Dodaj do ulubionych

Mój słodki Feluś za TM

24.11.11, 13:47
Mój słodki Felutek odszedł dziś za TM. Z płaczem podjęłam decyzję żeby go dłużej nie męczyć.
Wet wczoraj zrobił USG i stwierdzil stłuszczenie wątroby, podał kroplówkę, bo kocio nie chciał jeśc,ale nie dawał nadziei. Dzisiaj w nocy i rano próbowałam Felutka pokarmić zmiksowanym mięskiem ze strzykawki ale nie chciał. Leżał bidulek mi na kolanach i pojękiwał. Wet rano po osłuchaniu stwierdził jeszcze zabużenia krążenia. Płyn w płucach, Ta cukrzyca była wtórna .Prawdopodobnie zaczęło się od wątroby, potem trzustka i poszło.
Zastanawiam sie teraz co przegapiłam, może moglam coś wiecej .Tak mi strasznie smutno.
Tekst linka
Obserwuj wątek
    • sadosia75 Re: Mój słodki Feluś za TM 24.11.11, 13:51
      Cudny Feluś! Niech mu się dobrze za TM kocie sprawy prowadzi.
      Hek_sa współczuję i nie obwiniaj się za nic. NIe ma ludzi idealnie widzących problemy swoich kotów. Zrobiłaś wszystko co mogłaś zrobić a nawet i więcej bo dałaś kotu dom i miłość a tego nie ma wiele bezdoniaków i nieszczęśliwców.
      • mrumru81 Re: Mój słodki Feluś za TM 24.11.11, 14:10
        Felusiu, hasaj sobie po tęczy kochany koteczku...
    • mysiulek08 Re: Mój słodki Feluś za TM 24.11.11, 15:23
      Heksa, pomoglas przejsc Felusiowy przez TM z milosci i to sie tylko liczy.

Glaski.
    • olinka20 Re: Mój słodki Feluś za TM 24.11.11, 15:26
      Na pewno miał u ciebie dobrze, przytulam i wspolczuje.
    • 0ffka Re: Mój słodki Feluś za TM 24.11.11, 15:46
      [`]
      • kr_ka_11 Re: Mój słodki Feluś za TM 24.11.11, 15:58
        [*]

bardzo współczuje, trzymaj się sad
        • wladziac Re: Mój słodki Feluś za TM 24.11.11, 16:04
          bardzo mi przykro i współczuję,trzymaj się
          • animus_anima Re: Mój słodki Feluś za TM 24.11.11, 16:32
            przytulam!
    • estelka1 Re: Mój słodki Feluś za TM 24.11.11, 16:52
      Szkoda, że tak to się musiało potoczyć. Podjęłaś bardzo mądrą i dojrzałą decyzję, choć bez wątpienia trudną i bolesną. Mnie samej łezka się zakręciła, tym bardziej że Feluś był taki podobny do mojej Duże i do Miśki. Ściskam Cię serdecznie
    • miriam_73 Re: Mój słodki Feluś za TM 24.11.11, 17:06
      sad
      ściskam mocno.
      • mirmunn Re: Mój słodki Feluś za TM 24.11.11, 17:39
        ściskam mocno
        • pi.asia Re: Mój słodki Feluś za TM 24.11.11, 19:44
          wysyłam ciepłe myśli...
          • wiesia.and.company Re: Mój słodki Feluś za TM 24.11.11, 21:10
            Bardzo mi smutno. I ja wiem, że to dla Felusia wybawienie od dalszej udręki, ale bardzo mi smutno i popłakałam sobie trochę... Gucio i Felutek to były moje pierwsze, dwa od razu, dorosłe koty, którym zawdzięczam właściwie wszystko w moim życiu z kotami. Śpij Felusiu spokojnie.
            • 3-mamuska Re: Mój słodki Feluś za TM 25.11.11, 00:30
              Teraz on juz nie cierpi.
              Przytulam!!!
              • hek_sa Re: Mój słodki Feluś za TM 25.11.11, 01:22
                Dziękuję Wszystkim za dobre słowa.Tak mi teraz brak jego mruczenia na moich kolanach. Cały czas mam w głowie fragment wiersza że wróci w innym futerku. a przed oczami jego biedne smutne oczka i wygolony brzuszek taki bialy przy czarnym futerku.
                siedzę i płaczę Weszłam do donu i tylko Heksina siedziała sama.Ona tak chodzi po mieszkaniu i zagląda w ulubione schowki Flusinka i gada do mnie że coś jest nie tak, że Felutek gdzieś znikną
                Byłam z nim do końca, glaskałam i mówilam jakim był wspaniałym kotem i przyjacielem. Odszedl na moich rękach, wiem że bardzo cierpiał i śmierć była dla niego wybawieniem
                ale smutno,
                • 3-mamuska Re: Mój słodki Feluś za TM 25.11.11, 03:09
                  Do konca z nim bylas,wiedzial ze go kochasz.
                  A najbardziej cierpia ci co zostaja.Rozum podpowiada ze to byla dobra decyzja,ale serce teskni.
                  Przytulam Cie mocno,mialas wielka odwage, ze zostalas z nim do konca.Wiem, ze zadne slowa nie pociesza,ale trzymaj sie.
                  • mitta Re: Mój słodki Feluś za TM 25.11.11, 17:09
                    Przykro, kiedy trzeba podejmować takie decyzje. Współczuję.
    • mirmunn heksiu kochana 25.11.11, 17:26

wielką odwagą jest dać odejść przyjacielowi
      być przy nim do końca
      i podjąć taką decyzję
      Feluś przyjdzie do ciebie w innym futerku

ja widzę moją Miniusię w Kizi
      minąl jakiś czas wypadku
      pewnego dnia po prostu poczułam że MUSZĘ pojechać do schroniska
      i ona tam była

ściskam Was mocno
    • jelyfish Re: Mój słodki Feluś za TM 27.11.11, 20:35
      Dopiero teraz przeczytałam o Felutku sad Jaka to smutna wiadomość... Bardzo mi szkoda Twego Kociaka, pamiętam że chwile rozmawiałyśmy w wątku o kociej cukrzycy... Przytulam mocno, bardzo, bardzo współczuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka