Dodaj do ulubionych

do posiadaczek joolz day'a

08.02.14, 22:21
witajcie!
czy któraś z Was posiada może, inną niż oryginalna, torbę do joolz day'a?
zakupiłam wózek bez torby; ta oryginalna sporo kosztuje i zastanawiam się nad alternatywą dlatego będę wdzięczna za każdą podpowiedź gdzie można nabyć coś ładnego i pasującego do wózka.

podobnie z folią przeciwdeszczową choć tutaj myślę, że ta uniwersalna powinna być ok smile

Obserwuj wątek
    • paula2306 Re: do posiadaczek joolz day'a 09.02.14, 08:54
      Tak, posiadam torbę Lassig. www.lassigusa.com/s.nl/sc.74/.f?entityName=Black
      Kupiona na pinkorblue.pl za 130 zł smile
      • cioccolatta Re: do posiadaczek joolz day'a 09.02.14, 12:03
        dziękuję za sugestię smile
        jaki masz kolor wózka?

ja mam silver, ale śpiworek i parasolka antracyt i się zastanawiam jaki kolor torby wybrać smile
        jeśli to nie kłopot - czy mogłabyś przesłać mi zdj wózka z torbą na @? będę wdzięczna smile)
        • paula2306 Re: do posiadaczek joolz day'a 09.02.14, 12:47
          Ja mam jeans, proszę foto smile
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/rf/eh/ex1l/NnavoHDCbheo6BQSwB.jpg
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/rf/eh/ex1l/YD8Dd5KZkV01EnzpZB.jpg
          • cioccolatta Re: do posiadaczek joolz day'a 09.02.14, 13:35
            dziękuję za fotki. a torba rzeczywiście bardzo ładnie się komponuje smile)
          • cioccolatta Re: do posiadaczek joolz day'a 09.02.14, 13:39
            i jeszcze tak właśnie patrzę, że chyba masz budkę bez tej siatki wentylacyjnej, zgadza się?
            bo tak się składa, że moja też nie ma siatki i nie wiem na ile może to być "uciążliwe".
            nie jestem jeszcze w fazie użytkowania i stąd moje wątpliwości smile
            • paula2306 Re: do posiadaczek joolz day'a 09.02.14, 16:13
              Zgadza się, mam budkę bez siatki smile Nie przeszkadzał mi jej brak, dla starszej córki miałam wózek z taką siatką i w ogóle tej funkcji nie używałam. Ale ile ludzi, tyle opinii smile
      • hanna79 Re: do posiadaczek joolz day'a 09.02.14, 12:46
        Ha ha, ja mam dokłądnie tę samą torbę kupowaną do Joolza Day smile Teraz używam ją do MBUJ, jest bardzo uniwersalna kolorystycznie.
        • hanna79 Re: do posiadaczek joolz day'a 09.02.14, 12:57
          https://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/208/bx5l.jpg
        • paula2306 Re: do posiadaczek joolz day'a 09.02.14, 13:02
          smile Hanna, a ja zamówiłam BJCElite i zastanawiam się własnie, czy ta torba będzie pasowała do niego smile Tzn. kolorystycznie tak, bo będzie czarny, ale jakoś nie mogę jej sobie wyobrazić na tym Elicie smile
          • hanna79 Re: do posiadaczek joolz day'a 09.02.14, 13:43
            Eeeeee, powinno być dobrze, na MBUJ wieszam sobie bez problemu. Jedyne co mnie denerwuje, to wypinanie tych karabińczyków uncertain, dlatego na krótkie wypady zabieram taką torbę-worek od kompletu do śpiworka ED.

https://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/513/2vk1.jpg
            • paula2306 Re: do posiadaczek joolz day'a 09.02.14, 16:15
              O, bardzo dobrze wygląda z MBUJ, mam nadzieję, że i na Elicie będzie ok wink A wypinanie i zapinanie torby też mnie wkurza, czasem zapinam na nie też swoją torebkę wink P.S. Śpiworek cudo!
    • zurekgirl Re: do posiadaczek joolz day'a 09.02.14, 10:21
      Ja mam folie uniwersalna z gumka i pasuje a torby zmieniam wedle uznania. Kto powiedzial, ze torba ma byc identyczna jak wozek? Ostatnio pada, wiec uzywam toreb z ceraty Cath Kidston, w kwiatki.
      • cioccolatta Re: do posiadaczek joolz day'a 09.02.14, 12:05
        a folię zakupiłaś w sklepie stacjonarnym czy poprzez internet? jeśli to drugie to również prosiłabym o jakieś namiary wink będzie szybciej smile
    • mama1dawidka Re: do posiadaczek joolz day'a 09.02.14, 13:38
      Ja Mam Kaisera i oilily
    • cioccolatta Re: do posiadaczek joolz day'a 09.02.14, 13:46
      dzięki dziewczyny za wszelkie info smile
      • mama1dawidka Re: do posiadaczek joolz day'a 09.02.14, 14:59
        Hanna piekny elodie wink
        • agusia041 Re: do posiadaczek joolz day'a 09.02.14, 18:28
          Do joolza używałam torby babymel amanda, fajnie się układała i nie trzeba było mocować jej na dodatkowe zaczepy. Bardzo chciałam białą w czarne kwiaty (do all blacka wydawała się idealna), ale nie była wtedy dostępna, więc w ostateczności kupiłam tę w szare. Niestety mam tylko fotkę na której chyba ta torba jest pusta, więc może trochę dziwnie wygląda.
          Na zmianę z torbą używałam organizera babymel smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/qa/lb/pzay/DnrWQBoxhqeWhIwwgB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/qa/lb/pzay/TywccQUs6Mb9TxwTHB.jpg
    • cioccolatta Re: do posiadaczek joolz day'a 18.02.14, 21:05
      dziewczyny,
      jeszcze jedno pytanie. a jak pierzecie swoje joolz'y? w jakich środkach i czy ręcznie czy w pralce? przy użyciu gąbki, szczoteczki? ja właśnie zastanawiam się jak się do tego zabrać smile
      i czy np. śpiworek jeśli wrzucę do pralki to nic się z nim nie stanie czy lepiej jednak ręcznie?

• kabug7 Re: do posiadaczek joolz day'a 18.02.14, 21:27
        Pościągałam wszystko i wyprałam w pralce, żel do prania+odrobina vanisha.
        Jedyne co, to tapicerka gondoli odrobinę się skurczyła, musiałam mocno naciągać na tą podstawę usztywniającą dół gondoli. Wózek teraz wygląda jak nówka big_grin
        • cioccolatta Re: do posiadaczek joolz day'a 19.02.14, 15:15
          dziękuję Ci za info smile
          ja muszę w ogóle zbadać jak z tych ram ten materiał pościągać??? uncertain
          w zasadzie to myślałam, że to tak na tych ramach jakoś spróbuję wyprać gąbką czy coś... smile
          • hanna79 Re: do posiadaczek joolz day'a 19.02.14, 16:45
            Gondoli nie miałam to nie wiem, ale spacerówkę odpina się od ramy zamkami błyskawicznymi. Ja zamoczyłam w wannie w płynie do prania, potem delikatnie gabką wyprałam siedzisko. Bałam i bałabym się do pralki wrzucić.
            • emakowka Re: do posiadaczek joolz day'a 19.02.14, 21:08
              Nie polecam prać kosza od Joolza w pralce,ja wyprałam na delikatnym programie bez wirowania i na klapce powstała dziurasad
              • kabug7 Re: do posiadaczek joolz day'a 20.02.14, 10:29
                Też prałam na delikatnym - nic się nie porobiło. Ale może rzeczywiście nie warto ryzykować.
                • cioccolatta Re: do posiadaczek joolz day'a 20.02.14, 14:39
                  dziewczyny a śpiworki? jak prałyście? w jakich środkach?

tak swoją drogą to pewnie w instrukcji wózka jest napisane jak prać, konserwować itd. ale my kupiliśmy używany i instrukcji niestety nie mam sad
                  • emakowka Re: do posiadaczek joolz day'a 20.02.14, 15:36
                    Śpiworek kilka razy prałam w pralce w Persilu,nic się nie działosmile
                  • martuska1982 Re: do posiadaczek joolz day'a 20.02.14, 19:34
                    w sumie to i na metce powinna być instrukcja jak prać.Są metki w tych oryginalnych spiworkach?
                    • cioccolatta Re: do posiadaczek joolz day'a 20.02.14, 20:56
                      a wiesz, że nie sprawdzałam, ale chyba nie ma metki.
                      pisząc o instrukcji chodziło mi jednak o wózek - nie sam śpiworek smile
                      ale dobrze wiedzieć, że ktoś prał w pralce bo ze śpiworkiem chyba zaryzykuję wink)
                  • anjaka1983 Re: do posiadaczek joolz day'a 20.02.14, 21:33
                    cioccolatta napisał(a):

> tak swoją drogą to pewnie w instrukcji wózka jest napisane jak prać, konserwowa
                    > ć itd. ale my kupiliśmy używany i instrukcji niestety nie mam sad

cytat z instrukcji:

"Czyszczenie i konserwacja wózka.
                    Materiał można czyścić letnią wodą z delikatnym mydłem. Nie należy prać tapicerki w pralce.
                    Następnie należy spłukać materiał czystą wodą i pozostawić do wyschnięcia.
                    Nigdy nie używaj wybielacza lub innych mocnych detergentów"

jak widać nic rewolucyjnegowink
                    ja prałam całość normalnie mokrą gąbką z mydłem, nie ściągałam materiału ze stelaża. no ale to było przed zimą, a teraz tak patrzę na ten kosz i wydaje mi się, że gąbeczka i mydełko nie wystarczą.
                    • cioccolatta Re: do posiadaczek joolz day'a 21.02.14, 15:47
                      anjaka dziękuję za przytoczenie z metki wink

ja śpiworek wczoraj wrzuciłam jednak do pralki na szybki program w 30st. z wirowaniem na 1000 obrotów i wyprał się ładnie, nie zbiegł etc. przy okazji sprawdziłam tą metkę - jednak jest od wewnątrz i była tylko info, że prać w 30st, nie chlorować, nie suszyć chemicznie.

a co do wózka to kurczę kusi mnie, żeby pościągać wszystko i uprać w pralce wink boję się jednak, że materiał rzeczywiście się zbiegnie i będzie kłopot z ponownym "ubraniem" wózka. pomyślę jeszcze - do pierwszego wyjścia mam jeszcze trochę czasu wink))
        • cioccolatta Re: do posiadaczek joolz day'a 21.02.14, 15:52
          kabug a na jakim programie prałaś?
          ja mogę na programie ręcznym o temperaturze w zasadzie zerowej, ale nie wiem czy się wypierze smile
          • cioccolatta Re: do posiadaczek joolz day'a 21.02.14, 15:54
            i czy materiał z budki też prałaś w pralce?
            bo są tam jakby druciki w środku i nie wiem co się z tym zrobi w pralce wink
            • kabug7 Re: do posiadaczek joolz day'a 22.02.14, 10:04
              Tak, budki też prałam. Też bez wirowania - nic się nie stało.
          • kabug7 Re: do posiadaczek joolz day'a 21.02.14, 15:57
            Prałam na 30 st., ale nie skurczył się jakoś strasznie, po prostu ciężko się zakładało na dno. Jeansy świeżo wyprane też się ciężej na tyłek naciąga, niż takie "chodzone" wink Tak mogę porównać wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka