Dodaj do ulubionych

Nipper amortyzacja

24.08.16, 14:00
Hej.
Jak sprawdza sie u Was Nipper? Jak to jest z amortyzacją?Czy amortyzatory z natury są takie sztywne? Czy one wyrabiaja się z czasem? jezdzialam po kostce brukowej i mam wrazenie, ze strasznie trzesie ten wozek i mala tez. Nie wiem sama co mam o tym sadzic...
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Nipper amortyzacja 24.08.16, 17:32
      Ja kupiłam Nippera w czerwcu na wakacje, używany ale w stanie dobrym tzn. nie zuzyty, rozklekotany itd. i generalnie jestem bardzo zachwycona, ale wożę 3latkę (13 kg) i 5 latka (16 kg) czasami, wiec też z konkretnym obciążeniem. Na co dzień mam Boba (nowego, ale tu system amortyzacji inny i wydaje mi się, ze nie musi się tu nic wyrabiać) i Nipper uważam, że jest porównywalny. Mąż ogólnie wózkiem zachwycony i powiedział, że to jego nr 1 jeśli chodzi o stosunek jakosci do ceny wink, wcześniej miałam UJ (dużo sztywniejszy) oraz EW też miekki, ale Nipper moim zdaniem przyjemniejszy w prowadzeniu.
      A czym wcześniej jeżdziłaś? Generalnie moim zdaniem ten wózek ma bardzo dobrą amortyzację porównując z innymi.
      • dariettka Re: Nipper amortyzacja 24.08.16, 18:43
        Wczesniej jezdzilam M&P Armadillo Flip XT, pozniej Quinny Speedi SX( tutaj nie czulam, az takich wstrzasow jak w Nipperze). A co do reszty czyli podpijanie, lekkość prowadzenia- Nipper zdecydowanie wygrywa. Tylko ta amortyzacja, nie wiem czego to jest kwestia.A wozek mam nowy.
        • afroddytta Re: Nipper amortyzacja 24.08.16, 19:22
          Tez miałam długo speedi tylko używanego i faktycznie tez twardy (teraz koleżanka ma nowego z gondola, ale w sumie nie sprawdzałam jakie bym teraz miała wrażenia po wielu innych wózkach w międzyczasie) nie był smile moze to kwesia niwosci, było kilka nowych nipperow na forum moze sie dziewczyny wypowiedzą.
          • cuqiereq Re: Nipper amortyzacja 24.08.16, 21:25
            Ja mam już chyba 6tego nippera (4double i 2 single). Uważam że prowadzą się najlepiej ze wszystkich terenowych jakie miałam (EW, elite gt) nipper nie ma regulowanej amrtyzacji ale ją ma i jest wyczuwalna szczególnie przy cięższym dziecku (jak w każdym wózku). To podskakiwanie może wynikać z siedziska podwieszanego - ono samo przez swoją konstrukcję amortyzuje wstrząsy.
            Nipper double prowadzi się jeszcze lepiej wink10 krotnie lepiej wink
            • kin_ga83 Re: Nipper amortyzacja 25.08.16, 11:43
              Miałam używanego nippera v2, syn ważył wtedy ok. 11 kg i mnie nie zachwycała amortyzacja. A naczytałam się na forum, że jest super miękka. Nie widziałam, żeby amortyzatory pracowały. Wózkiem nie trzęsło i bardzo fajnie jechał, dziecko tez miało komfort, ale bob i easywalker mają w moim odczuciu dużo lepszą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka