Dodaj do ulubionych

Maclaren Quest - problem z kółkami :/

20.05.16, 10:42
Dziewczyny, kupiłam używanego Questa i szczerze mówiąc zauważyłam to dopiero po drugim spacerze, czyszcząc wózek... kółka są jakieś takie strasznie luźne, jakby rozjechane, te tylne wręcz czasem haczą o hamulec uncertain
Niby wózek prowadzi się dobrze, ale nie wydaje mi się żeby od nowości były takie luźne uncertain
Da się coś z tym zrobić? Czy tylko wymiana? i czy taką wymianę można samemu przeprowadzić? jaki jest koszt nowych kółek? Napisałam do serwisu, ale póki co brak odpowiedzi...
Obserwuj wątek
    • baba_za_kolkiem Re: Maclaren Quest - problem z kółkami :/ 20.05.16, 11:42
      Nasz Quest staruszek z 2009 czy 2010 bodajże roku też tak ma luźne, rozlatane kółka. Sama sobie wyjaśniam, że jest to dlatego, ze dziecko mam ciężkie, a do tego często wiozę zakupy, a otocznie mam takie, że wózek chcąc nie chcąc często zeskakuje z chodnika i jest podbijany. Nie wiem z którego rocznika jest twój wózek i jakie (jak duże) dzieci nim były wożone, i po jakich drogach. U nas są momentami tak wysokie progi między chodnikiem a jezdnią że wózek jest dosłownie dobijany, mimo że staram się zjeżdżać z chodnika delikatnie.
      Pewnie da się to wymienić w serwisie, ale koszt w zależności od wieku i stanu wózka może być niewspółmierny do kosztu nowych kółek. Tak jak wspomniałam, mój wózek to jednak już staruszek i mocno zajechany.
      No chyba że wymagają jedynie regulacji?

• cocodeville Re: Maclaren Quest - problem z kółkami :/ 20.05.16, 22:00
        Mój też nie jest pierwszej nowości, bo 2011 wink fakt faktem grosze za niego dałam, bo tylko 80 zł big_grin
        Córka ma rok, do ciężkich nie należy, zakupów też nie wożę w nim, nie wiem jak poprzedni właściciel...ponoć dziecko jeździło do 1,5 roku...ponoć.

Serwis podejrzewam, że przekroczyłby wartość wózka...tak sie zastanawiam, czy nie dałoby się poprostu jakoś dokręcić tych kółek?
        pod kołpakiem jest jakaś taka dziwna śruba, nie mam pojęcia czym dałoby się ją dokręcić i czy cokolwiek by to dało sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka