23:24
                                          Djalli- a ile chcesz za tego zappa?smile bo ja nadal jestem chetnasmile
                                          • magda79pn Re: Zapp czarny jest :) 29.01.14, 08:08
                                            a ja bym sprzedala zappa, a na pewno zostawilabym volo bo on jest malo wart, i potem sie przyda smile przeciez i tak masz go w piwnicy smile

o podnozku do Gt napisze ci na maila smile
                                            zostaw go jeszcze, sprzedac zawsze mozesz, ja bym chetnie kupila cos z tym systemem skladania, póki co czekam az bedzie w sprzedaży PP booklet
                                            • fircyk_222 Re: Zapp czarny jest :) 30.01.14, 01:16
                                              djalli...sprzedajesz te wózeczki czy nie?smile mnie ten zapp interesujesmile
                                              >
                                              >
                                              • fircyk_222 Re: Zapp czarny jest :) 01.02.14, 10:58
                                                Pnawiam pytanko o zappasmile

fircyk_222 napisała:

> djalli...sprzedajesz te wózeczki czy nie?smile mnie ten zapp interesujesmile
                                                > >
                                                > >
                                                • djalli Re: Zapp czarny jest :) 01.02.14, 19:40
                                                  na razie sprzedaje Bl smile
                                                  • pomilak1 Re: Zapp czarny jest :) 01.02.14, 19:55
                                                    Widzę,że już podjęłaś decyzjęwink
                                                    Ale dziecka w Twojej Ani wieku zostawiłabym BI, sprzedała resztę i kupiła Arię tongue_out
                                                  • szamiran81 Re: Zapp czarny jest :) 01.02.14, 20:09
                                                    Ten BI jest taki piękny, aż szkoda, ze dopiero noworodka mamwink
                                                  • fircyk_222 Re: Zapp czarny jest :) 03.02.14, 09:27
                                                    djalli a może podeślesz jakieś foteczki i cene?smile

• anmaszy Re: Zapp czarny jest :) 03.02.14, 09:39
                                                    o jaa, dziewczyno jaka Ty jesteś namolna! w życiu nic bym Tobie nie sprzedała uncertain
                                                  • fircyk_222 Re: Zapp czarny jest :) 03.02.14, 10:30
                                                    anmaszy - moze raczej mocno zainteresowana wozkiem a nie namolna!. JAk komuś zależy na kupnie/sprzedaży to sie dowiaduje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka