Dodaj do ulubionych

TAKO - co sądzicie?

07.12.14, 21:20
Ponownie proszę Was o radę. Mąż nie zgodził się na zakup samej gondoli. Może ma rację.
Jeszcze raz przejrzałam gamę wózków, które dostępne są w sklepach w moim mieście. Nie lubię kupować nie pomacając wcześniej smile

A więc, wstępnie wybrałam 2 wózki: X-lander x move i Tako extreme.
Xlander odpada. Twarde zawieszenie to nie dla mnie. Poza tym dość mała gondola.

Tako - ciężki, ale wydaje mi się że to jedyny minus. Wszystko inne właściwie mi pasuje. Na żywo widziałam inny model Tako, bo sklep extreme nie posiada.

Jeśli któraś z Was miała wózek tej firmy to proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • kar-ula Re: TAKO - co sądzicie? 07.12.14, 21:31
      Uwielbiamy tutaj Tako jako tako.
      smilesmile
      • martuska1982 Re: TAKO - co sądzicie? 07.12.14, 21:38
        Kar-ula, weź no bo dziewczyna uwierzy. Tako to tragedia.
      • pieli7781 Re: TAKO - co sądzicie? 07.12.14, 21:40
        Zdążyłam już zauważyć, że to wątek dla bardziej zamożnych.. nawet mi się tego komentować nie chce.
        • martuska1982 Re: TAKO - co sądzicie? 07.12.14, 22:01
          zamożnych? Najdroższy wózek jaki kupiłam kosztował mnie 1500zł.
          • kar-ula Re: TAKO - co sądzicie? 07.12.14, 22:08
            Ja też najwięcej wydałam na 2 tygodniowe BI - 1400 zł. Każdy następny był już tylko tańszy.
            Nowe Tako, Camarello, Tutek itp. to koszt rzędu 1700 zł.
            Mój pierwszy wózek dla młodej w wdaniu 2 w 1 plus fotelik - Emmaljunga Nitro używana i Cybex Aton nowy- to byl tez koszt 1700 i chyba zdecydowanie lepiej wydane pieniądze.
            Przepraszam za uszczypiliwość w poście powyżej, ale już tyle razy były wszelkie argumenty przeciw temu i tego typu wózkom, ze mnie się też już nie chce na ten temat pisać. A jestem z miasta Taków i Tutków, więc doświadczenie mam spore w temacie smile
            • silke85 Re: TAKO - co sądzicie? 07.12.14, 22:18
              wręcz przeciwnie, nas NIE STAĆ na to żeby wydać prawie 2tysiaki na wózek, który po miesiącu trzeszczy i piszczy, my wolimy kupić używany za 1,5tys bo przy przy późniejszej odsprzedaży nie stracimy na nim, tak jak w przypadku TAKO, jakichś 70% tego co zapłaciłyśmy w sklepie
              • pieli7781 Re: TAKO - co sądzicie? 07.12.14, 22:37
                Ja nie kupię używanego wózka, a część z tych polecanych tu na forum po prostu mi się nie podoba. Może mam inny gust, może zwracam uwagę na inne rzeczy.

Jeśli dba się należycie o to co się ma, to nie ma prawa nic się z tym dziać. Jeśli ktoś trzyma wózek na balkonie, w piwnicy, albo wciąga lub sprowadza po schodach, to nie dziwię się że stelaz nie wytrzymuje.
                Z wózkiem jest tak jak z autem. Nam wszyscy odradzali zakup forda. Jeżdżę juz tym samochodem 18 lat i nie zamieniłabym go na żaden inny, a że jeździ tak długo, zawdzięcza dbaniu o niego, wymiany na czas olei, filtrów i innych części. Po co czekać aż coś się popsuje.

Z wózkiem jest tak samo. Trzeba co jakiś czas przesmarować, czyścić stelaz po spacerze, wycierać z wilgoci itd...
                • martuska1982 Re: TAKO - co sądzicie? 07.12.14, 22:38
                  Gdyby tylko o dbanie chodziło. Niestety znaczenie ma też jakość.
                • silke85 Re: TAKO - co sądzicie? 07.12.14, 22:40
                  myśl co chcesz, sąsiadka kupiła nowe super tako city move, po miesiącu używania z daleka słyszałam że idzie, tak ten wózek piszczy! no wybacz ale żeby nowy wózek musieć już czymś smarować pryskać...
                • wix_1 Re: TAKO - co sądzicie? 07.12.14, 23:02
                  Mialam a wlasciwie mam tako captiva. U mnie nic nie piszczy, wozek trzymany w domu, sprowadzany bez dziecka po schodach z pierwszego pietra. Byc moze przez to sprowadzanie bardzonczestotrzzba bylo pompowac tylne kola. Nawet jedno wymienilambo byl wieczny falk... co do wagi- masakra, ale podczas prowadzenia po prostym (bez schodow) to jedna reka bez wysilku. Gumowe kola to marzenie, dziecko buja sie delikatnie. Na spacery chodze sciezka ze zwirkiem i mam porownanie do ( spacerowki) bjcm i powiem ze bez porownania bj tomkatorga a takomjak moj maz okreslil ciezka krowa, ale jedzie jak czolg. Wozek mialam raz w naprawie i to jest chyba stale pojawiaca sie usterka czyli kłopoty ze stelażem- mi pękł na środku przejścia dla pieszych- miał wtedy niespełna 2. Dziecko nie wypadło, nic się nie stało ale przez długi czas byłam na niego obrażonasmile teraz mam mieszane uczucia. Z powodu utraty wartości nie będę go sprzedawać i jako gondole zostawię dla drugiego bo dla noworodka jest ok, ale jako spcerowka za ciezki do samodzielnego poruszania sie np po schodach. Sama musisz sobie odpowiedziec co dla Ciebie jest najwazniejsze i czy za tą cenę chcesz przymykać oczy na wady tako. A i dodam ze moj po naprawie jest ok wozi teraz sporadycznie corke 3 letnia prawie, wazącą15-16kilosmile
                  • martuska1982 Re: TAKO - co sądzicie? 07.12.14, 23:08
                    wix_1 napisała:

Gumowe kola to marzenie, dziecko bu
                    > ja sie delikatnie. Na spacery chodze sciezka ze zwirkiem i mam porownanie do (
                    > spacerowki) bjcm i powiem ze bez porownania bj tomkatorga
                    a takomjak moj maz ok
                    > reslil ciezka krowa, ale jedzie jak czolg.

Ale to dwie zupełnie różne kategorie wózkowe i nie powinno się ich porównywać. Bardziej sprawiedliwym byłoby porównanie np.z joolzem, ale nie z lekkim baby joggerem, który w założeniu ma być czymś pomiędzy ciezkim wózkiem na pompowanych kołach, a lekką parasolką.
                  • atwar1 Re: TAKO - co sądzicie? 07.12.14, 23:14
                    No i właśnie koleżanka odpowiedziała na temat jakości Tako- stelaż pękł podczas spaceru!!!!!!
                    Bez komentarza
                  • thea19 tylko pekl stelaz... 08.12.14, 00:18
                    to taka drobna usterka, ze praktycznie niezauwazalna. zorientowalam sie po miesiacu jak chcialam wozek zlozyc. nie?
                  • ela.dzi Re: TAKO - co sądzicie? 08.12.14, 12:47
                    wix_1 napisała:

> i mam porownanie do (
                    > spacerowki) bjcm i powiem ze bez porownania bj tomkatorga a takomjak moj maz ok
                    > reslil ciezka krowa, ale jedzie jak czolg.

Jak można porównywać wózki, które są zupełnie z innej bajki ?

>Wozek mialam raz w naprawie i to jes
                    > t chyba stale pojawiaca sie usterka czyli kłopoty ze stelażem- mi pękł na środk
                    > u przejścia dla pieszych- miał wtedy niespełna 2. Dziecko nie wypadło, nic się
                    > nie stało

Czytam i nie wiem czy dobrze widzę. To, że pękł stelaż, to nie jest oznaka, ze wózek jest do pupy ? I to jeszcze stale pojawiająca się ?
                    • silke85 Re: TAKO - co sądzicie? 08.12.14, 13:08
                      masakra co, ciekawe co byś powiedziała gdyby dziecko Ci wypadło wtedy z wózka...
                      • ela.dzi Re: TAKO - co sądzicie? 08.12.14, 13:17
                        To jedno i najważniejsze, ale jak sobie poradzić gdy wózek w naprawie ?
                    • wix_1 Re: TAKO - co sądzicie? 09.12.14, 09:03
                      wózki są zupełnie inne ale napisałam, że tylko takie porównanie mam.
                      Peknięcie to powazna wada. zdarzyła się u mnie 1 raz i potem dostałam na[prawiony wózek i jest ok. Wady są poważne i nie bronię TAKo, tylko przedstawiła swój punkt widzenia i plusy które też ma wypisałam. Co do polecania to chyba bym raczej nie polecała chyba ze tylko jako gondolę a potem przesiadka na coś lekkiego innego. Lubię trochę TAKo bo to był mój pierwszy wózek. Kolezanka tez taki ma i u nije nic się ze stelazem nie dzieje a chodzi na kilkugodzinne spacery- dłuzsze niż ja- jej syn śpi w ciągu dnia tylko w wózku. Na prawdę nie róbcie szumu że ja polecam TaKO, bo nie polecam tylko opisuje jak to u mnie wyglądało. Mając wydać 1400 zł (tyle kosztował moja captiva 2w1) teraz pewnie kupiłabym używaną gondloę na dużych pompowanych kołach i potem jakąś w miarę lekką, ale koniecznie na pompowanych kołach spacerówkę.
                      • annulka79 Re: TAKO - co sądzicie? 09.12.14, 09:52
                        Koleżanka miała Tako przy pierwszym dziecku (mówiła ale nie słuchała bo ładny, stabilny wygląda solidnie itp...) szybko sprzedała.
                        Teraz przy drugim kupiła Jedo Fyn Memo, cena ta sama, wózek też nowy a jakość, wykonanie, waga, prowadzenia znacznie lepsze. Wygląd nie jest tak szałowy jak w Tako ale przy tym jak się go użytkuje to nawet zaczyna się jej zdaniem robić ładny wink
                        Też nie chcieli wózka używanego. Ja to rozumiem choć wiadomo - zgadzam się z porównaniem samochodowym smile
                • thea19 jaaaasne 08.12.14, 00:24
                  ja nigdy nie kupilam uzywanego wozka, bo taki mialam kaprys, bo moj budzet nie ucierpial itd. ale wszystkie wozki sprzedalam w krotkim czasie nie tracac nawet polowy wartosci (z czego jeden 2letni). tako nie dozyje 2 urodzin, nie mowiac o drugim dziecku. o zwrocie kasy zapomnij. pomijam takie rzeczy jak jakosc, komfort uzytkowania, estetyka. chcesz to kupuj, nikt nie zabrania. potwierdzenia slusznosci tej decyzji tu jednak nie szukaj, bo stanowisko jest znane. tutkom srutkom mowimy NIE
                • afroddytta Re: TAKO - co sądzicie? 08.12.14, 09:52
                  Co do porównania z samochodem jak najbardziej na miejscu, ale Ford to przyzwoity samochód nawet jak ma przeciwników. Takie tako to porównywałbym raczej do Deawoo, Dacia czy Ssangyoung, a tutaj chyba cieżko znaleźć osobę która sie zastanawia czy kupić toyote, nissana, forda czy "identyczna" dacie czy ssangyoung a przecież grube pieniądze mozna zaoszczędzić- 4 koła są, kierownica, na miejsce tez dojedzie, a jednak znaczna cześć stawia na jakość, często kupując 2-3 letni samochód renomowanej marki np toyota zamiast nowej Daci, mnie to akurat nie dziwi. Ale znam i użytkowników matizow którzy uważają go za idealny samochód, każdy ma inne potrzeby i oczekiwania. Jakby wszyscy kupowali używane wozki zagraniczne to ile osób by pracy nie miało, choć moze wtedy komisów wózkowych byłoby tyle ile samochodowych smile
                  • norah Re: TAKO - co sądzicie? 09.12.14, 09:16
                    Afrodyto, super to Twoje porównanie do narodami - kupuję! Bede miala w koncu argumenty dla sąsiadek, które same jeżdżą nowymi tutkami i baby-mercami (te to dopiero okropienstwa) i komentują mojego używanego staruszka mb duo.
                    • norah Re: TAKO - co sądzicie? 09.12.14, 09:22
                      Porównanie do matiza - miało być (durny telefon)
        • gochalodz Re: TAKO - co sądzicie? 08.12.14, 10:09
          Jakich zamożnych?
          Ile to Tako kosztuje,a ile kosztują wózki chociażby Jane , który poleciłam jako mieszczący się do małego bagażnika. Jane nawet mniej jak się dobrze poszuka,a przynajmniej obsłuży ze 2 dzieci!

To samo Quinny Speedi z gondolą, jakieś 1300zł zestaw. Speedi przynajmniej kilkoro dzieci też powozi (w mojej rodzinie 3 jeździła i poszedł w świat), bo w porządnych wózkach stelaż nie ma prawa się złamać!!!
          No,ale Speedi i Jane to lekkie i zwinne są,a TY najwidoczniej szukasz ciężkiej i upierdliwej krowy. Możliwe,że Wasze spacery będą się kończyć na wystawianiu do ogródka/ balkonu.
          dino.sklep.pl/nowy/wozek-2w1-speedi-pack-quinny-maxi-cosi-20142015-kurier-gratis-p-15604.html
    • ela.dzi Re: TAKO - co sądzicie? 07.12.14, 23:35
      A testowałaś spacerówkę ? To jej będziesz więcej używać. A wiesz już czego oczekujesz od spacerówki ? Nie sądzę, jeśli nie masz dzieci. Czemu pchasz się w coś, co jest tak niepolecane ? Kosztuje kupę kasy, łatwo nie sprzedasz i sporo stracisz. Ja żałuję, że na forum trafiłam jak szukałam dopiero spacerówki. Kupiłam nowe Jedo czyli podobne do Tako i jeśli gondola była super, tak spacerówka do kitu przy niesiedzącym dziecku. Gdybym miała taką wiedzę ponad rok temu, to dokonałabym całkiem innych wyborów i wolałabym kupić coś droższej marki, ale używanego w tej samej cenie.
    • gabilu Re: TAKO - co sądzicie? 08.12.14, 00:06
      Miałam wózek tej firmy.
      Dzięki niemu trafiłam na to forum. Tak go znienawidziłam, że rozpoczęłam metodyczne poszukiwania wózka następcy.
      O ile do gondoli większych zastrzeżeń nie miałam to przy użytkowaniu spacerówki nieomal nie popadłam w depresję. Nie chciało mi się nawet na spacer wychodzić. Ciężkie to, nieforemne, do kosza brak dostępu, kiedy siedzisko było tyłem do kierunku jazdy to wywrotne...okropieństwo.
      Ciąża miałam problemową, więc o wózkach nie myślałam. Jak mi zaproponowała szwagierka podarowanie tako, to ochoczo przyjęłam. To był naprawdę błąd.
      Jeśli koniecznie chcesz wybierać między tymi dwoma to zdecydowanie x lander. Może obejrzyj sobie jeszcze XA .
      • martuska1982 Re: TAKO - co sądzicie? 08.12.14, 07:50
        gabilu napisała:

> Miałam wózek tej firmy.
        > Dzięki niemu trafiłam na to forum. Tak go znienawidziłam, że rozpoczęłam metody
        > czne poszukiwania wózka następcy.
        > O ile do gondoli większych zastrzeżeń nie miałam to przy użytkowaniu spacerów
        > ki nieomal nie popadłam w depresję. Nie chciało mi się nawet na spacer wychodzi
        > ć. Ciężkie to, nieforemne, do kosza brak dostępu, kiedy siedzisko było tyłem do
        > kierunku jazdy to wywrotne...okropieństwo.
        > Ciąża miałam problemową, więc o wózkach nie myślałam. Jak mi zaproponowała szwa
        > gierka podarowanie tako, to ochoczo przyjęłam. To był naprawdę błąd.
        > Jeśli koniecznie chcesz wybierać między tymi dwoma to zdecydowanie x lander. Mo
        > że obejrzyj sobie jeszcze XA .

Jak darowane, nie zapłaciłas kasy to luz. Pojeździłaś i wiesz. Gorzej jak się wydaje pieniądze, np.500-600zł odkupujac od kogoś. Albo jeszcze gorzej jak się wydaje prawie 2 koła na nowy wynalazek tej firmy. To juz tragedia. O niebo lepszy jest xlander xa, a używane 2w1 można kupić za grosze, bo rynek wtórny zasypany nim jest, co więcej modele sprzed wielu lat ciągle są w użytku, bo to naprawdę dobry wóz.
    • annulka79 Re: TAKO - co sądzicie? 08.12.14, 09:42
      Jeśli chcesz coś nowego to w podobnej cenie kupisz Jedo Fyn. Jakość nieporównywalnie lepsza.
      Zadowolona użytkowniczka w tym wątku wymienia "tylko jedną malutką" ustereczkę .... pękł stelaż!

Wózek Tako zachwalają ci którym się spodobał w sklepie (wygląd ok, funkcje przyciągają), używać zaczynają dopiero albo ... sprzedają.
      Ja nie polecam z doświadczeń bliskich mi osób, niemiłych bardzo doświadczeń.
      • annulka79 Re: TAKO - co sądzicie? 08.12.14, 09:45
        "Zadowolona użytkowniczka w tym wątku wymienia "tylko jedną malutką" ustereczkę .... pękł stelaż!"

Tu oczywiście o TAKO

Tako, wbrew pozorom kupują chyba ludzie mający duzo kasy na zbyciu. Bo kto inny wyrzuciłby ot tak prawie 2 tyś?
    • monika_kas Re: TAKO - co sądzicie? 08.12.14, 13:23
      waga stelaża 11kg, waga gondoli prawie 7kg, waga siedziska spacerówki ponad 6 kg.... HORROR!
      • afroddytta Re: TAKO - co sądzicie? 09.12.14, 12:34
        Wiecej niż moja terenówka podwójna czyt. dla dwójki dzieci a konkretnie Easywalker duo!
        Dobrze to sobie zwizualizować jak to możliwe ze tak duży wozek wazy mniej od wózka pojedynczego, szczególnie ze niektórzy potrafią solidne i terenowe wozki pojedyncze wyprodukować o wadze 11-12 kg!
        • magma0806 Re: TAKO - co sądzicie? 09.12.14, 21:21
          ja mam x-landera x-move i na początku zawieszanie wydawało się twarde, a po jakimś miesiącu 'rozruszało się' i wózek zrobił się dobrze amortyzowany. Ja polecam.
    • nadia2903 Re: TAKO - co sądzicie? 10.12.14, 20:21
      My użytkujemy Tako, model City Move. Jestem bardzo zadowolona, wózek jest funkcjonalny i zapewniam, nic nie piszczy i zgrzyta. Oglądałam Jedo Fyn i o ile gondola była super, to spacerówka jest porażką. Jest płytka i na zimę, gdzie trzeba włożyć śpiworek, jest za ciasna. Spacerówka od Tako jest wygodna i funkcjonalna.
      Lubię kupować polskie produkty, a jeśli są dobrej jakości, to dlaczego niesmile Uważam, że niektórzy podchodzą do kupna wózka jak do ciucha z odpowiednią metką. Kieruj się rozsądkiem, obejrzyj wózek kilka razy, popytaj znajomych, co jest ważne. Dla drugiego dziecka łatwiej się kupuje wózek, bo zna się błędy tego pierwszego zakupu. Powodzenia!
      • jolla14 Re: TAKO - co sądzicie? 11.12.14, 16:30
        Szkoda kasy na te Tako i wcale nie jest to forum bogatych ja swojego cameleona kupiłam za 1000 zlotych !!! I to 2 generacji ze spiworkiem w stanie idealnym da się? Da , a i jeszcze nie od handlarza a osoby prywatnej i Kocham ten wózek..
        • martuska1982 Re: TAKO - co sądzicie? 11.12.14, 16:51
          Co do zamożności to ja raczej uboga jestem. wink
          Bezrobotna, na zasiłku chorobowym z powodu ciązy i to z powodu uprzejmości ginekologa. wink
          Nawet macierzyńskiego nie dostanę. A przy starszym synu utrzymywaliśmy się z mężem w jednej pensji i w życiu nie przyszłoby mi do głowy, by kupowac nowy wózek (nie stać mnie) na którym stracę 70% wartości.
          Po prostu rozsądek mówi, że lepsza jakość przekłada się na dłuższe uzytkowanie, a popularnoc marki na większą kwotę przy odsprzedaży. W zyciu bym za tako nie zapłaciła nawet złotówki, jakiekolwiek tako. wink
          A gdybym uparła się na kupno nowego to serio xlander xa 2w1 za 1100zł można znaleźć na allegro, albo quinny speedi 2w1 spokojnie poniżej 1500zł się wyhaczy. A to są naprawdę dobre wózki, zwłaszcza w porównniu z tako. wink
      • majkusia08 Re: TAKO - co sądzicie? 11.12.14, 17:16
        Kierując się radami jakich udzielają forumowiczki można uniknąć błędów kupując wózek już dla pierwszego dziecka.
      • annulka79 Re: TAKO - co sądzicie? 11.12.14, 20:59
        Otóż to:
        "Kieruj się rozsądkiem, obejrzyj wózek kilka razy,"
        przyjrzyj się szczególnie wymiarom siedziska w tako np. city move i na pewno nie popełnisz jednego z błędów zakupowych - nie kupisz tako big_grin
        ten wózek ma mikroskopijne siedzisko (oparcie 40-42 cm, do tego wąziutkie). Cały wózek jest wielki jak stodoła zarówno przed jak i po złożeniu ale siedzisko jak dla krasnalka.
        • nadia2903 Re: TAKO - co sądzicie? 11.12.14, 22:36
          No własnie spacerówka jest bardzo duża, chyba rozmawiamy o innych wózkachsmile Jedo przy city move to jest dopiero mikroskopijne siedzisko.. City move ma naprawdę dużą spacerówkę, wydaje mi się nawet "za duża", a już w życiu nie nazwałabym ja wąziutką. Myślałam, że szybko przesadzę córkę do spacerówki, ale jeszcze w niej tonie. Jestem pewna, że mówisz o innym modelu..
          • afroddytta Re: TAKO - co sądzicie? 11.12.14, 23:24
            A nie możemy przejść do konkretów? Podajcie wymiary tako i Fyna i sprawa sie wyjaśni tj. Wys. Oparcia, szerokość siedziska, długość siedziska, długość podnóżka.
            Jesli bedzie taka potrzeba chętnie podam wymiary swoich wózków dla porównania.
          • ela.dzi Re: TAKO - co sądzicie? 11.12.14, 23:24
            Aż zmierzyłam swoje Jedo i nie wiem o czym dziewczyno mówisz.

Wysokość oparcia - 50 cm,
            głębokość - 32 cm, z podnóżkiem 42 cm,
            szerokość - 28 cm na oparciu, 32 cm na siedzeniu.

Na podstawie tego opisu : pierwszabryka.pl/tako-city-move-2013/

Wysokość oparcia - 42 cm !!!,
            głębokość - 28 cm, z podnóżkiem 51 cm,
            szerokość - 20 cm na oparciu !!!, 32 cm na siedzeniu.

To ma być duża spacerówka ??? Tak, kobyła, ale siedzisko jest małe, jedynie na długość spania jako TAKO.

• ela.dzi Re: TAKO - co sądzicie? 11.12.14, 23:30
              Żeby nie było, nie przepadam za Jedo. Gdybym trafiła na to forum odpowiednio wcześnie, to bym kupiła coś polecanego tutaj. Jak spacerówka nie nadawała się dla niesiedzącego dziecka, tak teraz roczniak w śpiworku ma nie najgorzej i z tego co widzę jest mu wygodnie, a chyba o to głównie chodzi. Nie użytkowałam TAKO, ale się go trochę 'nasłuchałam' na spacerach.
            • afroddytta Re: TAKO - co sądzicie? 11.12.14, 23:39
              Oj tam, oj tam przecież to tylko kilka cm wink

Podam wym. Siedziska EW duo (czyli pojedyncze siedzisko w wozku bliźniaczym)
              Wys. Oparcia 46 cm
              Gl siedziska 23 cm
              Szer siedziska (w połowie głębokości) 29 cm
          • annulka79 Re: TAKO - co sądzicie? 12.12.14, 17:31
            Nie wiem o jakich wózkach piszesz, ale Jedo ma spore siedzisko, wymiary zostały zresztą wyżej podane.
            Ten model Tako porównywałam kiedyś w sklepie z Fynem bo na obrazkach "wymiary i waga" są podane wymiary siedziska ok. 40cm szerokość i 64 wysokość ale to wymiary ZEWNĘTRZNE! Miejsca dla dziecka jest malutko. Myślę że wklejone wyżej wymiary (blog pierwsza bryka) są prawdziwe. Znam dobrze Lareta i siedziska takie same wymiarowo.
            Zatem jeśli masz ten wózek to zmierz a jeśli wymiary wzięłaś ze wspomnianego obrazka to wybacz, są bardzo mocno mylące.
            • gleana Re: TAKO - co sądzicie? 12.12.14, 18:51
              forum.gazeta.pl/forum/w,22462,152029875,152029875,Wozek_Tako_City_Move_opinie.html
          • ela.dzi Re: TAKO - co sądzicie? 13.12.14, 14:23
            Poszłam dziś na spacer i zobaczyłam Jedo, które spotykam bardzo często. Widać, że staruszek, szprychy pordzewiały, sam stelaż porysowany i ogólnie lata świetności ma za sobą, ale tapicerka dalej ma ładny kolor i widać, że służy pewnie któremuś tam dziecku.

Natomiast kawałek dalej stał wózek, który ktoś chyba porzucił, bo widywałam go od bardzo dawna w tym samym miejscu - stojak na rowery pod sklepem. Trochę brudny od deszczu, przypięty i pod plandeką. Dziś zobaczyłam go bez plandeki i okazało się, że to sam stelaż, bez siedziska, ale wyglądał całkiem sensownie tzn. na pewno dużo młodszy niż wspomniany Jedo. Zgadnijcie jakiej marki był wózek pod sklepem ...
            • lamciad Re: TAKO - co sądzicie? 13.12.14, 14:57
              Mi się zawsze TAKO kojarzyło srakobig_grinbig_grinbig_grin A porównania wózków do aut jest bardzo trafne,ktoś,kto w życiu nie jeździł autem z wyższej półki nigdy nie będzie miał obiektywnego porównania.Ja tam swojego czasu przesiadłam się z bmw (nie był najnowszy) w nowiutką alfę giuliettę.Te spojrzenia przechodniów 3 lata temu bezcennewink I co z tego?Teraz wiem,ze wolę 5 letnie bmw niz nowiutkie włoskie cacko.Dokładnie to samo "czuje" przy wózkach.Co prawda sama nigdy nie zaliczyłam wtopy z tutkami srutkami,tako jako tako,ale znajomi nie raz prosili o poradę.Kończyło się na tym,ze ja swoje,a oni swoje.Wiedzieli lepiej,no bo to przeciez tylko wozek,byle bylo w czym dziecko pchac.Najdalej po 2 miesiącach przychodzili z miną zbitego psa,że moze jednak kupiliby coś porządnego.Mądry Polak po szkodzie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka