iza.74
04.09.11, 08:54
mój roczny kocur od jakiegos czasu nie chce pić. Zwróciłam na to uwagę dopiero kilka dni temu, bo mam dwa koty i z miski woda zawsze ubywała więc nie podejrzewałam problemu. Kłopoty zaczęły się jakiś tydzień temu kiedy kot zrobił się osowiały i miał kłopoty z siadaniem na tylne łapy. Na prześwietleniu wyszło, że ma zakorkowany przewód pokarmowy. Tego, zę nie robi kupy też nie wiedziałam, bo kot wychodzi załatwiać się na podwórko. Podali mu parafinę i odkłaczacz, ale dopiero lewatywa po długim czasie pomogła. Od tego czasu kot jest pod obserwacją i widzę, zę znowu nie robi kup a do tego zauważyłam właśnie to, że nie pije. Wkłada łapy do miski, przesuwa ja łapami, ale nie chce pić. Podaje mu różne napoje włącznie z mlekiem, które kiedyś podkaradał, ale nic z tego. Apetyt ma więc daję mu teraz tylko mokrą karmę, ale przecież to nie zastąpi picia. Kot schudł i jest osowiały, ale chyba nic go nie boli, bo chętnie się łasi i mruczy. Zauważyłam też, ze czasem podchodząc do jakiegoś pokarmu rusza szybko dolna szczęką, jaky mu drżała. Obecnie dostaje antybiotyk. Weterynarz nie ma pomysłu co to może być.