Dodaj do ulubionych

Głosowanie - która Emma?

14.10.14, 21:20
Ostatecznie wybrałam te 2 modele i teraz nie wiem, który kupić???

1) oferta z allegro - tapicerka bardzo jasna - kremowa (to mnie trochę przeraża), wózek bardzo zadbany, 1 właściciel, po 1 dziecku ale ponoć to rocznik 2007 czy 2009 a więc już niemłody....., duża ilość dobrych jakościowo zdjęć, strasznie droga wysyłka
allegro.pl/wozek-emmaljunga-smart-duo-combi-zestaw-2-w-1-i4694301512.html
już prawie miałam na niego kliknąć....

2) oferta z OLX - z mojej okolicy, tapicerka beige, rocznik 2012 (jest paragon i karta gwarancyjna), zdjęcia zrobione komórką i są słabej jakości, ale wózek ponoć zadbany, 1 właściciel, po 1 dziecku
olx.pl/oferta/wozek-dzieciecy-emmaljunga-smart-duo-combi-CID88-ID75OLL.html
Który brać???
Pomóżcie Dziewczyny smile
Obserwuj wątek
    • sztucznamrowka Re: Głosowanie - która Emma? 14.10.14, 22:11
      oferta nr 3 - granatowy, z 2011r., 1 właściciel, po 1 dziecku, mało zdjęć ale ten jest najbliżej mnie i mogę go sobie obejrzeć przed zakupem:
      olx.pl/oferta/wozek-emmaljunga-smart-CID88-ID6rE7B.html
      • atwar1 Re: Głosowanie - która Emma? 14.10.14, 22:28
        Ja bym chyba wybrała ten, który mogę zobaczyć osobiście.
        • magda79pn Re: Głosowanie - która Emma? 14.10.14, 22:32
          Niestety nie pomogę , chyba bym zeszła za zawał jakbym miała dać tyle kasy za taki design wink mimo ich zajebistosci, bujania itp, nie jestem wstanie niczego wybrać sad
          • jelsaa Re: Głosowanie - która Emma? 14.10.14, 22:44
            Mnie sie wizualnie podoba pierwsza, ale chyba zdroworozsądkowo (bo nowsza i blisko) ta druga. A wysylka musi tyle kosztować, czy poprostu facet tak sobie napisał, bo nie obeznany w temacie?
    • thektoska Re: Głosowanie - która Emma? 14.10.14, 23:18
      Jak ktos kto ma tak minimalistyczne i schludne mieszanie mógłby przez 5 lat wozek używany przez jedno dziecko trzymać ? do tego wozek nie zdarzył sie zurzyc przez ten czas...
      Wariant nr 2 jest wg mnie najlepszy
      • izi-76 Re: Głosowanie - która Emma? 15.10.14, 11:09
        Ja wybrałabym to pierwszą smile co do kuriera to bym się dogadała.
        Co do trzymania wózka to znam osobiście takich smile na pierwszy wózek wydali kupe kasy (nowy) bardzo o niego dbali,a teraz stoi w szafie owinięty streczem i czeka na kolejnego potmka - wózek ma już 6l i wygląda super.
    • dominiczka87w Re: Głosowanie - która Emma? 15.10.14, 10:22
      A ta olx.pl/oferta/wozek-emmaljunga-smart-duo-combi-gondola-spacerowka-adapter-CID88-ID7r1eh.html#dba7ffed93 ?
      Jak cos to w poniedzialek bede w okolicach wink
    • kkitka Re: Głosowanie - która Emma? 15.10.14, 10:29
      Cena za przesyłkę jest dość wysoka, ale to jest naprawdę spory gabaryt, więc ceny bym się nie czepiała. I ta z allegro moim zdaniem najpiękniejsza smile Kolor jasny, ale pewnie wersji spacerowej i tak nie będziesz używać, tylko gondoli a ona się tak nie brudzi. Z drugiej strony jak masz możliwość obejrzenia u siebie to warto się wybrać - chociaż Ty już pewnie jedną nogą na porodówce?
    • justyna2262 Re: Głosowanie - która Emma? 15.10.14, 10:52
      Ja chyba jednak bym wzięła tą drugą z 2012 roku. Ta pierwsza to tak jak któraś napisała rocznik 2007, góra 2008, a to już różnica minimum 4 lat. Na żywo ten kolor pierwszej to wcale nie taki ładny beż, to taka trochę lekka oliwka, na pewno nie taki jak na zdjęciu. Na pewno na zdjęciu jest jaśniejszy. Znam ten kolor bo jedna mama niedaleko mnie jeździ takim, choć nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba smile
      Ta pierwsza daję sobie rękę uciąć, ż nie jest po 1 dziecku. To jest wózek minimum 6 letni i na pewno nie wart tej ceny.
      • justyna2262 Re: Głosowanie - która Emma? 15.10.14, 10:53
        A zobacz tą, dzisiaj się pojawiła allegro.pl/emmaljunga-edge-chrom-z-first-class-bestseller-i4702221614.html
        • zoja1977 Re: Głosowanie - która Emma? 15.10.14, 11:30
          Ja też bym nie brała tej pierwszej, zwroc uwagę ze nie ma ona oryginalnej folii a akurat emmaljunga ma b.fajne te pokrowce przeciwdeszczowe. Pozniej przy odsprzedaży bedzie to tez minus. Ponadto na jednym zdjeciu widać, ze material na budce jest jakis taki az prześwitujacy - moze starsze modele miały cieńsze te materiały. Ja mialam emmę smart granatową z 2012 r. i materiał byl gruby i porządny. Ja Ci polecam tę granatową ja mialam identyczną na zimę i sprawdziła się super. Wydaje mi się, że zimową porą lepiej Ci się sprawdzi ciemniejszy wozek ( kałuże, chlapiace samochody etc.)
          • justyna2262 Re: Głosowanie - która Emma? 15.10.14, 11:54
            No właśnie na jednym ze zdjęć ten drut w budzie strasznie wypycha ją. Trochę to dziwnie wygląda, bo budka powinna się ładnie układać.
    • agusia041 Re: Głosowanie - która Emma? 15.10.14, 14:27
      Ja jestem za granatem, na jesień/zimę zdecydowanie praktyczniejszy i wózek 3 letni, więc nie taki znowu stary. Sama miałam smarta z tego rocznika w kolorze gorzkiej czekolady smile
    • asbu Re: Głosowanie - która Emma? 15.10.14, 15:58
      Pierwsza albo trzecia.
      Pierwsza jest najładniejsza i dla mnie nie ma znaczenia że staruszka, jeśli nie była używana.
      Trzecia, bo możesz obejrzeć i granat na zimę jest o prostu praktyczny. Choć z drugiej strony zimę przejeździsz w gondoli, a ta w zasadzie się nie brudzi.
      • kedro-dasos Re: Głosowanie - która Emma? 15.10.14, 19:16
        ja też miałam granatową i super się sprawdziła.
    • justyna2262 Re: Głosowanie - która Emma? 15.10.14, 23:49
      A to wyższy model Emmy, bo EDGE chyba w dobrej cenie allegro.pl/wozek-emmaljunga-gondola-spacerowka-adapter-i4705026388.html
    • sztucznamrowka Re: Głosowanie - która Emma? 16.10.14, 05:19
      Dzięki Dziewczyny za odzew i wszystkie rady smile Ja rzeczywiście już jedną nogą prawie na porodówce....tzn. termin na poniedziałek mam big_grin jakoś na koniec ciąży mnie wzięło na szukanie wózka...tongue_out nie myślę wtedy tak o porodzie....

Ten pierwszy - jest moim zdaniem za drogi jak na ten rocznik, dzwoniłam do faceta i mi tłumaczył, że mieli go odłożonego dla drugiego dziecka ale się nie doczekali stąd wózek w tak dobrym stanie....a o te koszty wysyłki się nie zapytałam...
      Ten drugi na upartego mogę pojechać zobaczyć - prędzej oczywiście mnie zawiezie tata bo małżonek nawet nie chce o tym słyszeć....jakbym chciała w obie strony wziąć taksówkę to mi zaśpiewano 120zł....sad
      Ten trzeci to mogę sobie nawet sama pojechać zobaczyć (autobusem), bo jest najbliżej, tak jak pisałam.

Nie ukrywam, że na zimę wolałabym ciemniejszą tapicerkę smile

do Magdy79pn - ja wcześniej nie gustowałam zupełnie w tego typu wózkach wink ale ciekawość wzięła górę, cały czas się jednak zastanawiam czy potem nie będę żałować...może po jakimś czasie te nieskrętne koła będą mnie doprowadzać do szału....wink tongue_out
      • sztucznamrowka Re: Głosowanie - która Emma? 16.10.14, 05:53
        Z tych linkowanych przez Was to:
        ten:
        allegro.pl/wozek-emmaljunga-gondola-spacerowka-adapter-i4705026388.html
        znowu jasna tapicerka i nie wiadomo jaki rocznik - może mi napisze w mailu sprzedający, ten model to z przekładaną rączka chyba jest

ten:
        olx.pl/oferta/wozek-emmaljunga-smart-duo-combi-gondola-spacerowka-adapter-CID88-ID7r1eh.html#dba7ffe
        nie podoba mi się kolor tapicerki (czerwone dodatki) choć cena fajna smile

ten:
        allegro.pl/emmaljunga-edge-chrom-z-first-class-bestseller-i4702221614.html
        kolorystycznie może być (nawet dodatki w domu by się do niego znalazły smile ) ale ja mam już 2 foteliki i kupowanie zestawu 3w1 to bez sensu a nie wiem czy się zgodzi sprzedać 2w1 - w każdym razie zapytałam w mailu
        • sztucznamrowka Re: Głosowanie - która Emma? 16.10.14, 06:04
          Na razie powysyłałam maile także z propozycjami ceny.....zobaczymy co odpiszą smile
          napaliłam się strasznie na zakup jeszcze przed porodem (w ogóle wszystko bym chciała załatwić przed porodem) ale pośpiech to zły doradca przy kupowaniu...
    • sztucznamrowka Muszę się pochwalić :D 16.10.14, 06:23
      Od wczoraj stoi u mnie w sypialni kosz mojżesza na stelażu bujanym smile firmy Kinder Valley i czeka na maluszka....
      mąż go składał razem z synkiem Pawełkiem (3,9) ale mu wkręcanie szło big_grin
      długo się naszukałam tego kosza tzn. początkowo chciałam kupić używkę ale jakoś nie miałam szczęścia w licytacjach i w końcu kupiłam nówkę przez "Kup teraz" za fajną cenę wink
      • kkitka Re: Muszę się pochwalić :D 16.10.14, 13:02
        Super smile ja przy drugim dziecku zamarzyłam o kołysce i mam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka