Dodaj do ulubionych

Mam schizę!!!!!!!!!!!!!

29.01.10, 13:38
Dziewczyny poradźcie co mam robić, bo świra dostaję!
Tenorek ma moim zdaniem podejrzanie duży brzuszek ;/ Właśnie przed chwilą to
zauważyłam sad Albo już przewrażliwiona jestem z powodu tego, że ostatnio kot
odszedł nam na FIP-a albo....
Ogólnie Tenorek jest mniejszy trochę od swojego brata, co jakby się też
zgadzało z objawami sad Zachowuje się normalnie, nie ma innych podejrzanych
objawów, bawi się, je itp.
Mam wybrać się do weta teraz? Czy czekać na rozwój wypadków? Doradźcie, bo się
wykończę nerwowo ;/
Obserwuj wątek
    • mamaalana1 Re: Mam schizę!!!!!!!!!!!!! 29.01.10, 13:48
      Ja bym pojechała do weta, dla świętego spokoju.
      Moja kicia też miała zawsze wzdęty brzuch, ale prawdopodobnie były to robaki
      (jesteśmy po piątym odrobaczaniu w ciągu 3 mies. i jeszcze wychodzą robale w kupie).
      Jak Cię to martwi to nie zwlekaj.
      Pozdrowienia i głowa do góry.
      • barba50 Re: Mam schizę!!!!!!!!!!!!! 29.01.10, 14:04
        Nomya spokojnie! Nie każdy większy brzuszek musi być oznaką ciężkiej choroby. Do weta idź, może potrzeba kocieja właśnie odrobaczyć, niech wet go fachowym okiem obejrzy. A Ty nie myśl od razu o najgorszym https://www.cosgan.de/images/midi/boese/a045.gif

Wiem, że trudno zachować zimną krew po takiej stracie jak Wasza, ja to rozumiem, ale tak nie można.
        • nomya Re: Mam schizę!!!!!!!!!!!!! 29.01.10, 15:25
          Dziękuję Wam. Trochę mi głupio, że tak emocjonalnie od razu zareagowałam ;/ Już
          się uspokoiłam i uznaliśmy z mężem, że w poniedziałek weźmiemy kociambry na
          odrobaczanie, bo to faktycznie prędzej byłoby przyczyną tego brzuszka wydętego,
          Tenorek ani nie jest osowiały ani nic. Poza tym, zaczęłam łączyć fakty, że
          Tenorek ma problem z robieniem kupek do kuwety, zdarza mu się (nie za każdym
          razem) zostawiać kupy pod drzwiami i tak sobie myślę, że może to też ma związek
          z robakami? Tak czy inaczej już mi lepiej, bo w pierwszej chwili miałam czarny
          scenariusz przed oczami ;/
          • wiesia.and.company Re: Mam schizę!!!!!!!!!!!!! 29.01.10, 18:31
            Popatrz spokojnie, w którym miejscu wzdyma się brzuszek. Może to tak zwyczajnie,
            po jedzeniu wypełniają się boki. Może ma gazy i warto dopomóc wygłaskując
            brzuszek okrężnymi ruchami, żeby wspomóc perystaltykę jelit. No i robaki to
            drugie, co mi przychodzi na myśl.
            Moja Amelka (niestety, właśnie FIP) nie mogła sobie miejsca znaleźć i wzdychała
            podczas snu, nawet jej podawałam taką zawiesinę dla dzieci przeciw wzdęciom. Ale
            ona miała jakby cały tułów taki trochę balonikowy. A na razie bez paniki, to
            pewnie z żarłoczności i z powodu robaków wink
            • nomya Re: Mam schizę!!!!!!!!!!!!! 29.01.10, 20:36
              Wiesiu, bardzo Ci serdecznie dziękuję kiss Tak, boki ma wypełnione no i jeszcze
              jest taka sprawa, że wczoraj i dziś oba jadły awaryjną suchą karmę z marketu
              (Perfect Fit junior), bo nam z Krakvetu niestety zawalili z wysyłką Hill'sa i
              może też to jest przyczyną tego, że ma wzdęty brzuch- zmiana karmy. Nasz
              poprzedni kociak zanim mu się brzuszek wypełnił płynem był właśnie ogólnie
              osowiały i stracił apetyt, a Tenorek zachowuje się normalnie, ale od czasu do
              czasu sobie kichnie (tak jak Fuks ;/), jak się myje i kicha to normalne? Drugi
              kociak Shimpuś natomiast ma normalny brzuszek, ale on też nie jest taki
              żarłoczny jak Tenorek, widzę, że je dużo mniej i rzadziej. Tak czy inaczej w
              poniedziałek pojedziemy na odrobaczanie, tylko powiedzcie mi czy to kichanie
              podczas mycia się jest normalne ;/ Kurde, zdaję sobie sprawę, że może
              przesadzam, ale na samą myśl o FIPie, a tylko z tym mi się skojarzył nadęty
              brzuszek, tracę zdrowy rozsądek sad
    • mary4 Re: Mam schizę!!!!!!!!!!!!! 29.01.10, 20:46
      Z tym brzuszkiem to pomyślałam o robakach albo nowa karma została w
      brzuszku i pypchneła go,,, tak jak u ludzi jedza to samo a jedni
      maja problemy i sa nadeci albo bąkają a inni zdrowi jak ryby,
      co do kichania to moje jak sie myja to nie kichaja chyba ze trafi im
      sie kusz do nosa ipołączy z z fuetrkiem to taaa
      a czy kicha tylko jak sie myje?
      bo kk to ma oprócz kichania inne objawy choć by chore oczka,,,
      3maj sie bedzie wszystko ok, do weta wybrac sie jak najbardziej,
      bedziesz spokojniejsza...
      ja tez jestem po przejsciach i tak ostro emocjonalnie reaguje...
      • nomya Re: Mam schizę!!!!!!!!!!!!! 29.01.10, 20:57
        Od czasu do czasu sobie kichnie bez powodu, ale podczas mycia to prawie zawsze,
        oczka są ładne, nie ropieją (Fuksa na początku leczyliśmy na koci katar, a to
        generalnie był FIP, wet też podejrzewał u niego FIV, bo grzybica poświerzbowa na
        uszach nie reagowała na żadne leczenie- też był wzięty z fundacji, ale nie był w
        dt) tylko ten brzuszek ;/
        • wiesia.and.company Re: Mam schizę!!!!!!!!!!!!! 29.01.10, 22:59
          A to energiczny maluszek! Kicha podczas mycia, bo mu wchodzą jego własne włoski
          w dziurki od nosa (tak myślę) smile Mały ma tyle zapału, że nie patrzy (i jeszcze
          nie opanował metody fachowego lizania futra) i go łaskoczą w nos jego
          nieuczesane włoski. Nauczy się. Moja Misia ma wrażliwy nochalek i nawet pyłki
          podnoszące się z podłogi potrafią ją załaskotać i zmusić do ataku kichania. smile
    • nomya Re: Mam schizę!!!!!!!!!!!!! 02.02.10, 19:06
      Byliśmy odrobaczyć kociaki i chyba jednak u Tenorka coś było na rzeczy, bo po
      odrobaczaniu załatwił się i w kupie było coś na kształt żelu, taki jakby zlepek
      śluzu, choć fizycznie robaków nie widziałam ;/
      Za 2 tygodnie powtórzymy u obojga i powinno być okay.
      A tutaj mały żarłok przyszedł się pomiziać wink

https://img697.imageshack.us/img697/6007/kociambr.jpg
      • wladziac Re: Mam schizę!!!!!!!!!!!!! 02.02.10, 19:09
        no proszę i jest koteczek nakolankowy,powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka