Dodaj do ulubionych

co wybrać

18.08.17, 11:36
Cześć, już dawno czytam forum, ale dziś postanowiłam się poradzić. Mam 7 miesięcznego synka, 8 kg ale jeszcze słabo siedzącego. W gondoli nie chce jeździć, a wózek mamy Amelis Pro, gondola była całkiem przyjemna, chociaż zepsuł się hamulec i odpadła część do blokowanie przedniego koła, ale spacerówka w tym cudzie to porażka. Starałam się ją podpimpować - kupiłam podkładkę i nakładki na pasy, ale i tak widac ze jest mu niewygodnie. Potrzebuję wózka na wertepy (mieszkam na przedmiesciach i czasem chodze po bruku i po polnych drogach). Wolała bym wózek przodem i tyłem lub z przekładaną raczka.
Zainteresowało mnie np to ogloszenie:
www.olx.pl/oferta/britax-go-brio-go-genialny-spacerowka-gondola-wozek-spacerowy-CID88-IDkrfkV.html#8f0c4fdbb5
Obserwuj wątek
    • rudakatka Re: co wybrać 18.08.17, 11:50
      ten tez mi sie podoba smile
      allegro.pl/wozek-spacerowy-emmaljunga-city-cross-i6893278153.html#thumb/4
      • rudakatka Re: co wybrać 19.08.17, 16:58
        spodobał mi się w dziale "sprzedam wózek" Concord Wanderer, tylko jak jest u niego z budą, czy jest wystarczająco duża? chyba też dobry na wertepy?
    • martuska1982 Re: co wybrać 18.08.17, 12:12
      rudakatka napisała:

> Cześć, już dawno czytam forum, ale dziś postanowiłam się poradzić. Mam 7 miesię
      > cznego synka, 8 kg ale jeszcze słabo siedzącego. W gondoli nie chce jeździć, a
      > wózek mamy Amelis Pro, gondola była całkiem przyjemna, chociaż zepsuł się hamul
      > ec i odpadła część do blokowanie przedniego koła, ale spacerówka w tym cudzie t
      > o porażka. Starałam się ją podpimpować - kupiłam podkładkę i nakładki na pasy,
      > ale i tak widac ze jest mu niewygodnie. Potrzebuję wózka na wertepy (mieszkam n
      > a przedmiesciach i czasem chodze po bruku i po polnych drogach). Wolała bym wóz
      > ek przodem i tyłem lub z przekładaną raczka.
      > Zainteresowało mnie np to ogloszenie:
      > www.olx.pl/oferta/britax-go-brio-go-genialny-spacerowka-gondola-wozek-spacerowy-CID88-IDkrfkV.html#8f0c4fdbb5

Brio go polecam w ciemno!
    • martuska1982 Re: co wybrać 18.08.17, 12:18
      rudakatka napisała:

> Zainteresowało mnie np to ogloszenie:
      > www.olx.pl/oferta/britax-go-brio-go-genialny-spacerowka-gondola-wozek-spacerowy-CID88-IDkrfkV.html#8f0c4fdbb5

A ten z ogłoszenia to jest dziewczyny z forum, kiedys nawet był mój. wink
      • rudakatka Re: co wybrać 18.08.17, 12:48
        ale ile on może mieć lat? i czy myślisz że jeszcze OK?
        • martuska1982 Re: co wybrać 18.08.17, 17:36
          rudakatka napisała:

> ale ile on może mieć lat? i czy myślisz że jeszcze OK?
          >

Myślę, że cena jak na stan i rocznik jest bardzo ok. Nie wiem ile może miec lat, myślę, że nie mniej niż 5-6. Jednak sporo rzeczy w nim wymieniane bylo. Ja wymieniałam stelaż na młodszy, a obecna wlascicielka raczke całą (ja miałam z nałożoną grubą pianką).
          Pasy sa od stokke xplory, dużo lepsze i porzadniejsze niż oryginalne z brio z tamtych lat, budka była szyta nowa. Tak naprawde to tylko koła i tapicerka sa kilkuletnie, przy czym koła jak ja nim jeździłam nie byly ani pościerane, ani krzywe, ani piszczace skrzypiące czy cos.
          W tej cenie nie kupisz brio młodszego na pewno, ewentualnie trafiają sie po 600-700zł tez takie stare, ale nie tuningowane, zwyczajnie stare i spłowiałe. Myślę, ze tego warto brać.
          • agrafa83 Re: co wybrać 19.08.17, 08:39
            Bierz! Ja kupiłam w tym roku brio dla córki i dopiero przy 3 dziecku mnie wózkówo tak oświeciłosmile rewelacja!!! Amortyzacja super,duża spacerowka,komfort jazdy bardzo dobry. Niestety polskie firmy daaaaaaaleko w tyle jeśli chodzi o wózki.
    • thektoska Re: co wybrać 19.08.17, 10:22
      jak na wertepy to może jednak coś terenowego na dużych pompowanych kołach?
      osobiście uwielbiam terenowe wózki i bardzo je polecam ,niestety tego typu wózki mają siedzisko nie odwracana i możliwość tylko jazdy przodem do świata. Jednak jak długo będziesz z tej funkcji korzystać? nowa gondola mountain buggy ma możliwość przerobienia jej w siedzisko przodem do rodzica, może to rozwiązanie dla ciebie? Dla mnie terrain mountain buggy to wozek idealny. Dużo osób chwali sobie odrobine mniejszy Model Urban jungle.
      • martuska1982 Re: co wybrać 19.08.17, 11:57
        thektoska napisała:

> jak na wertepy to może jednak coś terenowego na dużych pompowanych kołach?
        > osobiście uwielbiam terenowe wózki i bardzo je polecam ,niestety tego typu wózk
        > i mają siedzisko nie odwracana i możliwość tylko jazdy przodem do świata. Jedna
        > k jak długo będziesz z tej funkcji korzystać? nowa gondola mountain buggy ma m
        > ożliwość przerobienia jej w siedzisko przodem do rodzica, może to rozwiązanie d
        > la ciebie? Dla mnie terrain mountain buggy to wozek idealny. Dużo osób chwali s
        > obie odrobine mniejszy Model Urban jungle.

Aczkolwiek amortyzację brio go ma o niebo lepsza niz mbuj. Koła piankowe wpraqwdzie, ale na dziurach dzieckiem fajnie buja.
        • rudakatka Re: co wybrać 19.08.17, 16:14
          dzięki, siedzę i myślę... i im więcej czytam, oglądam tym głupsza jestem sad
          • rudakatka Re: co wybrać 19.08.17, 16:16
            widziałam recenzję na youtubie britaxa go big chyba i tam dziewczyna skarżyła się, że siedzisko jest tak położone, że dziecko się zsuwa, czy stary brio też będzie to miał?
            • rudakatka Re: co wybrać 19.08.17, 16:17
              wielkie dzięki dziewczyny za pomoc kiss smile
              • straggly Re: co wybrać 19.08.17, 18:25
                O!!! Mojego Brio go ktos wyszukal! Jestem jego wlascicielka od ponad roku, kupowalam od martuski, tak jak napisala. Wozek polecam, zapraszam na ogladaniesmile Wszystko dziala, wszystko sprawnesmile
        • thektoska Re: co wybrać 20.08.17, 09:16
          No ale terrain ma większe koła i dla niego wertepy po prostu nie istnieją, płynnie zjeżdża i wjeżdża po schodach
    • blueaha Re: co wybrać 19.08.17, 22:42
      Nie wiem czy już się zdecydowałaś ale ja tez polecam brio- mamy, użytkujemy , sprawdza się świetnie smilezazwyczaj się z mężem przepychamy kto go będzie prowadziłsmile
      • rudakatka Re: co wybrać 19.08.17, 23:37
        blueahe, a czy ty masz to "go" wlaśnie? czy też starszy model? czy dziecko Ci nie zjeżdża z siedzonka (spotkałam się z taką opinią, że się zsuwa w tych "go"... a i jaka jest pozycja najbardziej leżąca? bo też doczytałam się, że nie na całkiem płasko...
        • blueaha Re: co wybrać 20.08.17, 00:39
          Tak, ja mam brio go. Pozycja leżąca rzeczywiście nie jest całkiem na płasko, ale wystarczająca do komfortowego spania, ba! Antek czasami śpi w nim na boku. Porównałabym ja do pozycji leżącej w siedzisku kubełkowym- tam tez jest pupa niżej niż głowa. Jeśli chodzi o zsuwanie się to u nas nie było problemu tego ale ja mam mocno ściągnięte pasy No a poza tym to raczej właśnie na leżąco jeździmy - do usypiania wózek jest świetnysmile
          • straggly Re: co wybrać 20.08.17, 09:05
            Ja w ogole nie zauwazylam problemu z zsuwaniem sie z siedziska, a zazwyczaj bez palaka jezdzilismy. Nie wiem czy teraz jest jakos inaczej profilowane.
    • rudakatka Re: co wybrać 24.08.17, 11:39
      dalej czytam, jednak jakoś nie mogę się zdecydować (mam nadzieję, że mnie rozumiecie) w domu mam już wózkownię, mój wózek 2 w jednym, starą, pełnoletnią Maritę Roana od teściów i wczoraj doszedł x-lander 3x od koleżanki (oś skrętna przednia jest zepsuta), w x-landerze zobaczyliśmy że dziecko rzeczywiście inaczej siedzi, że pupa idzie w tył w nim, a nie ślizga się jak w moim amalisie, mam pytanie, jak sądzicie, dlaczego ten wózek jest taki tani?
      www.olx.pl/oferta/wozek-spacerowy-mountain-buggy-urban-jungle-CID88-IDkBJCQ.html#e0207f76d3
      inne są za ponad 1000
      • rudakatka Re: co wybrać 24.08.17, 12:07
        www.olx.pl/oferta/mountain-jungle-2w1-mozliwa-wysylka-CID88-IDh2egT.html#ccc1c12ae2
        jeszcze znalazlam takie cudo
        • martuska1982 Re: co wybrać 24.08.17, 12:32
          rudakatka napisała:

> www.olx.pl/oferta/mountain-jungle-2w1-mozliwa-wysylka-CID88-IDh2egT.html#ccc1c12ae2
          > jeszcze znalazlam takie cudo
          >

A ten ma z 15 jak nie wiecej i zupełnie już nie warto takiego brac. To smietnik. Zresztą komentarze tejm pani na jej kilkunastu kontach na allegro nie pozostawiają złudzen, że sprzedaje syf spod niemieckich smietników, w gratisie dostajesz często pleśn, grzyba i uszkodzenia.
      • martuska1982 Re: co wybrać 24.08.17, 12:31
        rudakatka napisała:
        mam pyta
        > nie, jak sądzicie, dlaczego ten wózek jest taki tani?
        > www.olx.pl/oferta/wozek-spacerowy-mountain-buggy-urban-jungle-CID88-IDkBJCQ.html#e0207f76d3
        > inne są za ponad 1000
        >

Bo ma 8-9 lat, ale to są niemal niezniszczalne wózki. warto go brac.
        • blueaha Re: co wybrać 24.08.17, 17:03
          Miałam takiego staruszka Urbana , i mam brio- zdecydowanie wole ten drugi, szczególnie dla takich maluchów jak nasze
          • rudakatka Re: co wybrać 24.08.17, 17:26
            kurde, tylko szkoda ze fotelik maxi cosi sie nie wstawia w ten stelaz
            • rudakatka Re: co wybrać 24.08.17, 17:27
              ewentualnie mam jeszcze fotelik chicco, ale slyszalam ze one tylko z chicco
              • blueaha Re: co wybrać 24.08.17, 20:24
                Mozesz spróbować z adapterami od britax go do Maxi cosi- brotax takie ma. Notabene ja swoje adaptery gdzieś posiadam i co najgorsze nie wiem gdzie- jest jeszcze szansa ze się znajda jak będę się rozpakowywać po remoncie.
                • rudakatka Re: co wybrać 24.08.17, 22:05
                  blueaha, Twoje adaptery wyglądają mniejwięcej tak?
                  www.feedo.pl/britax-adapter-go-go-next-na-fotelik-maxi-cosi-2017/?gclid=EAIaIQobChMI8e_W5NTw1QIVFYGyCh3qbgojEAQYAiABEgItzfD_BwE
                  • blueaha Re: co wybrać 25.08.17, 08:11
                    Ja mam pod fotelik brio ale te powinny pasować bo dół maja właśnie taki widełkowy , zawsze możesz dopytać sprzedawce czy na pewno będą pasować
                    • rudakatka Re: co wybrać 25.08.17, 09:25
                      blueaha a co ze skretnoscia tego wozka, dobrze sie go prowadzi jedna reka po nierownosciach?
                      • blueaha Re: co wybrać 25.08.17, 11:33
                        Ja teraz na wsi mieszkam, asfaltu tu nie uświadczysz, same nierównoścismile mi się prowadzi dobrze, dzieciaki tez często wożą młodszego brata i nie maja problemu z manewrowanie , on jednocześnie jedzie jak czołg i jest bardzo zwrotny, chyba dlatego to forum go tak kochasmile
                        • rudakatka Re: co wybrać 25.08.17, 12:56
                          a MB też miałaś, dla czego Ci nie pasował?
                          • blueaha Re: co wybrać 25.08.17, 18:12
                            Miałam najpierw staruszka Urbana - fajny wóz ale raczej dla starszych dzieci- starsza córka miała ok 9 miesięcy i ginęła mi w tym wózku, nie widziałam jej bo siedzisko tylko przodem No i pozycja siedząca jednak mocno pochylona do tylu. Amortyzacja przy mniejszym dziecku raczej słaba.Potem miałam Swifta- tym jeździliśmy dłużej , był bardziej zwrotny i kompaktowy. Ostatecznie kupiłam nano- taka podwiezdupke, w ktorej jeździła córa do końca (4lata) a teraz jeździ syn młodszy smile
                            • rudakatka Re: co wybrać 25.08.17, 22:09
                              blueaha, zdecydowałam się na tego staruszka Brio, mam nadzieję, że nie będę żałowała...
                              • blueaha Re: co wybrać 26.08.17, 00:56
                                Ostatnio doradzałem wozkowo mojej znajomej- za moją namową kupili brio go używanego i tez byli bardzo zadowolenia ze to "forumowy wózek " to powinien być w dobrym stanie bo foremki dbają o swoje wozy
                                • rudakatka Re: co wybrać 26.08.17, 10:44
                                  blueaha, dzięki, trzymaj kciuki, napiszę Ci jak moje pierwsze wrażenie smile
                                  • rudakatka Re: co wybrać 31.08.17, 10:22
                                    jak na razie jedno bym dodała - pompowane koła
                                    • blueaha Re: co wybrać 31.08.17, 11:02
                                      Mnie ich nie brakuje ale wszystko zależy od nawierzchni
          • rudakatka Re: co wybrać 24.08.17, 17:34
            www.youtube.com/watch?v=26NfSKiqFJ0 wink
        • rudakatka Re: co wybrać 24.08.17, 17:30
          dzieki, teraz w domu mam 8 letni x-lander i wizualnie jest OK, tylko ta os skrętna przednia była już zepsuta wcześniej
    • rudakatka Re: co wybrać 01.09.17, 09:59
      podsumowanie: Powoli przyzwyczajam się do mojego już Brio smile doceniam prostotę i przemyślaną konstrukcję, fajna jest pozycja dla dziecka - widać że dobrze siedzi smile miło się prowadzi smile a przy okazji mam jedyny taki wózek smile nie dość że Brio to rzadkość to jeszcze mam wyjątkowy daszek smile dodałam moją wkładkę memory Comfi Cush by było wygodniej a przy okazji też ładnie pasuje smile jedno co bym dodała to pompowane koła, no ale to kosztuje tyle ile dałam za Brio, więc się opamiętam big_grin i tak się dobrze prowadzi smile a muszę zainwestować w adapterki do maxi cosi
      • rudakatka Re: co wybrać 01.09.17, 09:59
        wielkie dzięki wszystkim za pomoc w doborze wozu smile
      • agrafa83 Re: co wybrać 01.09.17, 17:12
        Jak znajdziesz adapter blagam sprawdzisz czy pasuje też do cybexa? Najbliżej mam adaptery w berlinie a nie wybieram się w najblizszym czasie
        • rudakatka Re: co wybrać 01.09.17, 19:25
          OK, tylko czekaj, brio wózek a adapter do fotelika cybex? jak będę mieć namiar to dam znać, pisać na gazetowy jak coś?
          • agrafa83 Re: co wybrać 01.09.17, 19:32
            W necie są komentarze że ten od maxi cosi pasuje też do cybexa, ale muszę być na 100% pewna ,bo tylko 3 takie opinie znalazłam.
            • martuska1982 Re: co wybrać 01.09.17, 21:13
              agrafa83 napisała:

> W necie są komentarze że ten od maxi cosi pasuje też do cybexa, ale muszę być
              > na 100% pewna ,bo tylko 3 takie opinie znalazłam.
              >

Na pewno adaptery z końcowką do maxi cosi pasują do cybex aton.
              • agrafa83 Re: co wybrać 02.09.17, 07:12
                Miałam bebeconfort elea i tu np adaptery z maxi byly ciut za krótkie do cybexa. Jak już mam zamawiać z niemiec wolałabym sprawdzic smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka