Dodaj do ulubionych

Spacerówka nr 2

14.09.14, 20:21
Witam. Chciałabym poradzić się w kwestii wózka. Szukam spacerówki na dużych kołach, w miarę lekkiej ok.10 kg, z fajną amortyzacją. Budżet ok.1300 zł.
Mieliśmy tako alive i fajnie się sprawuje ale ciężki strasznie, potem kupiłam espiro magic, ale jakos mi on nie leży i szukam czegoś innego. Oglądałam x-landera x-cite ale mało opinii o nim..
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: Spacerówka nr 2 14.09.14, 20:37
      w jakim wieku masz dziecko i ile waży? Wózek trzykołowy czy tradycyjna czterokołówka?
      • asiula_6_9_91 Re: Spacerówka nr 2 14.09.14, 20:39
        Oj no przepraszam, że nie napisałam tongue_out Syn ma rok, waży jakieś 9,5kg raczej mały jest. Mierzyłam też BJ ale on się w nim topi. No wolałabym jednak czterokołówkę smile
        • atwar1 Re: Spacerówka nr 2 14.09.14, 20:43
          To może Gesslein s4 air +
          Jest teraz wystawiony w wątku o sprzedaży wózków.
          Spełnia Twoje kryteria smile
        • koala0405 Re: Spacerówka nr 2 14.09.14, 20:58
          Mój synek ma 13 m-cy i waży ok. 10 kg. Najlepiej siedzi w Brio Go /4 koła/ i w Mountain Buggy Urban /3 koła/. W baby jogger city mini gt synek się topił, nic nie widział i ciągle zjeżdżał ze śliskiego siedziska /wkładka też nic nie dała/. Do auta mam baby jogger city lite i jest w nim o wiele lepsze siedzisko/nie śliskie, nie za głębokie/ ale ma 3 koła choć waży 8 kg. Na lato miałam bugaboo bee i mam zamiar kupić kolejny nowszy model na wiosnę. Acha i mój ostatni zakup tj. concord fusion - fajny ale dla starszych dzieci -siedzisko przeogromne . Ten wóz zostaje z nami dłużej bo jest przyszłościowy - siedzisko 97 cm długie i szerokie 35 cm . To sporo i ma 4 koła. Acha i ten gesslein - miałam go przez parę dni i bardzo niefajne siedzisko ma /synek dziwnie w nim siedział/.
          • kar-ula Re: Spacerówka nr 2 14.09.14, 21:46
            Koala, to ze Twoj synek dziwnie siedzial, nie znaczy, ze wozek ma niefajne siedzisko. Moja corka uwielbia Gessleina i siedzi w nim prosto i wygodnie.
            Co do wozkow wazacych 10 kg na duzych kolach to jest ich calkiem sporo: najlepszy Nipper, BI dla takiego dziecka, potem BoB revolution.
            • kar-ula Re: Spacerówka nr 2 14.09.14, 21:47
              Aha, no ale one sa trzykolowe.
    • asiula_6_9_91 Re: Spacerówka nr 2 15.09.14, 07:34
      A co powiecie o Bj city GT versa?
      Ten nipper szczerze to średnio mi się podoba..
      Patrzyłam tez na Joolza..
      • asiula_6_9_91 Re: Spacerówka nr 2 15.09.14, 09:07
        Albo coś o wózku Jane model epic ?
      • jprzeczek Re: Spacerówka nr 2 15.09.14, 09:15
        Joolz w wersji spacerowej waży 13 kg. Po joolzie kupiłam 3-kołowy wózek i jestem zadowolona. Wózek na dużych kołach z amortyzacją nie będzie ważył poniżej 10 kg. Na jaki teren ten wózek jest Ci potrzebny?
        • asiula_6_9_91 Re: Spacerówka nr 2 15.09.14, 10:47
          Generalnie to mieszkamy w mieście ale chodniki pozostawiają wiele do życzenia. Tako jest fajny,ale ciężki a ten espiro to porażka.. No chodzi mi o.dobra amortyzację aby wózek dal rade w zimę
          • koala0405 Re: Spacerówka nr 2 15.09.14, 11:24
            w zimie to tylko duże koła się liczą i ewentualnie większe siedzisko bo i śpiwór dochodzi
            • dominiczka87w Re: Spacerówka nr 2 15.09.14, 12:36
              Nie boj sie 3 kolowcow. Ja na ta zime mam MBUJ smile
              • kina82 Re: Spacerówka nr 2 15.09.14, 12:59
                Obejrzyj pp booklet, dla mnie to super kompaktowy wózek, z powodzeniem można go mieć jako jedyny.
                • asiula_6_9_91 Re: Spacerówka nr 2 15.09.14, 20:14
                  A ten PP jakie ma koła ? W sensie pompowne, czy piankowe ?
                  Moim błędem pewnie jest to, że wózek musi mi się podobać.. choćby był nie wiem jak super, to jak mi się nie spodoba to nici...;/
                  Strasznie mi się ten joolz i jane spodobał.. BJ Versa też ok.. no jakoś kubełek mi się spodobał tongue_out
            • asiula_6_9_91 Re: Spacerówka nr 2 15.09.14, 20:45
              Dziewczyny a gdzie można kupić ten brio go?
              • kina82 Re: Spacerówka nr 2 15.09.14, 21:39
                Booklet ma kola piankowe ale są duże wiec dają rade, amortyzacja wyczuwalna nawet z moją mikro (7kg) córką. Brio go teraz nazywa się britax go i jest w tosi.
    • asiula_6_9_91 Re: Spacerówka nr 2 15.09.14, 21:54
      Dziękuję smile
      Szkoda, że u mnie w Olsztynie nie mam możliwości zobaczyć większośći z tych fajnych wózków..
      Mąż narzeka, ze ma być z pompowanymi, a ten brio też na piankach..
      Już sama nie wiem tongue_out Póki co mam na tapecie brio, joolza, bookleta
    • asiula_6_9_91 Re: Spacerówka nr 2 16.09.14, 20:34
      No nic napalilam się na tego Joolza i chyba go bierzemy big_grin
      pytanie teraz gdzie big_grin?
      polecicie jakieś sklepy ? Gdzie by cena dobra była na niego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka