Dodaj do ulubionych

wozek głęboki na pierwsze 6 mies. - poradźcie

20.02.14, 23:26
Dziecko urodzi się na początku kwietnia, potrzebuję wózka głębokiego na pierwsze 6 miesięcy - ciepłych miesięcy - w pażdzierniku przeprowadzam się na wieś, do lasu więc nie kupię wózka 3 w 1 który spełni oczekiwania na teraz (do parku i na chodnik) oraz na wertepy. w pażdzierniku kupie spacerówkę

Potrzebuję gondoli na lato: przewiewnej, oddychającej
Z regulacją - nie wiem kurcze jak to nazwać smile żeby dno unosiło się trochę. Nie wiem czy często się z tego korzysta ale 5 miesięczne może bedzie potrzebowało innej opcji niz tylko na płasko smile
Muszę ją wtaskać na półpiętro
Do miasta ale żeby na zwykłej ścieżce parkowej dała radę i z budką, która naprawdę chroni przed słońcem

Zaszaleć (cenowo i wyposażeniowo) chce ze spacerówką, jak poznam swoje preferencje i potrzeby. teraz nie wiem nic, pierwsze dziecko, czytam tony o wózkach i niczego nie przekładam na rzeczywistość.
Będę ogromnie wdzięczna, jestem zielona jak szczypiorek na wiosnę i boję się iśc 'na pałę' do sklepu bo wcisna mi wszystko smile
Szukałam na forum, nic nie znalazłam nowego i jakoś głębokie są po macoszemu generalnie traktowane - jeśli ten temat został juz omówiony będę też wdzięczna za wskazanie wątku
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: wozek głęboki na pierwsze 6 mies. - poradźcie 20.02.14, 23:43
      bukamilka22 napisał(a):

i jakoś głębokie są po macoszemu generalnie traktowane - jeśli ten temat został juz omówiony będę też wdzięczna za
      > wskazanie wątku

no bo spacerówki używa się dużo dłuzej niż gondoli, to dlatego wink

Na półpiętro czyli w sensie mogłabyś po kilku schodkach wciągać po schodach czy konieczne wnoszenie będzie?
      • bukamilka22 Re: wozek głęboki na pierwsze 6 mies. - poradźcie 21.02.14, 00:23
        Mam 160 cm, więc do siłaczek nie należę ale na to półpiętro jakos wtaskam smile
        na to półpiętro ale do auta też musi się zmieścić jakoś.
        Wiem, że spacerówkę dłużej ale zmienię całkiem otoczenie na jesień, dlatego wymysliłam że teraz godndolę.
        jedyne co mnie zachwyciło w wersji 2 w 1 to Bumberlide Indie , naczytałam się i naoglądałam w necie ale oczywiście o gondoli opinii brak. Ani od uzytkowników ani szczególnie danych nie mam, jest podnoszenie dna, jaka budka itp?
        Jestem przybita - tyle czytam, mam nakaz leżenia plackiem - moge poszperać i nie jestem mądrzejsza od szperania. Upadek umysłowy ciążowy, ADHD zdiagnozuję i parę innych też a wózka nie umiem wybrać.
    • koala0405 Re: wozek głęboki na pierwsze 6 mies. - poradźcie 21.02.14, 08:13
      na myśl przychodzi mi tylko Jedo Betina tj. wersja głeboka wózka Bartatina
      • bukamilka22 Re: wozek głęboki na pierwsze 6 mies. - poradźcie 21.02.14, 10:32
        Jedo betina brak - wykupili albo może to starszy model? Będę szukać , opis ma fajny

www.bobomarket.pl/p,,73245.html
        i lekki. Nie znalazłam do kupienia wersji głębokiej. Znalazłam Navingtony caravel, corvet i galeon. 2 tysi na sam głęboki nie chciałabym wydawać kurde sad Będę szukać w necie tej Betiny ale czekam na jeszcze jakieś opcje z poradą.
        • basia752 Re: wozek głęboki na pierwsze 6 mies. - poradźcie 21.02.14, 10:41
          To może szukaj używanego wózka, zazwyczaj gondolki są w bardzo dobrym stanie, bo średnio wożą dzieci 5-6 miesięcy, potem sprzedaż i przynajmniej mniej stracisz na odsprzedaży
        • koala0405 Re: wozek głęboki na pierwsze 6 mies. - poradźcie 21.02.14, 12:56
          trzeba polować na all i tablica.pl .
          Ja mój jak nowy sprzedałam za grosze...
          • martuska1982 Re: wozek głęboki na pierwsze 6 mies. - poradźcie 21.02.14, 14:01
            Wielu ludzi bartatiny np.właśnie tak używa.Moja znajoma kupiła za chyba 150 czy 200zł bartatinę używaną, wyglądała jak nowa, odsprzedawała po około roku w tak samo świetnym stanie, bo tam zbytnio nie ma się co popsuć przy godnoli, a spacerówkę miała dosłownie chwilę i jeszcze na nim zarobiła, a kupujacy cieszyli się, ze w takim super stanie tak tanio wózek kupują.
            • djulliet Re: wozek głęboki na pierwsze 6 mies. - poradźcie 21.02.14, 20:05
              z wózków klasycznych na lato fajna jest Peg Perego Culla, z opcją budki letniej.
    • variuss Re: wozek głęboki na pierwsze 6 mies. - poradźcie 22.02.14, 19:54
      Przewiewna gondola z unoszonym dnem do np inglesina albo Peg Perego Navetta xl, która pasuje do wielu stelaży spacerowych peg-perego. Możesz wziaśc pod uwage taką opcję: teraz kupic zgrabny wozek spacerówke kompatybilna z gondolką i fotelikiem ( np jeden z peg perego pliko, albo Book) i używac tego wozka od urodzenia, najpierw jako stelaz pod gondole i fotelik, apotem jako kompaktowa spacerówkę nr 2, na wyjazdy i "do miasta" smile Jak dziecko wyrosnie z gondoli to bez prblemu ja odsprzedasz, to samo fotelik, a spaceróka zostanie ci na dłuzej.
      Jednoczesnie na zime kupiłabys sobie solidny terenowy pojazd "do lasu" i uzywała go jako spacerówki nr 1.

Druga opcja to kupienie uzywanego wózka 2w1 na duzych kołach i dobrze amortyzowanego, tak że gondola bedzie używana teraz a spaceroka w zimie na tym samym podwoziu. Przewiewne gondole z regulowanym dnem ma emmaljunga, teutonia - w opcji jest gondola z budka gdzie cały tył sie odpina i zostaje siateczka/moskitiera, bratatina tez ma podnoszone dno ale mniejsze okienko do wentylacji.
      Do tego jako podstawke pod fotelik mały zgrabny stelaż, np zapp xtra kompatybilny z maxi cosi. Opcja małego stelaza na pewno ci sie przyda jak sie przeprowadzisz a będziesz sie przemieszczać autem do sklepu, do lekarza itp.

na pewno majac w planach przeprowadzkę warto od razu pomyslec o 2 wozkach: miejskim i terenowym i jeden z nich kupic np używany
      • bukamilka22 Re: wozek głęboki na pierwsze 6 mies. - poradźcie 22.02.14, 20:12
        hmmm
        pytanie będzie z cyklu niezbyt mądrych pewnie
        jak kupic sam stelaż do fotelika? np do maxi cosi
        ten, który wymieniłas jest elementem spacerówki
        a uwagę słuszną odnośnie lekarza rozumiem tak, że skoro wychodze tylko do lekarza i terenowy wózek mi niepotrzebny to yyy pakuję niemowlaka do fotelika, fotelik wpinam na ten stelaż potem wpinam fotelik do auta? Kurde chyba nie za bardzo (w życiu żadnego dziecka nigdzie nie wpinałam ani nie taskałamsmile.
        trudno mi znalezc tylko głeboki na wozkomanii w ogłoszeniach sprzedazowych, podają tylko nazwy a az tak oblatana niestety nie jestem
        • koala0405 Re: wozek głęboki na pierwsze 6 mies. - poradźcie 22.02.14, 21:07
          ja do maxi cosi używam obecnie stelaż Mountain buggy Mini
          bardzo fajnie wpina się fotelik a sam stelaż bardzo leciutki
          • bukamilka22 Re: wozek głęboki na pierwsze 6 mies. - poradźcie 22.02.14, 21:14
            hmmm ja miałam koncepcje jak tu kupić stelaz, tylko stelaz ;wink
            zeby miec to swoje wymarzone BI terenowe a SAM stelaz do fotelika
            żeby smyka z fotelikiem wpiac w stelac i zrobic zakupy
            NIE drugi wózek, sam stelaż ale rozumiem, ze to niemzoliwe i nie da sie tak kupic w opcji 'sam stelaz do fotelika maxi cosi prosze' smile a szkoda
            • atwar1 Re: wozek głęboki na pierwsze 6 mies. - poradźcie 22.02.14, 21:58
              Da się. Czasem na allegro się trafiają aukcje z samym stelażem
            • martuska1982 Re: wozek głęboki na pierwsze 6 mies. - poradźcie 22.02.14, 22:13
              w serwisie danej firmy (zależy co pod ten fotelik wybierzesz) na pewno da się sam stelaż kupić, ale cenowo się to zupełnie pewnie nie opłaci.
    • koala0405 Re: wozek głęboki na pierwsze 6 mies. - poradźcie 22.02.14, 22:19
      niedawno był do kupienia stelaż od nuna pepp
      allegro.pl/stelaz-rama-wozka-nuna-pepp-tanio-i3835094784.html
      • variuss sam stelaz 22.02.14, 23:07
        Mozna kupic sam stelaz, tylko faktycznie nie zawsze sie to opłaci, czasam lepiej kupic np uzywany zapp z adapterami za 200-300 zł i potem odsprzedać- bez straty jak dziecko wyrosnie z fotelika.

Przykład samego stelaza, do ktorego mozna dokupic adapter do maxi cosi:
        www.mamaija.pl/navington-finn-stelaz-do-wozka-,d2150.html
        • lilleen Re: sam stelaz 23.02.14, 14:21
          Ja nie o stelazu ale goraco moge polecic Ci uzywana Emmaljunge 3 w 1- wszystkie na tzw. paskach- gondola idealna na pierwsze miesiace (gondola duza, wiec dlugo sie pomiesci), komfort prowadzenia dla mamy, wygoda dla dziecka, przewiew superowy i moskitiera wbudowana w daszek, a potem ta sama spacerowka przyda sie wlasnie na wies jako wozek terenowy, no a trzeci element to fotelik. Tylko tu dochodzi kwestia uzywanego fotelika, wiec mozna 2 w 1 a fotelik i adaptery dokupic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka