21.11.17, 16:05
Cześć, widzę, że tu wszyscy wymiatacie markami wózków, to może coś doradzicie laikowi. Ja się na tym zupełnie nie znam, moja córka jeździ X-landerem po starszym bracie, ale teraz potrzebujemy coś mniejszego, co można zabrać do samolotu (ale fajnie by było gdyby można było z niego korzystać także poza wyjazdami). Wiem, że istnieją wózki typu parasolka, które faktycznie po złożeniu wyglądają czasem jak większy parasol, ale jakieś marki, modele? Patrzyłam w jednym dziecięcym sklepie, ale były albo prymitywne jakieś, albo jednak duże (a taki wózek już mam, więc bez sensu). Podpowiedzcie proszę czego szukać.
Obserwuj wątek
    • car.in Re: parasolka 21.11.17, 20:01
      Ja z parasolek lubiłam i zabierałam do samolotu Maclaren techno xt, Maclaren Quest, Peg Perego Si.
      Teraz z takich typowych samolotowych, malusi, włożysz na półce z bagażem podręcznym to babyzen yoyo ewentualnie baby jogger tour, jeśli nie jesteś zbyt wysoka. W tym drugim rączka jest bez regulacji, nisko i dla mnie odpada. A tak to bardzo fajny.
    • acora Re: parasolka 21.11.17, 23:59
      A zobacz sobie Kees2Go, Baby Jogger City Tour, Mountain Buggy Nano i Yoyo. Malutkie, zwinne i leciutkie wózeczki z rozkładanym (w różnym stopniu) oparciem.

Jesli parasolki, to: Maclaren Mark II (3kg z hakiem, nierozkladane siedzisko, jest dosc dlugi po zlozeniu), Maclaren Volo (nierozkładane oparcie), Maclaren Globetrotter (lekko rozkładane oparcie), Maclaren Triumph. Pozostałe Maclareny już są ciężkie i nieporęczne. Z innych parasolek bardzo fajnie jeździło mi się Bumbleride Flite.
    • eilian Re: parasolka 22.11.17, 14:56
      A coś co można zabrać na pokład samolotu? Zrobiłam małe rozeznanie w sklepach i podobno niekóre wózki mają jakiś znaczek aircraft (któryś z modeli Quinny zapp to miał). Polecane przez was maclareny, Baby Joggery są zdecydowanie za duże. Z oglądu internetowego sposobał mi się mamas&papas armadillo, ale wg informacji od sprzedawcy też nie wejdzie jako bagaż podręczny.
      • acora Re: parasolka 22.11.17, 19:21
        Baby Jogger Tour wejdzie smile Yoyo też.
    • eilian Re: parasolka 22.11.17, 23:59
      Wczytałam się w temat przelotów i podobno można mieć wózek (dowolny) na lotnisku a oddaje się go przy samym wejsciu do samolotu, więc ograniczenie, że musi się zmieścić w luku bagażowym niniejszym odpada. Kusi mnie ten Armadillo m&p, może ktoś ma i może zaopiniować? Czy on nie ma zbyt plytkiego siedziska? W sensie, że dziecko jest mało schowane. No i jak ze zwrotnością, na którymś blogu przeczytałam, że nie jest najlepiej.
      A jak oceniacie Quinny Zapp? Po sklepie poruszał się jak po maśle (gdzieś czytałam, że w terenie dużo gorzej), design fajny, ale nie jestem przekonana do tego kubełkowego siedziska.
      Ten baby Jogger, który oglądałam był nawet fajny, ale miał bardzo krótkie siedzisko, tzn. miałam wrażenie, że starszemu dziecku będzie wystawać głowa. Yoyo fajny, ale brak podnóżka to jednak spora wada, no i cena...
      Widziałam też Cybex Iris i byłby ok, gdyby nie to, że siedzisko jest bardzo płytkie, mało miejsca na pupkę.
      Oj, wybredna jestemwink.
      • acora Re: parasolka 24.11.17, 00:31
        Zapp to chybotliwe krzesełko na dzwoniących kołach (miałam Xtra2). Nadaje się jedynie jako stelaż pod fotelik, chociaż i to nie, bo składasz go w kilku krokach. Czasem łatwiej całość wrzucić do bagażnika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka