pieknajedza 23.08.08, 16:07 moja corcia ma 7 miesiecy i juz zakladam jej papmersy 4.wiem ze one sa od pewnej wagi to pewnej wagi.czy to ma jakies znaczenie jakiego rozmiaru pieluszki zakladam czy po prostu jak pasuja te 4 to moge je zakladac?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betty-226 Re: pieluszki 23.08.08, 20:26 Nie tylko waga jest istotna, ale również inne parametry ;) Ważne, żeby pampers nie spadał, ani nie obciskał... np. udek. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.zawitkowski Re: pieluszki 24.08.08, 21:09 Zakłada się takie pieluchy jakie pasują, nie za ciasne, nie za luźne, Pozdrawiam Paweł Z. Odpowiedz Link Zgłoś
dominikam29 Re: pieluszki 24.08.08, 22:58 Ja mojemu synkowi zakładam "czwórki" już od czasu jak miał 5-6 miesięcy. Choć jest drobny, to udka ma jak mały Pudzian ;) Tak więc góra pieluchy sięga prawie pod pachy, ale za to nic nie obciska tłustych nóżek :) Odpowiedz Link Zgłoś
alekscyman Re: pieluszki 27.08.08, 16:51 Jeśli pasują to jest ok. znam jednak mamy, które by troszkę zaoszczędzić zakładają nieco większe pampersy, a maluch pół dnia (a czasem i cały) "chodzi" w jednej pieluszce. Potem pupka odparzona.. nie mówiąc już o komforcie dziecka. Okropnie wygląda np. 2 latek w pampersie 6 zwisającym do kolan!!! Odpowiedz Link Zgłoś