Dodaj do ulubionych

YEZZOMANIA :P jak wasze yezzy dziewczyny? :)

17.03.14, 12:41
My dziś byliśmy w CH z naszym yezzikiem i ekstra. Nie wiem czy jest w modelach z 2013 r. coś ulepszone, ale.... moje koła są bardzo ciche! no na płytkach, czy kostce brukowej to praktycznie ich nie słychać.... ledwo ledwo. a spodziewałam się meeega hałasu.

takie moje spostrzeżenie poza tym co już napisałam w wątku o kolorze yezza jest takie... po co on ma ten podgumowany podnóżek?? dla krasnoludków? ok, mój syn 1,5 roczny dosyć wysoki (ale nie do przesady - urbania na 92)... no i też podnóżek u nas nie używany wogóle, chyba, że młody przybiera jakieś dziwne pozycje to wtedy jedna noga na ten podnóżek a druga nie wiadomo gdzie smile dowolny układ ciała jak na hamaku tongue_out

tak się zastanawiam jak większe (wyższe) dziecko trzyma nogi? mój syn w zasadzie ledwo dosięga do tego niższego podnóżka, jak siedzi normalnie, bez wydziwiania z pozycją to nie dosięga... no ale nie wiem jak trzymają nogi dzieci o wzroście 100cm?? wozi ktoś w yezzie tak wysokie dziecko?? macie zdjęcie?

genialna opcja zarzucania na plecy.... no aż nie będę tego komentować, bo nie ma co za bardzo słodzić tongue_out

prowadzenie - bajeczne, podbijanie - bardzo dobre (lepsze miała tylko moja Micra)

na rączce założone gripsy fajnie leżą.

mój materiał przez te swoje białe wstawki będzie się brudził, w okolicach podnóżka od butów już nieco jakby "przykurzony" jest, ale raczej problemu z wypraniem nie będzie.

a na koniec taka sytuacja ze spaceru smile

idziemy z yezzem. z naprzeciwka idą 3 dziewczynki w wieku mniej więcej 13-15 lat. i jedna mówi: "Patrzcie jaki EKSTRA wózek!", na to druga: "Weź przestań, wygląda jak namiot mojego taty... beznadziejny, mi się nie podoba", na co trzecia mówi tak: "namiot Twojego taty napewno nie ma namalowanych liści i mew! nie kłam."

myślałam, że padnę ze śmiechu.... big_grin
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: YEZZOMANIA :P jak wasze yezzy dziewczyny? :) 17.03.14, 13:21
      Ja mam prawie 3latka poniżej 100cm chętnie udostępnię do przymiarki, waży 12 kg więc da radę, tylko nie wiem czy Linka kupiła tego Yezza w końcu suspicious
      • monika_kas Re: YEZZOMANIA :P jak wasze yezzy dziewczyny? :) 17.03.14, 13:39
        kupiła napewno tylko przed swoim M musiała chować z tego co pamiętam smile
      • linkap_wawa Re: YEZZOMANIA :P jak wasze yezzy dziewczyny? :) 17.03.14, 16:03
        no kupilam a jakze, tyle ze najpierw stal schowany w szafie, potem jak mialam go juz wyciagac w sobote to sie okazalo ze pizdzi i pada wiec znowu zostal w szafie - jakiez bylo moje zdziwienie kiedy wrocilam z mala od lekarza a mojemu chlopu zachcialo sie odkurzac (a odkurzacz stal w tej samej szafie co yezz) i musialam sie tlumaczyc (bo on juz myslal, ze ja poszlam po rozum do glowy i posprzedawalam wszystkie wozki i tylko maclarena xt zostawialam smile) - no ale powiedzialam tylko ze jeszcze za yezz'a to on mnie bedzie po rekach calowal, co nieco rozluznilo sytuacjesmile... no ale teraz leze w domu z angina do konca tygodnia sad ale afro - jak tylko sie wykuruje z checia sie spotkam z Toba i poprzemierzamysmile
        aaaaa i jako podwiezdupka to on bedzie fajny dla dziecka ktore juz umie chodzic - chyba wczesniej bym go nie kupila... a najlepiej, dla takiego co nie zasypia w wozku.. moja Weronka konczy 2 lata w kwietniu i wydaje mi sie ze to bedzie bardzo fajny wozek na wiosne/lato - musze tylko pokombinowac z jakims daszkiem przeciwslonecznym.
    • masumi07 Re: YEZZOMANIA :P jak wasze yezzy dziewczyny? :) 17.03.14, 13:45
      Mój trochę ponad dwulatek ( ubrania na 98/104) trzyma zwykle nogi na tym plastiku nad kółkiem przednim.
      • jasiek4 Re: YEZZOMANIA :P jak wasze yezzy dziewczyny? :) 17.03.14, 15:32
        Mój 2,5 100 cm też trzyma na tym dolnym podnóżku nad kółkiem.
        A hałas to odczucie subiektywne jednak jest, dla mnie Yezz zdecydowanie bardziej hałasuje na kostce niż PP Mini wink
        Młody wózek bardzo lubi i wydaje się że mu wygodnie tylko pogoda niezbyt Yezzowa się zrobiła sad
        Mi prowadzi się leciutko, podbija się fajnie jedyne czego można się czepić to, że rączka jest na tyle pionowo, że trzeba iść blisko wózka, przy szybkim kroku to jednak utrudnienie. No i po złożeniu jest taki mało stabilny w bagażniku (turla się) wink
        Ale do tych celów, do których kupiłam bardzo ok.
        • afroddytta Re: YEZZOMANIA :P jak wasze yezzy dziewczyny? :) 17.03.14, 15:48
          A jak myślicie kiedy wymieniać zappa xtra na yezza? w sensie dla jakiego wieku dziecka.
          • jasiek4 Re: YEZZOMANIA :P jak wasze yezzy dziewczyny? :) 17.03.14, 16:02
            Ja bym wymieniła wtedy kiedy przestaną się przytrafiać drzemki w wózku a to już w różnym wieku się zdarza.
            • liveveb Re: YEZZOMANIA :P jak wasze yezzy dziewczyny? :) 17.03.14, 16:28
              Buu, czyli yezz nie dla mnie sad
              A tak mi sie podoba.
              • eve_81 Re: YEZZOMANIA :P jak wasze yezzy dziewczyny? :) 17.03.14, 16:34
                Monika - mój trzymał na tym podgumowanym, ale on ma nogi krótkie tongue_out
                Ale wydaje mi się że wieksze dziecko to na tym nad kołem bedzie sobie trzymać.

Dialog nastolatek - usmiałam się smile
              • afroddytta Re: YEZZOMANIA :P jak wasze yezzy dziewczyny? :) 17.03.14, 18:11
                Dla mnie też jeszcze nie, ale i tak sobie w końcu kupię wózek różowy lub fioletowy smile
                • martuska1982 Re: YEZZOMANIA :P jak wasze yezzy dziewczyny? :) 17.03.14, 18:39
                  Monika, kasuję cię z listy kontaktów na gg. tongue_out
                  Zgadnij dlaczego. tongue_out
                  • monika_kas Re: YEZZOMANIA :P jak wasze yezzy dziewczyny? :) 17.03.14, 18:49
                    Nie! Nie rób tego! sad komu będę truć cztery litery wieczorami? wink
                    • martuska1982 Re: YEZZOMANIA :P jak wasze yezzy dziewczyny? :) 17.03.14, 19:01
                      jak znajdziesz czas to wejdź na gg bo dziś ja ci potruję dupkę wink mam sprawę do obgadania.Tak, domyślasz się, będę próbowała cię nakłonić na sprzedać yezza. tongue_out
                      • monika_kas Re: YEZZOMANIA :P jak wasze yezzy dziewczyny? :) 17.03.14, 19:09
                        dzisiaj nie ma szans, rośnie mi temperatura właśnie i chyba zaraz się położę... grypa mnie złapała sad

a na sprzedaż yezza nie ma narazie szans tongue_out
                        • martuska1982 Re: YEZZOMANIA :P jak wasze yezzy dziewczyny? :) 17.03.14, 19:15
                          to spadaj tongue_out kupię sobie nowy tongue_out ale tak czy siak mam do ciebie sprawę powiedzmy okołoyezzową, pytanie znaczy.Daj znać jak na gg będziesz, dziś czy jutro czy kiedys.
    • linkap_wawa no nareszcie 24.03.14, 11:04
      bylismy w tereniesmile potwierdzam to co napisaly dziewczyny wczesniej - wozek prowadzi sie i manewruje re-we-la-cyj-nie! nawet z moim 14kg pakunkiem na pokladzie - wogole nie czuc ciezaru dziecka. Wczoraj to sie nawet ganialismy ze starszakiem - on uciekal a ja go gonilam z mala w wozku - super! Fakt trzeba uwazac na wybojach - szczegolnie na takich bardzo nierownych i polamanych plytach chodnikowych z duzymi dziurami i wylomami, bo z racji tego ze kolka sa waskie i male moga sie na takich podlozach przyblokowac. Po asfalcie po prostu plynie, na kostce troche halasuje, ale nie jest to jak dla mnie przynajmniej jakis starszny halas - wydaje mi sie ze kolka mojego starego xt bardziej wtedy terkoca. Budka jest mala, ale tak jakos skonstruowana ze u wyzszych dzieci spokojnie da rade zacienic buzie i gorna czesc tulowia. Poza tym dziecko jest odkryte, wiec przed deszczem raczej slabo chroni ale znalazlam w domu folie przeciwdeszczowa, ktora idealnie pasuje (wczoraj wyprobowalismy). Malej widac jest wygodnie pomimo plytkiego siedziska (mloda ma w tej chwili jakies 90cm wzrostu) - zastanawiam sie jak jest z komfortem siedzenia u wiekszych dzieci?
      maly koszyk z powodzeniem zastapila mi torebka do wozka z Rossmana - zeby pojazd sie nie przewracal a torba nie obijala mi sie o nogi schowalam ja pomiedzy stelaz a oparcie - zdalo to egzamin.
      Z minusow - niestety oparcie jest tak wyprofilowane, ze przy drzemce glowa dziecka leci do przodu - szkoda.
      No i fakt trzeba uwazac jak sie zostawia wozek pusty - kilka razy, gdy wyjelam mala i zajelam sie czyms innym, odjechal mi sam w sina dal. To samo przy wsadzaniu dziecka do wozka - trzeba albo zaciagnac hamulec albo przyblokowac noga. Acha! udalo mi sie go wniesc z mala na pokladzie po schodach - pisze o tym bo konstrukcja jest nietypowa i ogolnie ciezko go zlapac po bokach.
      • martuska1982 Re: no nareszcie 24.03.14, 11:08
        Ja się doczekać spaceru nie mogę, chyba własnie zaraz idę pod prysznic i będziemy się ogarniać. wink
        Z tym hałasem to powiem wam, że póki co nic głosniejszego nie pchałam jak mój drugi mac xt, którego koła z racji zużycia były strasznie głośne. U mnie w domu na fugach zapp turkotał jak pociąg, a yezz jedzie cichutko, zobaczymy w terenie. smile
      • monika_kas Re: no nareszcie 24.03.14, 11:43
        linkap_wawa napisała:

Poza tym dziecko jest odkryte, wiec przed
        > deszczem raczej slabo chroni ale znalazlam w domu folie przeciwdeszczowa, ktora
        > idealnie pasuje
        (wczoraj wyprobowalismy). Malej widac jest wygodnie pomimo pl
        > ytkiego siedziska (mloda ma w tej chwili jakies 90cm wzrostu) - zastanawiam sie
        > jak jest z komfortem siedzenia u wiekszych dzieci?
        > maly koszyk z powodzeniem zastapila mi torebka do wozka z Rossmana - zeby pojaz
        > d sie nie przewracal a torba nie obijala mi sie o nogi schowalam ja pomiedzy st
        > elaz a oparcie - zdalo to egzamin
        .

pliss jaka to folia? jakaś no name? pamiętasz gdzie kupowałaś?? muszę też sobie do yezzika folię kupić smile

a ten patent z torbą... jak ją zawiesiłaś? mogłabyś cyknąć zdjęcie jak to wygląda? smile
        • linkap_wawa Re: no nareszcie 24.03.14, 12:44
          folia jest no name - kupowalam ja juz dawno temu na allegro wiec nie pamietam sprzedajacego - teraz jak poszperalam w aukcjach to wydaje mi sie ze to ta:
          allegro.pl/folia-przeciwdeszczowa-na-wozek-trojkolowy-i4022108074.html
          no w kazdym razie na pewno ma takie kolko z boku jak na tym zdjeciu - jest dosyc dluga wiec mozna ja naciagnac na caly stelaz z przodu tak, ze nozki dziecka oparte z przodu na tym metalowym podnozku sa pod nia schowane ale jakos specjalnie nie sterczy po bokach - wiec jesli pamiec mnie nie myli jest dedykowana tak jak ta z aukcji wyzej do trojkolowcow. Wiaze sie ja z tylu na takie troczki i jest z miekkiej, bardziej przezroczystej folii (w porownaniu do tych najtanszych po 9 zl).

A zdjecie torebki zrobie - mam nadzieje, ze uda mi sie dzisiaj wieczorem.
    • pinik do monika_kas 24.03.14, 17:44
      A ktory ty masz kolorek, ze tam mewy i biale zamki sa? Kenson Fragments???
      • martuska1982 Re: do monika_kas 24.03.14, 18:21
        Tak, Monika ma fragments.
      • monika_kas Re: do monika_kas 24.03.14, 19:17
        pinik napisała:

> A ktory ty masz kolorek, ze tam mewy i biale zamki sa? Kenson Fragments???
        >
        >
        białe zamki? smile mewy, liście...młody ciągle te mewy i liście obserwuje big_grin i pokazuje palcem... ehh... mała rzecz a cieszy tongue_out
    • martuska1982 Re: YEZZOMANIA :P jak wasze yezzy dziewczyny? :) 27.03.14, 01:05
      Wypróbowałam dziś yezza na dłuższym spacerze, pozwoliłam synowi iśc a ja wózek pchałam na pusto i niosłam. Doszłam do wniosku, ze choc niosąc go czuję się jakbym szła na dworzec w celu odbycia podróży i na plecach niosła bagaż to jednak wolę chyba to niz pchać pustego yezza, który jest tak lekki, że podskakuje na byle nierówności i do tego bez obciążenia turkocze niemiłosiernie.
      Wieczorny powrót do domu, gdy ulice już są wyludnione i dźwięki wózka słychac głośniej ujawniły, ze nie jest głośniejszy od bee czy volo, a na pewno cichszy od zappa jak również xt z luzami kółek (to była dźwiękowa tragedia).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka