19.08.05, 18:57
Tak sie zastanawiam jacy są Szwedzi? Zwłaszcza jacy są skandynawscy
mężczyzni. Poznałam kiedyś blizej jednego i wcale nie był spokojnym,
zamknietym w sobie, zamyślonym ponurakiem. Ale może to wyjatek?
Piszcie jakie są wasze doświadczenia w kontaktach z ludzmi północy!
Obserwuj wątek
    • ponponka1 Re: Szwedzi? 19.08.05, 19:54
      asiulka81 napisała:

> Tak sie zastanawiam jacy są Szwedzi? Zwłaszcza jacy są skandynawscy
      > mężczyzni. Poznałam kiedyś blizej jednego i wcale nie był spokojnym,
      > zamknietym w sobie, zamyślonym ponurakiem. Ale może to wyjatek?
      > Piszcie jakie są wasze doświadczenia w kontaktach z ludzmi północy!

Sa rozni! Kwadratowi i podluzni ;-P
      Trudno objac jednym opisem cala nacje! Miesiac temu, w hotelu w Kolobrzegu,
      gdzie 90% gosci to Niemcy, patrzylam na przychodzacych na sniadanie naszych
      zachodnich sasiadow i tak sobie pomyslalam, ze nie da sie ich zdefiniowac ani
      fizycznie ani pod katem jak sie zachowywali przy stole. Podobnie jest z
      mieszkancami Polnocy....

Pozdrawiam
      • alltid_ung Re: Szwedzi? 20.08.05, 17:04
        ponponka1 napisała:
        > Sa rozni! Kwadratowi i podluzni ;-P
        > Trudno objac jednym opisem cala nacje!
        -------------------------------------------------------------------------------
        wlasnie ....latke mozna wszystkim przystawic .....a ludzie jak ludzie....rozni
        po prostu....
        • oslos Re: Szwedzi? 21.08.05, 12:10
          Wole Norwegow!
    • nordlysjenta Re: Szwedzi? 21.08.05, 19:37
      ponponka1 napisała:
      (...) Miesiac temu, w hotelu w Kolobrzegu,
      gdzie 90% gosci to Niemcy, patrzylam na przychodzacych na sniadanie naszych
      zachodnich sasiadow i tak sobie pomyslalam, ze nie da sie ich zdefiniowac ani
      fizycznie ani pod katem jak sie zachowywali przy stole (...)

*rofl* dobrze wiedziec, bo coraz bardziej sie boje przyznawac do pochodzenia,
      hehehehehehe

Co do tematu, to prosze sie nie urazic, ale akurat tak mi sie rodzina trafila,
      ze zamiast Norwegow (tak, wole Norwegow *rofl*), sa tam Szwedzi i jak tak
      "obcowalam" z kuzynostwem, to stwierdzilam, ze oni sa "inni". Kiedy mialam
      okazje odwiedzic jednego z nich, to akkurat mieli rytual sprzatania dzielnicy,
      ktory mnie nie ominal - nic przeciwko zachowaniu czystosci okolicy, ale bez
      przesady! Zastanawialam sie czy to pasja, czy walka z sasiadem o czystszy
      "fortuau" przed domem. Inna rzecza byl sam fakt pogody panujacej w Szwecji, ten
      sam kuzyn stwierdzil, ze jest tam za zimno i przeprowadzil sie do .... Kanady
      *looooooooooool* Nie rozumiem Szwedow, lepiej za to dogaduje sie z Norwegami *rofl*

milego wieczorku!
    • daria2910 Finowie:) 22.08.05, 17:48
      nie wiem jacy sa szwedzi,jedno co wiem to ze duzo pija(plynelam promem z cala
      gromada szwedow-chlali ostro!).MOge jednak wypowiedziec sie na temat finow,sa
      mili,pomocni,super mowia po angielsku,duzo chleja:),a slyszalam ze sa ponurakami
      a przy piwku w knajpie milcza patrzac na siebie-bzdura.Te wszystkie opinie to
      mity takie same jak o polakach(ze niby duzo wódy chleja)Jeden fin spytal mnie
      czy my duzo wódy chlejemy tak jak ruscy(oni przeciez maja do nich bliżej,nie?)
      Na ulicach roi sie od zuli,a bylam kiedys przekonana ze tylko u nas tak chleja...:)
      • mon101 Re: Finowie:) 23.08.05, 20:41
        A jacy sa Polacy???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka