kedro-dasos 05.10.15, 15:51 Chyba nie pasuja? czy lepiej nie wydziwiać i polować na czarnego buzza tufotki.pl/mqaL9#p9394987 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sinaga Re: Quinny - czy te kolory dla chłopca 05.10.15, 16:44 Mi osobiscie baaardzo podoba sie ten zestaw kolorystyczny. Czarna rama i paseczki. Jest radosny i nie czesto spotykany. Oczywiscie z takim wozeczkiem nie będzie mozna szalec z dodatkami. Albo inaczej. Bedzie mozna szalec, ale z rozwagą 😊 Ale wracając do pytania. Uważam, ze jak najbardziej nadaje sie dla chlopca!😊 To ta mniejsza budka. Pomyslalam sobie, ze ewentualnie mozna by ja bylo zamienic na czarna budke z buzz xtra. Wygladaloby to extra moim zdaniem👍 Odpowiedz Link
gleana Re: Quinny - czy te kolory dla chłopca 05.10.15, 16:48 Śliczny jest! Ja nie miałabym żadnych oporów żeby go kupić dla chłopca Odpowiedz Link
delphine_delphine Re: Quinny - czy te kolory dla chłopca 05.10.15, 17:05 Też tak uważam - spokojnie można kupić dla chłopca Tapicerka ma sama w sobie tyle kolorów, że nie będziesz musiała kombinować z dodatkami A czy ten, czy czarny (który jest pewnie tańszy) - zależy, jaka różnica w cenie Odpowiedz Link
acora Re: Quinny - czy te kolory dla chłopca 05.10.15, 17:24 Pewnie, że się nadaje. Ja mam śpiworek BS tęczowy dla chłopca, mąż nie protestował. A na serio: jeszcze przy śpiworku to pół biedy, bo i tak nie widać ubranka dziecka, ale przy wkładce/siedzisku tęczowym założysz spodenki/kurteczkę w kropki, dasz kolorową zabawkę i będzie chaos i pomieszanie kolorów i wzorów. Wózek jest piękny, ale według mnie niestety, mało funkcjonalny wyglądowo. No i ta budka, słaba jest. Po dokupieniu czarnej będzie wyglądał jak składak (mogę Ci zrobić symulację, jak chcesz) Poza tym, ta wersja ma jeszcze składanie przy siedzisku, potwornie jest to niewygodne. A pewnie cena, jak za xtra będzie. Ja bym polowała na czarnego Xtra (bo cena podobna pewnie). Odpowiedz Link
sermag Re: Quinny - czy te kolory dla chłopca 05.10.15, 17:36 Moim zdaniem jak najbardziej pasuje dla chlopca, ale ciezko bedzie dobrac np spiworek czy inne dodatki. Fajna wersja na lato, ale ja bym chyba wybrala jednokolorowy Przy okazji, ze rozwinal sie swiezy temat o Buzzie, mam pytanie do uzytkowniczek. Na ile on wystarcza? Tzn. Do jakiego wieku da rade wozic w nim dziecko? Czy zima w spiworku starsze dziecko nie ma za malo miejca? Nie jest za plytkie to siedzisko? Odpowiedz Link
acora Re: Quinny - czy te kolory dla chłopca 05.10.15, 18:01 Ja mam zamiar używać go do wiosny, czyli tak do półtora roku, potem wymieniam na terenówkę. Wydaje mi się (może błędnie), że to siedzisko będzie później za małe, a oparcie za płytkie. Tam nie ma płaskiego oparcia, jest takie wklęsłe, wiec starszemu, wiekszemu moze byc niewygodnie. Odpowiedz Link
delphine_delphine Re: Quinny - czy te kolory dla chłopca 05.10.15, 18:07 Acora, ale chłopcu kropek raczej koleżanka nie założy Odpowiedz Link
acora Re: Quinny - czy te kolory dla chłopca 05.10.15, 18:35 Dobra, to w czołgi i karabiny Odpowiedz Link
sinaga Re: Quinny - czy te kolory dla chłopca 05.10.15, 18:10 Zdziwilas mnie acora z tą budką, pisząc, że wyglądałby jak składak. Ja odrazu wyobrazilam sobie czarna budke do tego wózka, co mysle fajnie by go stonowalo. Do tego gladki spiworek😊 Podobnie jak czarny buzz z kolorowa wkładką 😊 Tylko na czarnym stelażu. Osbieram to na plus. Sama bardzo zwracam uwagę na dodatki i dobór kolorów. Pasiaste siedzonko z założenia coś narzuca. Postępując jednak z głową można moim zdaniem z tej bazy wyczarować coś fajnego. 😉 Odpowiedz Link
acora Re: Quinny - czy te kolory dla chłopca 05.10.15, 18:37 Aaa, bo on tył ma czarny. To luz, nie będzie wyglądał jak składak Ja jednak wolę gładkie wózki, żeby móc mieć i gładkie dodatki i we wzorki, a tak, to za bardzo zobowiazuje Dlatego od martuski nie wzielam tej slicznej teczowej wkladki Odpowiedz Link
sinaga Re: Quinny - czy te kolory dla chłopca 05.10.15, 18:43 Tak, tyl ma czarny. Fajnie! Ja osobiscie tez wole gladkie wózki, ale musze przyznać, ze ten mi sie bardzo podoba. I gdybym szukala uzywanego buzza dla chlopca nie zastanawialabym sie😉 Dokupilabym może tą czarną budkę. Odpowiedz Link
acora Re: Quinny - czy te kolory dla chłopca 05.10.15, 18:48 Też go chciałam kupić, ale wtedy kosztowały ok. 1200zł. Teraz ten, co jeszcze parę miesiecy temu tyle kosztował, teraz jest za 900. I nadal nikt go nie chce. O ten: olx.pl/oferta/wozek-quinny-buzz-by-henrik-vibskov-CID88-ID9qxtT.html. Wisi ze 3 miesiace juz. Jak nie lepiej. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Quinny - czy te kolory dla chłopca 05.10.15, 19:26 bo viboskovy to już z roku na rok starsze, to i ceny będą spadać. Ja bym dla chłopca kupiła, tak jak dla chłopca miałam pasiaka, ma on paski fioletowe i jest ok. Ten pasiak viboskov też niby fioleciki duperelki, ale to taka wersja i juz. Zresztą dziecku to w sumie i tak obojętne w jakim wózku siedzi, a ludzie nawet widząc dziecię w rózowym wózku odziane w rózowe ubranka pytaja o płeć, wiec... Odpowiedz Link
acora Re: Quinny - czy te kolory dla chłopca 05.10.15, 19:37 Kiedyś było przecież odwrotnie, róż był dla chłopców właśnie Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Quinny - czy te kolory dla chłopca 05.10.15, 19:43 Mi tam kolorystycznie dosyć zwisa Karolina nosi ubrania po bracie, często wygląda jak chłopak, zwłaszcza, że jest totalnie łysa Adam nosił czasem fioletowe i rózowe body po kuzynce. Odpowiedz Link
kedro-dasos Re: Quinny - czy te kolory dla chłopca 05.10.15, 19:58 martuska ja tam z Gabryśką miałam to samo, do 1,5 roku nosiła większość chłopięcych ciuszków w spadku po kuzynie, ale moja córka nawet różowego body swojemu synkowi po Gabrysi założyć nie chce. Stąd też było moje pytanie. Gościu od tych buzzów jest z mojej miejscowości, ale jak kupowałam od niego fotelik to nieskory był do negocjacji. Kurczę , sama już nie wiem. Chcę kupić córce wózek do auta, aby jej lżej było i fotelik cabrio-fix można było zamontować. Ten pasiak kusi, ale rozum podpowiada ,, poluj na czarnego". Może jutro umówię się,żeby go chociaż z bliska oglądnąć Odpowiedz Link
acora Re: Quinny - czy te kolory dla chłopca 05.10.15, 20:35 Buzz to średnio wózek do auta jest, on bez siedziska ma 10kg. Z siedziskiem 13,5. Odpowiedz Link
kedro-dasos Re: Quinny - czy te kolory dla chłopca 05.10.15, 21:31 Na stronie Tosi jest napisane: stelaż, waga z siedziskiem ? 7,7 kg . Więc myślałam,że sam stelaż to z 5kg będzie miał. Dlaczego jest aż taka rozbieżność z kilogramami/ To co polecacie do auta pod fotelik Cabrio i dla wysokiej osoby? Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Quinny - czy te kolory dla chłopca 05.10.15, 21:57 Bo pewnie podali bez kół? Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Quinny - czy te kolory dla chłopca 05.10.15, 21:56 12kg, ty liczysz ten nowszy co ma koła pompowane przednie dwa Odpowiedz Link
kedro-dasos Re: buzz do auta? 05.10.15, 22:07 Nie wiem czy mogę, ale stąd wzięłam dane www.sklep-tosia.eu/quinny-buzz_p304 martuska Ty masz chyba buzza? - nadaje się do auta, czy lepiej szukać czegoś innego, lżejszego? Mam na myśli wózek do wpięcia fotelika i ewentualnie wiosna- lato dla 7- 10 miesięczniaka. xtra niestety nie ma regulowanych raczek, a my musimy tak minimum 104-106cm mieć. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: buzz do auta? 05.10.15, 22:31 nie pakuję go do auta, bo nie mam auta, ale jak ci zależy to wyciągnę go spod łóżeczka małej i pomierzę złożony. A co do czołgów to własnie w drogę do mnie wyruszyła mura3 Odpowiedz Link
kedro-dasos Re: buzz do auta? 05.10.15, 22:34 Nie martuska, nie wyciągaj go. Zaczęłam szukać informacji o zapp xtra2, nie brałam go pod uwagę z powodu rączki, ale... Odpowiedz Link
acora Re: buzz do auta? 05.10.15, 22:38 Wygrałaś. Chyba nie ma bardziej czołgowego wózka od Mury (terenówek i częstochowskich nie liczę). Odpowiedz Link
martuska1982 Re: buzz do auta? 05.10.15, 23:01 Irytująca Janice Ale co tam oł maj gad, no zachciało mi się mury i koniec. Piękny morski kolor, model 2012 z tą fajniejszą budką (ten przed murą plus co był). Może zmienię o nim zdanie? No i z gondolą go wypróbuję, bo choć kupiłam samą spacerowkę to z adapterami i moją dreami zamontuję. No a mura w stanie idealnym, sprawdzone i potwierdzone przez forumeczkę, która wózek dla mnie odebrała i wysłała. Więc mam się na co cieszyć, nie mam się czego otwierajac paczkę bać. Odpowiedz Link
acora Re: Quinny - czy te kolory dla chłopca 05.10.15, 22:11 No tak. Ten nowszy. To czołg jest, a nie wózek Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Quinny - czy te kolory dla chłopca 05.10.15, 22:37 co do tego viboskova z linku to szkoda, że ma siedzisko tylko to piankowe Odpowiedz Link
ela.dzi Re: Quinny - czy te kolory dla chłopca 05.10.15, 17:47 Nie zastanawiałabym się Odpowiedz Link
sinaga Re: Quinny - czy te kolory dla chłopca 05.10.15, 18:13 I jeszcze jedno. Potwierdzam😊 Do poltora roku wozek sprawdza sie w 100% Moze nawet trochę dłużej. Odpowiedz Link