Dodaj do ulubionych

Uzywany bugaboo bee plus

02.05.15, 18:03
Rozgladam sie za uzywanym bee plus, ofert jest duzo i przedzialy cenowe tez sa spore, stad moje pytanie. PO czym moge rozpoznac wiek wozka, jakie sa roznice w starszych i mlodszych bee.
Zauwazylam, ze niektore maja 2 przyciski do skladania na raczce, inne jeden. W niektorych ogloszeniach zaznaczone jest, ze wozek ma krotki pasek. Co znaczy?
Czy warto brac starszy model bee plus jesli cena jest dobra, czy mial on jakies mocniejsze wady?

Obserwuj wątek
    • thea19 Re: Uzywany bugaboo bee plus 02.05.15, 19:28
      bee+ jest jedna wersja, przed nim bylo zwykle bee, teraz jest bee3
      przyciski na raczce sa dwa a czym jest krotki pasek, to nie mam pojecia.
      • xan_a Re: Uzywany bugaboo bee plus 02.05.15, 19:47
        krótki pasek - to zapewne chodzi o ten uchwyt przy rączce, który zakłada się na nadgarstek (zabezpieczenie przed niekontrolowanym "odjazdem" wózka). Nie wiem czy w bee plus były krótsze i dłuższe. Ja mam krótki, mój bee plus był kupiony w marcu 2014r.
        • xan_a Re: Uzywany bugaboo bee plus 02.05.15, 20:10
          A! no i jeśli wózek ma pełne koła to na pewno jest to zwykłe bee...
      • marteczkaa84 Re: Uzywany bugaboo bee plus 02.05.15, 21:33
        Dzieki dziewczyny.
        Z krotkim paskiem to pewnie o ten przy raczce chodzi.
        Tak mi sie wydawalo, ze wersja jest jedna, ale zmylily mnie te przyciski przy raczce.
        Szukam na angielskich stronach i w niektorych opisach jest "one button fold", a w innych "two button fold"
        Nie ma to znaczenia zadnego? A moze z 2 guzikami zaczeli produkowac w danym roku?
        • koala0405 Re: Uzywany bugaboo bee plus 02.05.15, 22:02
          2 guziki do składania ma model bugaboo bee3
          Ja mam bugaboo bee plus starszy rocznik /2010-2011 chyba/ i w ubiegłym roku miałam rocznik nowszy chyba 2012. Niby powinny być takie same a nie są. Różnią się grubością pianki na rączce /w starszych lepsza, grubsza i mocniejsza gąbka/ i tapicerką siedziska. W tych z 2012r. pod pleckami dziecka dodali dodatkową gąbkę i to jest bardzo niewygodne dla dziecka jak śpi po rozłożeniu na płasko siedziska. Uważam że starsze roczniki bee plus są lepiej wykonane, pózniej zaczęli coś kombinować i nie za bardzo im wyszło.
    • betty1234 Re: Uzywany bugaboo bee plus 04.05.15, 14:27
      Z tego co kojarzę dwa przyciski ma ostatni rocznik bee plus czyli 2014 i bee3.
      • amy083 Re: Uzywany bugaboo bee plus 04.05.15, 19:56
        No to I ja sie wypowiemsmile
        Mamy bee,
        od 2010 bee plus ( z modyfikacjami w 2012, 2013)
        I bee 3 od Polowy 2014
        Od 2012 byl już krotki pasek na raczce
        Od konca 2013 w tapicerce siedziska jest wbudowana extra pianka w okolicy ledzwiowej ( do bani)
        2014 ma Juz dwa przyciski do skladania, MA też " ring washers" dzieki Czemu przednie kola nie osemkuja...

miałam bee plus 3 razy( model 2010, 2012, 2014) I ten ostatni mimo tapicerki do bani uważam za najlepszy, najlepiej dopracowany

Ciekawostka : bee plus I bee3 Sa kompatybilne jeśli chodzi o czesci / tapicerki itp wink
        • marteczkaa84 Re: Uzywany bugaboo bee plus 04.05.15, 21:22
          amy083 dziekuje smile
          Twoje informacje beda bardzo przydatne moich w poszukiwaniach.
          • amy083 Re: Uzywany bugaboo bee plus 05.05.15, 21:47
            Nie ma za cosmile powodzenia!
            • karolinasob Re: Uzywany bugaboo bee plus 14.11.16, 20:07
              Ja juz na innym forum tez zadałam takie pytanie. Skoro mam dwa guziki to jest to stelaż 2014 bee plus??? Na stelażu jest opis ze to bee, nie na plusa nigdzie, a wozek był kupiony w 2014.
              • martuska1982 Re: Uzywany bugaboo bee plus 16.11.16, 22:29
                karolinasob napisał(a):

> Ja juz na innym forum tez zadałam takie pytanie. Skoro mam dwa guziki to jest t
                > o stelaż 2014 bee plus??? Na stelażu jest opis ze to bee, nie na plusa nigdzie,
                > a wozek był kupiony w 2014.

Ostatnie serie bee plus miała dwa przyciski zamiast jednego oraz bee3 ma dwa przyciski.
    • uszatekk Re: Uzywany bugaboo bee plus 21.03.16, 10:59
      Chciałabym kupic bee plus.jak sprawdzić rocznik? Jest cos na stelażu?wózek ma krótki pasek do trzymania.poza tym nie znam tych wózków wiec nie rozpoznam tej grubości pianki. Czy lepiej szukac bee3?
      • karioka1985 Re: Uzywany bugaboo bee plus 21.03.16, 12:12
        Na stelażu i na skorupie siedziska są naklejki z datą produkcji i numerem seryjnym
        • uszatekk Re: Uzywany bugaboo bee plus 21.03.16, 13:36
          Dziękuję. smile
    • marina111 Re: Uzywany bugaboo bee plus 15.11.16, 20:45
      Ja sie rozglądam za wózkiem, tez oglądam uzywane bee ale nie bardzo wiem czym one sie różnią. Niektóre maja taka mega duża budkę (i takiej wlasnie szukam) a inne maja mała budkę. To sa rożne modele czy tylko budki były do wyboru?
      • martuska1982 Re: Uzywany bugaboo bee plus 16.11.16, 22:30
        marina111 napisała:

> Ja sie rozglądam za wózkiem, tez oglądam uzywane bee ale nie bardzo wiem czym o
        > ne sie różnią. Niektóre maja taka mega duża budkę (i takiej wlasnie szukam) a i
        > nne maja mała budkę. To sa rożne modele czy tylko budki były do wyboru?

Ta mega budke mozna dokupic do starszego bee, ale jesli była kupiona z wózkiem to juz bee3 jest raczej. poznac mozna po przyciskach, po siedzisku.
        • marina111 Re: Uzywany bugaboo bee plus 16.11.16, 23:09
          Bee3 ma budke rozsuwana, to juz ustalilam. smile czyli duza budka to stare bee a mala to bee plus?
          • martuska1982 Re: Uzywany bugaboo bee plus 19.11.16, 21:57
            marina111 napisała:

> Bee3 ma budke rozsuwana, to juz ustalilam. smile czyli duza budka to stare bee a m
            > ala to bee plus?

Bugaboo bee
            https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/images_zpskfrbl6js.jpg

Bugaboo bee plus
            https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/Bugaboo-Bee-Spring-Colors_zpscsmjush0.jpg

Bugaboo bee3
            https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/20160515_125108_zpsxjfylwsf.jpg
            • marina111 Re: Uzywany bugaboo bee plus 19.11.16, 22:12
              Oooo, dziekuje. smile teraz juz wiem co i jak smile
              • martuska1982 Re: Uzywany bugaboo bee plus 20.11.16, 11:19
                marina111 napisała:

> Oooo, dziekuje. smile teraz juz wiem co i jak smile

Ale to tylko budki. Jadnakowoż budki miedzy bee plus i bee3 mozna wymieniac, dlatego po samej budce nie da rady laik modelu ocenic. Najprościej jeszcze ocenic po siedzisku - bee plus ma z innego materiału siedzisko i inne pasy. Bee trzy ma siedzisko z jakby pianki i pasy zupełnie inne na pierwszy ruzt oka. Wystarczyw razie zakupu wózka używanego poprosic o zdjecie klamry masów.
                Ale! Niestety siedziska i pasy równiez mozna wymieniac, wiec mozliwe ze ktos do swoejgo plus dokupił siedzisko z pasami i budke z bee3. W takim przypadku wątpliwosci rozwieje ocena stelaza, ale tu juz trzeba sie znac, miec wprawne oko i wiedziec na co patrzec.
                Najlepiej jakbys sie poradzila na forum smile
                • marina111 Re: Uzywany bugaboo bee plus 20.11.16, 13:22
                  Mi zależy na dużej budce. Mowisze jak kupie bee plus to moge ta duża budkę z bee3 dokupić? bylo by super.
                  • karolinasob Re: Uzywany bugaboo bee plus 21.11.16, 18:50
                    Pojeździłam bee + i jestem miło zaskoczona. Jedzie sam a do tego to zawieszenie... juz myślałam że trafiłam na wyjątkowo rozklekotany model. Na stelarzu jest 2014 wiec raczej to nówka jak na używkę. Tylko chyba nieszanowany... ale jeździ się super i dziecię me też zadowolone. Z podbijaniem gorzej ale to mi nie przeszkadza w markecie i na kostce brukowej. Ogólnie mega + za amortyzację!
                  • martuska1982 Re: Uzywany bugaboo bee plus 22.11.16, 20:38
                    marina111 napisała:

> Mi zależy na dużej budce. Mowisze jak kupie bee plus to moge ta duża budkę z be
                    > e3 dokupić? bylo by super.

Tak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka