Dodaj do ulubionych

B.cameleon amortyzacja- problem :(

19.02.15, 09:51
Kupilam b,cameleona ogolnie wozek jest w super stanie ale wczoraj zaczelam rozpracowywac ta amortyzacje i za chiny nie moge jej przesynac z poziomu na ktorym jest ustawiony. Podejrzewam ze od nowosci ona jest ciagle na tym samym " ząbku" ustawiona.. ale mam pytanie czy to moze byc zepsute?? co moge zrobic aby amortyzacja dala sie regulowac??

Kolejne pytanie chcialam troszke nasmarowac i wyczyscic te przednie kolka bo zauwazylam ze maja troche wlosow czym mam to zrobic?? i czym usunac niewielkie slady rdzy na srobkach? Podejrzewam ze poprzedni wlasciciel nie konserwowal tych kółek a ja chcialam je nasmarowac tylko nie wiem za bardzo jak...
Obserwuj wątek
    • justyna2262 Re: B.cameleon amortyzacja- problem :( 19.02.15, 11:09
      Hej, co do niewielkich śladów rdzy to wd40 powinno pomóc, mja nawet psikam takim czymś do łazienki co pisze kamień i rdza. Co do amortyzacji to raczej nie powinna być zepsuta. Spróbój wyjąć to koło z wózka i równomiernie silno nacisnąć z obu stron. To tak lekko nie chodzi. A najlepiej mężowi daj. Pewno te sprężynki są nie wyrobione.
    • gie-oska82 Re: B.cameleon amortyzacja- problem :( 19.02.15, 16:28
      Dzieki Justyna za odpowiedz wink wróci M to każe mu pomeczyc ta amortyzację może cos ruszy.

A wlosy czym najlepiej usunac??
      • szamiran81 Re: B.cameleon amortyzacja- problem :( 19.02.15, 16:56
        Pęseta i patyczki do uszu, to moj zestaw podstawowy, ja psikam te ośki odrobina suchego teflonu, koniecznie wytrzeć trzeba nadmiar, a całe kolka silikonem w spray'u
    • justyna2262 Re: B.cameleon amortyzacja- problem :( 19.02.15, 17:14
      Co do włosów to ja cienkimi nożyczkami je tam poprzecinałam i wykałaczkami je wyciągałam. Wyszły co do jednego. Ale trochę się pomęczyłam z tym. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka