Dodaj do ulubionych

Jaki wózek wybrać z przekładanym siedziskiem?

15.11.15, 18:47
Wozkomaniaczki😊ratunku.... bo mam już zawroty głowy od tego myślenia. Poradźcie! Poszukuję wózka który w spacerowe miałby przekładaNe siedzisko w kierunku jazdy i do mnie. Ma to być wózek do którego przesadze 6 miesięcznego malucha, pewnie w marcu. Zależy mi na tym aby:
nie miał kubełkowego siedziska,
żeby dobrze się składał, sporo jeżdżę samochodem
I żeby posłużył mi na przyszłą zimę.
Mam już concord fusion, po starszaku i bugaboo bee plus (do którego szukam gondoli). Byłam bardzo zdecydowana na brio go, ale go next jest ładniejszy i ma lepsze materiały. Rozważam kupno używanego go,ale coraz bardziej chce jednak kupić nowy, bo używki w domu już mam, a co nowe to nowe😊😊tyle ze cena trochę powala. Myślicie że ten wózek jest warty tej ceny? Myślałem tez o cybex priam ale chyba one wszystkie są jakieś sztywne... co polecacie,nad czym się jeszcze pochylić? Doradźcie proszę!
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: Jaki wózek wybrać z przekładanym siedziskiem? 15.11.15, 21:52
      jesli next ma lepsze materiały to po dobrym targu z akpolem ich ceny wart.
    • acora Re: Jaki wózek wybrać z przekładanym siedziskiem? 15.11.15, 22:09
      Priam to chyba akurat jest jedyny z tych nowych, który ma amortyzację.
      • kasiamamaani Re: Jaki wózek wybrać z przekładanym siedziskiem? 16.11.15, 14:48
        Ja się parę miesięcy temu zachwyciłam tym Priamem... A potem obejrzałam go w sklepie i niestety czar prysł, siedzenie ma dość standardowej wysokości, ale budka jest na tyle nisko, że mam wrażenie, że dużemu dwulatkowi już szorowałaby po głowie... Całość sprawiała też wrażenie chwiejnej... Wizualnie super, ale jakoś nie tego oczekiwałam za tę cenę...
        Z tej kategorii super jest Nuna Mixx, szkoda tylko, że w Polsce niedostępna a w UK możliwa do kupienia jedynie z USA co sprawia, że cena rośnie jeszcze o horrendalne cło.
        • acora Re: Jaki wózek wybrać z przekładanym siedziskiem? 16.11.15, 16:57
          Mnie tez nie zachwycil. Jedynie w porównaniu do pozostałych wink A na ta Nunke tez kiedyś chorowałam wink
        • gochalodz Re: Jaki wózek wybrać z przekładanym siedziskiem? 16.11.15, 20:01
          Nuna IVVI jest w Niemczech jakby ktoś szukał smile
          www.babybrands.de/detail/index/sArticle/9072
          • acora Re: Jaki wózek wybrać z przekładanym siedziskiem? 16.11.15, 20:23
            Dziwne mają promocje na tej stronie. Budka Bee przeceniona z 44 EUR na 99. Czysty zysk wink
          • rokaj1015 Re: Jaki wózek wybrać z przekładanym siedziskiem? 17.11.15, 20:14
            ta nuna jest całkiem niezła, ale ten stelaż taki "goły" smilesmile
        • rokaj1015 Re: Jaki wózek wybrać z przekładanym siedziskiem? 17.11.15, 20:13
          a co powiecie na PP book pop up, któaś może go miała...ma nawet składana gondolę i tstelaz składany z gondolą... Nigdy nie miałam peg perego, więc kompletnie nie wiem co myśleć o jakości i funkcjonalności tych wózków.
          • gochalodz Re: Peg Perego Book Pop Up 18.11.15, 11:47
            Peg Perego to solidne wózki. Nie jestem pewna czy to był Book Pop Up czy plus, ale widywałam mamę z tym wózkiem regularnie spacerującą gdańską starówką z koleżanką z jakimś częstochowskim czołgiem. Widać od razu, który lepiej wykonany i nie jest prawdą, że czołgi lepiej amortyzują niż włoskie wózki (przynajmniej ten). Latem widać i słychać było też, który ma bardziej przewiewne materiały.

Na tym forum bardziej popularny był booklet (spacerówka), ale było coś o Book Pop Up

forum.gazeta.pl/forum/w,101614,148065274,148065274,Peg_Perego_Book.html
            www.youtube.com/watch?v=BboH9HsjM4k
            Jeśli zdecydujesz się na zestaw tej marki to musisz wiedzieć, że wózki te dużo tracą na wartości na rynku wtórnym (nie tylko ta marka niestety), nie z racji jakości, ale pewnie z małej popularności.
            • rokaj1015 Re: Peg Perego Book Pop Up 19.11.15, 21:07
              Długo go oglądałam, na you tube... ostatecznie poleciałam go pomacać do sklepów,ale nigdzie go nie ma...
              co do utraty wartości, to niestety już wiem, że chyba tylko BB nie traci bardzo na wartości i może BJ i Emaljunga. Reszta poza forum już jest niedoceniona i mało znana...
              dziekuję za odpowiedzismile
              • guttao Re: Peg Perego Book Pop Up 20.11.15, 22:17
                Jeżeli nie mieszkasz w mieście gdzie trzeba co chwile podbijać wozek to polecam bj verse
                • kasiamamaani Re: Peg Perego Book Pop Up 20.11.15, 22:27
                  fajne te PP są, ale jak dla mnie mają trochę za niskie oparcia pod plecy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka