maruda2
14.01.11, 10:23
ani zdenerowować, ale postanowiłam napisać tego posta.
Koci zakątek jest jednym z ulubionych moich for(ów). Zaglądałam tutaj jeszcze wtedy, gdy nie miałam u siebie kota. Każdy tutaj mógł pochwalić się swoim kotem, zadać pytanie, podzielić się doświadczeniem, radością, czasem smutkiem. Kiedy było trzeba pomóc jakiemuś zwierzakowi, czy schronisku, ktoś rzucał hasło, następowało pospolite ruszenie i zazwyczaj jakoś dawało się pomóc. Niestety od jakiegoś czasu to forum zamieniło się w tablicę ogłoszeń o kotach do adopcji. Ja z całą mocą chcę podkreślić, że jestem jak najbardziej za tym, by pomagać. Dziewczyny założyły wątek na FB, tutaj na forum jest przyklejony na górze wątek o kotach do adopcji, czasem przekleja się link do Miau. Ktoś kto będzie chciał pomóc, czy to finansowo, czy to poprzez adopcję kota, na pewno znajdzie informacje.
Zauważyłam , że coraz mniej osób tutaj zagląda i pisze. Bo po co, skoro wiadomo co się znajdzie. Paradoksalnie te kolejne i podbijane wątki o kotach potrzebująch domku, chyba tylko zaczynają zniechęcać do zaglądania tutaj.
Może zostawmy więc Koci zakątek na pogaduchy o kotach?
Moja opinia jest bardzo subiektywna, być może nie mam racji. Chciałabym wiedzieć, co inni "zakątkowicze" o tym sądzą.