Dodaj do ulubionych

spacerówka

29.01.15, 21:24
Chcę kupić spacerówkę. Do tej pory miałam Jedo Fyn- sprawda się świetnie, tylko mało pakowna i trudno składalna., Chciałabym wózek łatwy do składania i trochę mniejszy, ale taki którym poza chodnikami po piasku lub trochę nierównej drodze też pojadę. Czy joie Litetrax 4 się sprawdzi- ktoś korzystał z tego wózka? Czy te kółka piankowe to tak jak w maclarenach itp, ? Są troche większe, więc może jednak trochę lepiej jadą?
Obserwuj wątek
    • mamusia.13 Re: spacerówka 29.01.15, 21:30
      ja bym wybrała joie litetrax 3 bo ma wyższe oparcie siedziska albo baby jogger city mini GT - uniwersalny /chyba jest jakiś na olx za 899 zł/
      • kar-ula Re: spacerówka 29.01.15, 22:04
        Joie jedzie po nierównosciach, ale na większych przednie koło utyka, no i się raczej umęczysz. Chociaż ja i tak bardziej go polubiłam od GT - Joie ma fajne siedzisko dla dziecka.
        Ja Ci polecam Nippera. Składa się rewelacyjnie i nie jest duży po złożeniu, jest terenowy, baaaardzo wygodny dla dziecka, super się go prowadzi.
        • himalaya3 Re: spacerówka 30.01.15, 10:18
          Nipper wydaje się być dokładnie taki, jakiego szukam. Poza ceną. Szukam czegoś do max 700- 800 zł. Jak juz pisałam na wielkie wyboje mam jedo, więcten joie wydaje się być alternatywą. Oczywiściewolałabym by miał lepsze koła,no ale... Chyba że jest jeszcze jakiś wózek którego nei znam. Myślałam jednak o tym 4 kołowym właśnie ze względu na nierówności. Ma może któras taki?
          • gochalodz Britax B-Agile , Baby Jogger City Lite 30.01.15, 19:53
            Britax B-Agile jest w wersji 4kołowej, Baby Jogger City Lite 3 kołowy
            www.mulan.pl/baby-jogger-city-lite-single-wozek-spacerowy.html
          • gabilu Re: spacerówka 30.01.15, 21:32
            Wg mnie na nierówności trójkołowy jest lepszysmile
            Szukasz nowego wózka? Używanego Nippera w wymaganej przez Ciebie kwocie można znaleść.
            • kar-ula Re: spacerówka 30.01.15, 22:27
              Gabilu, a Ty jeszcze ze swoim się nie rozstajesz?

Nie wiem jak Britax, ale BJ Lite na pewno nie jest wózkiem z dobrą amortyzacją.
    • himalaya3 Re: spacerówka 30.01.15, 22:38
      Może i bym się skusiła na używanego nippera, ale niestety jest ich jak na lekarstwo, a właściwie jedyny jaki widziałam kosztował 1000 zł.
      • kar-ula Re: spacerówka 30.01.15, 22:48
        Jeśli możesz sobie dać ze 2-3 tyg i będziesz uwaznie obserwować aukcje i ogłoszenia na Forum to na pewno coś upolujesz. ja mojego nippera kupiłam i sprzedałam za 600 zł. Te wózki praktycznie się nie niszczą. A może uda Ci się namówić którąś z Forumek na sprzedaż? Zamieść w wątku "Kupię", napisz do Gabilu, Pinik ( nie pamietam kto jeszcze ma Nippera -Wodadobra?) i błagaj, kuś. Z doświadczenia własnego wiem, zę nawet najtwardsze ulegają, jeśli ktoś bardzo, bardzo pragnie mieć wózek. A o Nippusia warto zawalczyć.
        • wodadobra Re: spacerówka 30.01.15, 23:21
          Nie mam. Ale potwierdzam. Warto na niego czekać.
        • gabilu Re: spacerówka 31.01.15, 07:11
          Kar-ula, ja powoli zaczynam dojrzewać do sprzedaży Nippusia. Moja Mama, która w ciągu dnia zajmuje się synkiem uwielbia Nippera, ale jest też zachwycona GT, więc nie będzie problemu. Gorzej ze mną. Lubię GT jako wózek dodatkowy, ale jako główny....no nie wiem. Ta wisząca buda mnie wkurza.
          Na razie Nippusia nie mogę sprzedać bo może będzie wieeelki śnieg tongue_out Na wiosnę muszę poczekać.
        • bebewawa Re: spacerówka 31.01.15, 08:42
          Ja tez mam Nippera ale szybko go nie sprzedam bo bardzo go polubiłam smile
        • wix_1 Re: spacerówka 11.02.15, 21:43
          a ja mam nippera od dziś i jak nim pojeżdżę ze 2-3 dni to dam znać czy sprzedaję.
          co do 2 latka to spokojnie. Moja wielka 3 latka da chyba radę ((bez kurtki itd jest ok). Możliwe że jeżeli nam się nipper spodoba to pojedzie w maju z nami na wakacje (wóz będzie dla 3,3 latki smile )
          • kar-ula Re: spacerówka 11.02.15, 21:53
            Wix, ciekawa jestem Twojego poównania - Boba kupiłam zaraz po Nipperze i faktycznie dość podobne wózki, choć BOB ma genialną budę no i cudowną amortyzację. Nipper jest dobrze amortyzowany, ale inaczej. Nipper był z nami nad morzem w lipcu, a BOB w sierpniu i z Nipperem trochę mi się umęczyły nadgarstki, z BOBem było super leciutko. Mojawielka 5 latka podjeżdżała i jednym i drugim smile
          • himalaya3 Re: spacerówka 13.02.15, 15:35
            ok , czekam na info, dzięki
    • himalaya3 Re: spacerówka 31.01.15, 21:18
      jeszcze coś innego? Jak się ma nipper i joie do baby jogger city lite? Bo ten cenowo jeszcze w miarę przystępny
      • gniesia007 Re: spacerówka 31.01.15, 21:27
        Nipper to terenówka a joie i bj lite to wozki miejskie i nie ma ich co porownywać, chyba ze ze sobą, kilka wątków dalej smoczyplomień opisała na swoim blogu joie i bj lite. Nipper zapewne jedzie lekko w kazdym terenie, podbija się cudownie, ma bardzo dobrą amortyzację, duze koła, ponoć bardzo wygodne i dobrze wyprofilowane siedzisko dla dziecka oraz jest lekkismile Joie i bj to takie wózki raczej na równe terenysmile poczytaj na blogu tam uzytkowniczka opisala ciekawiej niz jasmile
        • himalaya3 Re: spacerówka 04.02.15, 21:32
          Tylko czy nipper dla 2-3 latka będzie dobry?
          Łamię się jeszcze nad parasolką typu inglesina trip- czy takim wózkiem pojadę po terenie czy juz tylko po alejkach? Nipper fajny, ale chciałabym by dziecko pojeżdziło i póltoraroczne i dwuipólletnie...
          • atwar1 Re: spacerówka 04.02.15, 22:02
            Parasolki to nie są wózki do jazdy w terenie. Ty sie umęczysz i dziecko Ci wytelepie. A i wózek szybko się zużyje.
            Nippera nie mialam wiec nie wiem na ile starczy.
          • linkap_wawa Re: spacerówka 05.02.15, 09:11
            no to w Nipperze taki 2-3 latek to juz nie pojezdzi rczej - chyba ze kruszyna jakas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka