sylweno 13.08.08, 23:22 witam, a pytanko: wiecie co to coś w tytule znaczy? Powinno to być coś w rodzaju 'uf puf', ale chciałam sie upewnić. Bo słownik mam taki sobie. z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fantastisk uf puf ? 14.08.08, 00:01 sylweno napisała: > > > witam, a pytanko: wiecie co to coś w tytule znaczy? Powinno to być > coś w rodzaju 'uf puf', ale chciałam sie upewnić. Bo słownik mam > taki sobie. > > z góry dziękuję > A co znaczy "uf puf"? Odpowiedz Link Zgłoś
fantastisk Re: uf puf ? 14.08.08, 00:06 Tu pisza, ze to jakis budynek (1 z 4) z Harrego Potera. Ja nie czytalem, wiec nie bardzo kumam o co chodzi: no.harrypotter.wikia.com/wiki/H%C3%A5sbl%C3%A5s Odpowiedz Link Zgłoś
sylweno Re: uf puf ? 14.08.08, 10:28 uf puf to wyrazy dźwiękonaśladowcze. Jak jesteś zmęczony, możesz powiedzieć 'uf', a lokomotywa, ciągnąc wielki ciężar stęka 'puf' To właśnie jest z Pottera, tylko interesuje mnie, dlaczego Norweski tłumacz tak to przełożył. dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sukiennica Re: hås blås ? 24.08.08, 21:40 ikkepedia.org/wiki/Promp Jakas odmiana pierdzenia. Nie jestem specjalista, wiec nie sprecyzuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
sylweno Re: hås blås ? 25.08.08, 11:40 Dzięki. Naprawdę? Jak ja to mam napisać w mojej pracy magisterskiej? Odpowiedz Link Zgłoś