Dodaj do ulubionych

Prosze o pomoc

01.02.14, 00:14
Witam,

Od kilku tygodni przeglądam forum w celu znalezienia idealnego wózka. Niestety nie jestem w stanie sie zdecydować. Moze będziecie w stanie mi pomoc?
*Zacznę moze od tego, ze dziecko urodzi sie w sierpniu - z tego co wyczytałam powinnam poszukac wózka z większa gondola, zeby dziecko zimę w niej przejezdzilo.
*Druga istotna sprawa to wozek musi sprawdzać sie zarówno w mieście,
jak i na sciezkach leśnych
* chciałabym wozek 3 kołowy
* w miarę lekki - jeszcze nie wiem, ale być moze okaże sie, ze bede musiała go znosić i wnosić na 2 piętro (chociaż akurat wydaje mi sie, ze jestem silniejsza od przeciętnej osoby wink)
* łatwy w składaniu
* większy koszyk na zakupy byłby plusem

I w tym momencie mam następujące typy:
1. Quinny speedy - tu nie bede ukrywała, najbardziej podoba mi sie cena. Martwi mnie natomiast mała gondola - dodatkowo zwezajaca sie na dole.
2. Urban Jungle - tu gondola niby nie większa, ale nie ma tego zwężenia.
3. Bumbleride Indie - ten tez mi sie podoba, ale zamawiający go do siebie musiałabym zapłacić cło.

Rozważam jeszcze takie połączenie. Kupilabym quinny speedy i dodatkowo taki wozek :
www.ricardo.ch/kaufen/kind-und-baby/kinderwagen/kinderwagen-und-kombis/teutonia-fun-system-kinderwagen-in-rot/v/an728003476/?utm_source=criteo&utm_medium=high&utm_campaign=retargeting-de
Niby staroć, ale wydaje mi sie ze gondola jest większa i w razie jakby dziecko przestało sie mieścić w quinny zamieniłabym na ten ( pod warunkiem, ze cena czyli ok 350 złoty sie utrzyma - jest szansa bo ostatnio sie nie sprzedał. No a jezeli nie to ile on jest warty?)

Co myślicie? Bede wdzięczna za jakiekolwiek sugestie.

Pozdrawiam,
A.
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: Prosze o pomoc 01.02.14, 08:57
      Gondola quinny jest zdecydowanie za mała, by przewiozła zimą 4-5miesieczne dziecko.
      Gondola MBUJ niby nie jest wieksza, ale powierzchnia spania moim zdaniem jest zdecydowanie większa, jednak czy w zimowym odzieniu uda się większe dziecko powozić to nie wiem.
      Jeśli chodzi o teutonię to fun na wertepy może nie jest najlepszym wyborem, inne modele tej firmy byłyby pewnie lepsze, ale najgorszym też nie jest. Gondola teutonii ta miękka na pewno jest większa od ten sztywnej i od gondoli quinny.
      Na takie zapytania jak twoje czyli duża gondola dobra amortyzacja najlepiej jeden wózek mnie osobiście najtrudniej odpowiadać, więc się z radami nie pcham.Sma nie wiem co bym zrobiła, co wybrała, co kupiła mając takie warunki jak ty. No chyba, ze dopuszczasz zakup dwóch wózków. tongue_out Wtedy byłoby łatwiej.
      • faisca84 Re: Prosze o pomoc 01.02.14, 09:39
        Dzięki za odpowiedz. Co do 2 wózków to ja moze i dopuszczam taka mozliwosc, ale mąż juz nie wink i chyba nie uda mi sie go przekonać.
    • linkap_wawa Re: Prosze o pomoc 01.02.14, 09:45
      A skad jestes? Mysle o tym cle na BI ? Nasze forumki kupuja go w Czechach zdaje sie - i stamtad go kurierem przesylaja do Polski bez cla bo to UE .
      • faisca84 Re: Prosze o pomoc 01.02.14, 09:50
        Mieszkam w Szwajcarii wiec na pewno by cos naliczyli. Choć z drugiej strony moze i tak bedzie mi sie dalej opłacało bo wozek nie jest bardzo drogi.
        • flower_v Re: Prosze o pomoc 01.02.14, 10:09
          A nia mozesz tego BI kupic i wysylke do pl zrobic? A nastepnie ktos go do Ciebie wysle z pl jako np.prezent czy uzywany.Ja tak zrobilam, bo tez wysylke mialam poza unie.
          • faisca84 Re: Prosze o pomoc 01.02.14, 10:18
            Hm no moze. Choc nie wiem czy wartość prezentu czasami nie moze przekroczyć kwoty 100 franków. Musiałabym sie zorientować.
            Ale ogólnie to polecacie zastanowić sie nad tym BI? Bo jezeli warto to cos wykombinuje wink
            • djulliet Re: Prosze o pomoc 01.02.14, 10:55
              Zobacz sobie jeszcze Easywalkera Sky - gdzieś tu był wątek gdzie było porównanie gondoli UJ i Easywalkera na korzyść tego drugiego. Z trójkołowców warty uwagi jest również Nipper
              • faisca84 Re: Prosze o pomoc 01.02.14, 11:16
                Ok, dziękuje zabieram sie za studiowanie tych wózków wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka