06.03.11, 16:10
Nie podobają mi się zachowania prezydenta Bronka "Kompromitowskiego". Stracił w moich oczach po tym jak został głową państwa. Nie dość że popełnia gafę za gafą to jeszcze ta ostatnia wypowiedź o tym że to on podejmie ostateczną decyzję w sprawie nowego premiera. Ma do tego prawo ale wywołuje jednocześnie pewien niesmak i dezorientację u wyborców. To lud wybiera. Obywatele mają nadzieję że politycy będą się z liczyć z ich wyborem. Bronek wprowadza zamęt i zniechęca do pójścia do urny. Chce na siłę udowadniać swoją niezależność, przypominać o swoich przywilejach. Nie jestem dumny ze swojego prezydenta. Często przypomina Lecha.
Obserwuj wątek
    • net.kielonek Re: Bajzel 06.03.11, 17:22
      I co dalej?
      • bulczanka Re: Bajzel 06.03.11, 17:25
        Nic. Wypijmy by zmądrzał.
        • net.kielonek Re: Bajzel 06.03.11, 17:28
          Jasne.
          Napić mozna się zawsze.
          Zdrówko!
    • wdch_po Re: Bajzel 06.03.11, 22:40
      Dobrze że zwróciłeś na to uwagę
      niestety niektórzy otumanieni wódą tego nie rozumieją
      myślą że to nieistotne
      a tu platforma cuduje na rożne sposoby jak tu wygrać
      może dwa dni, może od 16lat a może...
      wypowiedź ciamciaramci ma dac do zrozumienia wyborcom PIS'u
      że na próżno pójdą ich starania wyborcze.
      to ma ich zniechęcić
      wszystko przekalkulowane
    • robingut Re: Bajzel 06.03.11, 23:34
      Kolego Bulczanka, ja w kwestii zasadniczej. Lud z tej okazji powinien przeczytać stosowny urywek z Konstytucji i wtedy miałby wiedzę, że to nie on wybiera premiera.
      Nie ma w niej też zapisu, że Prezydent musi desygnować np. Prezesa PIS, czy jakiegokolwiek odpowiednika z innej partii, nawet tej która zwyciężyła w wyborach z przewagą dającą w istocie większość sejmową. Powtarzam - nie musi. To przypomnienie prerogatyw prezydenta powinno raczej zachęcić wyborców wszystkich partii do wzięcia udziału w wyborach.
      Czy jest jakaś partia która zainteresowana jest tym, by w warunkach demokracji do urn poszło jak najmniej wyborców? Chyba nie.
      Inna sprawa kogo obecny Prezydent przypomina. Na pewno dobrzy by było, gdyby pomyślał, że na Wawelu już jest ciasno.
      • net.kielonek Re: Bajzel 07.03.11, 00:41
        A mnie wszystko się podoba.
        Zdrówko!
      • bulczanka Re: Bajzel 07.03.11, 14:47
        Bronek jest równie despotyczny i uparty jak Lech i Yaro. To chyba syndrom prezydencki i sodówa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka