0ffka 13.09.09, 20:20 Dziewczęta, piszę w imieniu E.Zwierzoluba. Jej wątek poleciał na Oślą Ławkę chyba nie słusznie, więc spamuję w jej imieniu: forum.gazeta.pl/forum/w,396,100202824,100202824,potrzebna_pomoc_stoczniowym_kotom.html Pzdr! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0ffka daję cały tekst bo boję się, że znowu jakiś mod... 13.09.09, 20:23 przeniesie go w inne miejsce, cyt: e.zwierzolub 13.09.09, 14:13 Okazuje się, że problemy stoczni dotknęły nie tylko ludzi, ale również zwierzęta. Sytuacja jest na tyle dramatyczna, że w tej chwili potrzebna jest każda pomoc. Przeczytajcie zresztą kawałek apelu i jeżeli możecie to pomóżcie. To są w końcu żywe istoty, które czują, a które w sumie są zdane na naszą łaskę. APEL Już w marcu na łamach „Kuriera Szczecińskiego” Zwierzęcy Telefon Zaufania sygnalizował, że po odejściu ludzi ze Stoczni pozostaną koty, od pokoleń pracujące w Stoczni na dobro zakładu. Jednak zostały opuszczone - głodne, chore, okaleczone, ścigane przez dzikie zwierzęta (lisy, jenoty, kuny), które w opustoszałej Stoczni znalazły tereny łowieckie. Koty koncentrują się w pobliżu ogrodzenia, gdzie nieliczna grupa ludzi donosi im pożywienie. Po artykułach w „Kurierze Szczecińskim” osoby, które zgłosiły się do nas zgadzają się wejść do Komitetu pomocy kotom pracującym w stoczni i wraz z naszą organizacją oraz mając telefoniczny kontakt z wszystkimi członkami grupy wsparcia podjąć konkretne działania. Będzie to liczenie kotów w głębi zakładu, pomoże w tym pani wiceprzewodnicząca OPZZ oraz trzy inne osoby, którym prezes udzieli zezwolenia pisemnego do wejścia na teren stoczni. Będą to byli pracownicy, wcześniej opiekujący się kotami. Długofalowe działania pomogą wyłapać chore osobniki oraz poddać zabiegom sterylizacji, w jedzeniu podamy środki odrobaczające, a koty rokujące, zupełnie oswojone mogą znaleźć dom. Byli stoczniowcy oraz inne osoby skupione przy Zwierzęcym Telefonie Zaufania pomimo determinacji i woli działania nie udźwigną skali problemy bez wsparcia mieszkańców naszego miasta. Zwracamy się z prośba do aktorów, lekarzy, przedsiębiorców - wspierajcie nas w tych staraniach. Macie dużo kontaktów, wykorzystajcie je w ratowaniu tych nieszczęśliwych zwierząt, zadziwionych ciszą, pustką, brakiem ludzi, którzy karmili je - często wędliną ze swoich kanapek. One nie dostały wypowiedzenia, one czekają, czekają, czekają,….. bo one ciągle mają nadzieję, że ich ludzie wrócą. Wszyscy mamy taką nadzieję. Nasze konto: Stowarzyszenie Zwierzęcy Telefon Zaufania: 859396 0007 0017 0934 2000 0001. z dopiskiem: Stocznia Możecie też sami zakupić karmę i przekazać TZ, który zajął sie problemem stoczniowych kotów. Odpowiedz Link
0ffka Re: Pomoc dla kotów stoczniowych- spamuję- wybacz 13.09.09, 20:29 Dałam info na GG, np kumpeli ze Szczecina... Odpowiedz Link
mama.rozy Re: Pomoc dla kotów stoczniowych- spamuję- wybacz 13.09.09, 20:36 a nie można dać też na allegro?w znalezieniu pomocy finansowej.z tego co sama obserwowałam jest tam kilka fundacji które zbierają na konkretne cele. Odpowiedz Link
0ffka Re: Pomoc dla kotów stoczniowych- spamuję- wybacz 13.09.09, 20:45 Najlepiej jak E.Zwierzolub do nas trafi i sama zabierze głos. Napisałam jej o tym wątku tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,51,100212850,100214514,Zwierzolub_dalam_Twoj_watek_na_forum_kocim_.html Odpowiedz Link
0ffka dzeiwczyny napiszmy skargę zbiorową na moderatora 13.09.09, 20:48 Moderator forum Warszawa to wyjątkowy cham. Celowo usuwa wątki E.Zwierzoluba: forum.gazeta.pl/forum/w,396,100212850,100212850,jaki_punkt_netykiety_naruszylam_.html Dziewczyna nawet nie wie co się z nimi dzieje! To szczyt perfidii! Ten moderator to bydle do kwadratu Odpowiedz Link
barba50 Re: Pomoc dla kotów stoczniowych- spamuję- wybacz 13.09.09, 20:49 E.Zwierzolub został przed momentem wpuszczony na forum Odpowiedz Link
0ffka Re: Pomoc dla kotów stoczniowych- spamuję- wybacz 13.09.09, 20:52 Ulżyło mi! Napisałam do Zwierzoluba maila na jej adres gazetowy o usuniętych wątkach. Odpowiedz Link
e.zwierzolub Re: Pomoc dla kotów stoczniowych- spamuję- wybacz 13.09.09, 20:59 Dziewczyny, bo inaczej nie napiszę! Łza mi się w oku zakręciła, że pomimo wszystko człowiek nie jest sam. Powoli będę wrzucać to na inne fora, mając nadzieję, że znajdą się osoby chętne do pomocy. Bo w końcu tu chodzi o zwierzaki. pozdrawiam Was serdecznie e.zwierzolub Odpowiedz Link
e.zwierzolub Re: Pomoc dla kotów stoczniowych- spamuję- wybacz 13.09.09, 20:52 Witam Wszystkich i od razu dziękuję za pomoc. Nie wiem dlaczego mój post trafił na Oślą ławkę, łącznie z moim zapytaniem o naruszenie punktu netykiety. Nie jestem w stowarzyszeniu Zwierzęcy telefon Zaufania. Jestem wolynm strzelcem, któremu nie jest obcy los bezdomnych zwierząt. Staram się współpracować i pomagać ludziom, którzy robią coś pożytecznego. Z allegro spotkałam się raczej w sytuacjach licytacji danych rzeczy, ale w związku z tym musze sie zapoznać z możliwościami, które oferują stowarzyszeniom. Chyba, że od razu mi podpowiecie. Przykro mi to mówić, ale ze Szczecina tematem kotów z terenu stoczni zajęła się tylko jedna organizacja i to wcale nie ta, która miałaby największe szanse na powodzenie. Dlatego ten apel o pomoc. Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam e.zwierzolub Odpowiedz Link
0ffka Daj informację na forum Miau 13.09.09, 20:54 forum.miau.pl/ i innych kocich forach Odpowiedz Link
mama.rozy Re: o allegro 13.09.09, 21:39 trzeba wejść w dział -Żywe zwierzęta,koty-i dać jakieś ogłoszenie,na pewno są tam zbiórki np.na ratowanie koni,jakiś kotów po wypadkach.może się uda,powodzenia. Odpowiedz Link
dorotakatarzyna Re: Pomoc dla kotów stoczniowych- spamuję- wybacz 14.09.09, 09:17 Jestem ze Szczecina. Jak mogę pomóc? Jestem trochę nie w temacie, ale chętnie się dołączę. Odpowiedz Link
e.zwierzolub spamowałam 14.09.09, 16:04 Witam, dostałam właśnie maila z informacją, iż moje posty to spam. Przykro mi, że adminisracja agory podchodzi w ten sposób do problemu zwierząt. No cóż, na szczęście inne media podeszły do tego inaczej. Kurier Szczecinski, szczecinskie radio oraz TOK FM są zainteresowane problemem. Dzisiaj już koleżanka pojechała do radia przedstawic sytuacje, a na dniach powinna odbyć się konferencja prasowa. Takie plany ma Telefon Zaufania. Ja postaram się wrzucić na allegro. A co do pomocy - im więcej osób się dowie o tym problemie tym lepiej. Można wpłacać symboliczne kwoty na konto stowarzyszenia, samemu dostarczyć pokarm, pomóc ewentualnie przy wyłapywaniu kotów - bo to jest też w planach. Pewnie będzie wtedy potrzebna pomoc w transporcie. Będę Was o wszystkim informować. Przez tydzień zniknę, gdyż w środę wyjeżdżam, ale we wtorek już będę z powrotem. pozdrawiam serdecznie i dziękuję Odpowiedz Link
0ffka taaa... szczegolnie 2 wątek z pytaniem to "spam"? 14.09.09, 19:31 e.zwierzolub napisała: > Witam, > > dostałam właśnie maila z informacją, iż moje posty to spam. To ma być spam? forum.gazeta.pl/forum/w,396,100212850,100212850,jaki_punkt_netykiety_naruszylam_.html Chyba kogoś w agorze pogięło Odpowiedz Link
e.zwierzolub Re: taaa... szczegolnie 2 wątek z pytaniem to "sp 14.09.09, 21:11 niestety , napisałam, że smutno iż administracja podchodzi w ten sposób to pomocy zwierzakom, ale na szczęście inne media są zainteresowane pomocą Kurier Szczecinski w sumie od samego początku stara się wspomagać, dzisiaj odezwało się szczecińskie radio, wiem że Polityka się też przymierza do tego tematu (ciekawa tego jestem) a ja dzisiaj wrzuciałm to na allegro www.allegro.pl/show_item.php?item=742891319 uff, jutro już nic nie zdążę zrobić, a w środe wyjeżdżam na ślub wracam w poniedziałek wieczorem, juz po konferencji prasowej, która właśnie będzie 21 września o 12 ponoć ma mieć też poparcie posłanki mam nadzieję, że uda sie to wszystko rozkręcic i pomóc tym zwierzakom Odpowiedz Link
0ffka Artykul na Gazecie o kotkach stoczniowych 15.09.09, 11:11 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7037550,Po_zamknieciu_stoczni_pol_tysiaca_kotow_bez_pracy.html Odpowiedz Link