Dodaj do ulubionych

mam diagnozę

23.12.12, 13:01
Brzydulka ma FIA,
zespół wszystkich różnorodnych objawów, która możnabyło przypisać do wielu innych schorzeń, na potwierdzenie wet trafił na wyrzut mycoplazm w rozmazie, a to bardzo trudno uchwycić,
3 tygodnie doksycylina,
nie wyklucza białaczki, pierwszy test wyszedł negatywny
Obserwuj wątek
    • barba50 Re: mam diagnozę 23.12.12, 13:26
      czyli zakaźna anemia kotów inaczej HEMOBARTONELOZA

w tym linku bardzo dokładny opis choroby i leczenia.
      Najważniejsze, że wiadomo co to. I rozpoczęte właściwe leczenie.

Kciuki za Brzydulkę https://forum.kocie-hospicjum.pl/images/smilies/032.gif
      • animus_anima Re: mam diagnozę 23.12.12, 13:28
        schudła już prawie 0,5 kg, ale będę podawac w razie biegunek laremid,
        czytałam ten link, dzięki Kochana!
    • animus_anima Re: mam diagnozę 24.12.12, 15:27
      myślę, że Ula nie wytrzyma leczenia,
      cokolwiek zje albo zwymiotuje albo biegunka potworna
      wstrętne wirusisko, bardzo smutne święta,
      wyniki krwi gorsze, krwinki czerwone w dół, ale leukocyty lepiej, wet mówi, ze walczy,
      ale jak ją widzę drobniutką i słabiutką, bez apetytu, to łzy się cisną do oczu
      smutek, żal, ból
      • wiesia.and.company Re: mam diagnozę 26.12.12, 18:22
        Każda walka wyczerpuje, dlatego jest taka biedniutka. Oby to był tylko dołek, z którego się już zacznie wydostawać. Bardzo mocno trzymam kciuki za kolejne poprawione wyniki krwi.
        • salimis Re: mam diagnozę 26.12.12, 18:51
          Wielkie kciukasy, niech wreszcie zacznie się dobrze dziać http://s17.rimg.info/38c48621ddecc5a1f84b4dcec4512e62.gif
          • animus_anima Re: mam diagnozę 26.12.12, 19:28
            Kochane, biegunki zmniejszyły się po laremidzie do 1 x dobę,
            Ula zjada żółtko, dostaje papkę royala do pysia strzykawką, a w międzyczasie podjada chrupki,
            martwię się panicznie o inne koty, sytuacja bardzo konfliktowa, naczytałam się o FIP, białaczce, fiv (ale te dwa ostatnie niby wykluczone testem), w tym FIP objawy identyczne, jak przy FIA i często są mylone, wczoraj jak przyszłam w nocy z pracy Ulcia się ożywiła, łazikowała, nie spała, rezydenci każdy na swoim legowisku, tylko panna nie chciała spać, a to do miski pochrupać, a to napić się wody...zamknęłam ją w łazience, ale wstałam po jakimś czasie, bo drapała do drzwi, nawet takie okrągłe nakładki w drzwiach- wywietrzniki wysunęła łapką - czyli miała siły wink
            ja żyję sparaliżowana lękiem, bo strach o nią, o inne koty, sypiam po kilka godzin, nie mogę jeść
            • wladziac Re: mam diagnozę 27.12.12, 14:05
              smutne ale mam nadzieję że dacie radę i pokonacie to parszywe choróbsko,trzymam kciuki za wyzdrowienie Ulki,trzymaj się
              • animus_anima Re: mam diagnozę 27.12.12, 17:08
                Kochani, nie wiem, czy się, cieszyć, boję się zapeszyć, ale morfologia polepszyła się, unidox zabija te bakterie na erytrocytach, dziś włączono steryd, obaczymy, już od wczoraj Ulcia podjada sama, a w nocy fajnie było, bo zeskakiwała z łóżka, pochrupała w miseczce i hyc z powrotem na wyrko lulu, nie będę się cieszyć na zapas, za dużo pesymizu i lęku mam w sobie, ale powiem, że weci się cieszyli,
                • wiesia.and.company Re: mam diagnozę 27.12.12, 17:21
                  Bardzo się ucieszyłam. Jasne, że niepewność, lęki ciągle Ci towarzyszą. Oczy dookoła głowy, uszy w ciągłej stójce, wiadomo jak jest. A na razie niech sobie śpi i je, odzyskuje siły. A kciuki trzymam w dalszym ciągu, mnie to nie przeszkadza (nawet i dobrze, bo nie sięgam za często po słodycze) wink
                  • animus_anima Re: mam diagnozę 27.12.12, 17:23
                    kochana jesteśkiss
                    Wy wszyscy też!
                    ściskam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka