06.05.19, 11:32
Córka ma koleżankę w przedszkolu którą bardzo lubi (z wzajemnością). Kilka miesięcy temu zaprosiliśmy tę dziewczynkę wraz z jej rodzicami na urodziny córki. Miło się nam rozmawiało, dziewczynki bardzo dobrze się bawiły. Wychodząc luźno rzucili, że miło byłoby spotkać się u nich na kawie ale tematu nikt nie pociągnął. Dziewczynki nadal się przyjaźnią, ale spotkania ograniczają się do przedszkola a mi zależałoby żeby zaciesnic troche kontakt. Czy wypada bym to znowu ja pierwsza się odezwała i zaproponowała np wspolne wyjscie na plac zabaw? Czy to raczej do nich powinna nalezec inicjatywa?
Obserwuj wątek
    • tt-tka Re: pytanie 06.05.19, 11:43
      Imho wypada. Ale zawsze nalezy liczyc sie z odmowa/odwlekaniem ("o, swietny pomysl, to kiedy ? Jutro nie mozemy, pojutrze tez nie, moze w przyszlym tygodniu, zadzwonimy") i wtedy juz po raz trzeci nie proponuj. Poczekaj na odzew.
    • kora3 Re: pytanie 06.05.19, 11:53
      Hmmm - no zasadniczo wg sztywnych zasad SV państwo przyjąwszy Wasze zaproszenie powinni się zrewanżować zaproszeniem do siebie w nieodległym terminie. Być moze mieli taki szczery zamiar stąd rzucili temat na odchodne, ale skoro go nie podjęliście być moze uwazają, że nie przypadli Wam podczas pierwszego spotkania do gustu.
      Zatem to państwo powinni, ale ...no skoro zależy Ci na podtrzymaniu tych kontaktów, dziewczynki się przyjaźnią i nie ejst to znajomość jakaś oficjalna bardzo, to - wg mnie - możesz się odezwać jednak Ty pierwsza z propozycją spotkania. No i zobaczysz jak ta propozycja zostanie przyjęta - jesli odmownie to już nie ponawiaj takowych, jesli pozytywnie...
    • annthonka Re: pytanie 06.05.19, 14:47
      Jak najbardziej wypada, ale gdyby tym razem nie pociągnęli tematu, to ani nie naciskaj, ani nie proponuj więcej.
      • aqua48 Re: pytanie 06.05.19, 16:11
        annthonka napisała:

> Jak najbardziej wypada, ale gdyby tym razem nie pociągnęli tematu, to ani nie n
        > aciskaj, ani nie proponuj więcej.

Jestem tego samego zdania
        • minniemouse Re: pytanie 07.05.19, 00:26
          Zaproponuj ale na konkretny dzień, na kawe/herbate. albo przyjmą zaproszenie albo nie.
          Jeśli nie, to sprawa raczej jasna - w tym przypadku możesz zakończyć rozmowę np "my w każdym razie zawsze zapraszamy" aby wiedzieli iż mogą nawiązać kontakt ponownie w jakiejś tam przyszłości.
          - to jeśli tego nadal chcecie, rzecz jasna.

Minnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka