Dodaj do ulubionych

bebecar ip op czy stylo?

27.05.16, 02:43
Witam,
oczekuję na małego przybysza pod koniec października tego roku i szukam dla niej wózka.
Mieszkam w mieście, ale w mojej okolicy jest sporo dziurawych chodników i kocich łbów, więc chciałabym zapewnić Dziecku dobrą amortyzację z wózku. Ważną kwestią jest też, aby mieściły się do bagażnika bez większych problemów - mam Mazdę 3 sedan. Zamierzam kupić używkę, a najbardziej moją uwagę przykuły Bebecary Ip op i stylo. Czy moglibyście mi doradzić? A może polecacie inne wózki?Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: bebecar ip op czy stylo? 27.05.16, 13:42
      Bebecary są dość ciężkimi wózkami, przeciętnie minimum 16 kg a stylo koleżanki ważył ponad 18. Dodatkowo używane przez jakiś czas często skrzypią. Były popularne kilka lat temu (w sumie chyba od ok. 10 lat) i jeśli coś niemiłosiernie skrzypi z oddali to Bebecar albo Graco smile
      po złozeniu stelaż jest przciętny ale całość wielka i jeśłi na rozmiarze Ci zależy to średni pomysł. Jakościowo, po pewnym czasie użytkowania wypadają blado np. przy Emmaljundze.

Po latach użytkowania lepiej trzyma się nasze Jedo albo chwalony tu przez użytkowniczkę za amortyzację i komfort Navington.
      Z używanych szczerze polecam Emmaljungę.
      • acora Re: bebecar ip op czy stylo? 29.05.16, 12:40
        Navington jest dla noworodka świetny. Wadą jest jednak waga (chyba cos ok. 17kg) i składanie w dwóch częściach, więc jako wózek do auta odpada kompletnie. Za to sama jazda - wózek płynie.

Gondola mieszcząca się prosto do auta? Może cos z gondol składanych? Cameleon? Co jeszcze?
    • white_luthien Re: bebecar ip op czy stylo? 27.05.16, 16:20
      A jak jest z amortyzacja u Jedo Fyn? Nadaje sie do lasu czy jest typowo miejskim wózkiem?

• white_luthien Re: bebecar ip op czy stylo? 27.05.16, 16:23
        I jak ma się Jedo Fyn do Jedo Bartatina?
        • annulka79 Re: bebecar ip op czy stylo? 28.05.16, 22:08
          Oba wózki nadają się do lasu - dobra amortyzacja i duze pompowane koła.
          Moim zdaniem Fyn prowadzi zdecydowanie się łatwiej bo ma przednie obrotowe koła. Oczywiście możesz zablokować. Amortyzacja jest naprawdę dobra, regulowana twardość zawieszenia w tylnych kołach , możną delikatnie bujać uginajac wózek na tylnej osi. Na wertepy też jest dobrze.
          Bartatina ma stelaż krzyżakowy i cztery nieskrętne koła. Zawieszenie na wahaczach albo paskach i tu można bujać malucha .
          Siedzisko i gondola ta sama.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka