Dodaj do ulubionych

cos niedrogiego, w skladzie jak animonda

22.02.13, 13:12
W przyszłym tygodniu będę zamawiać kotu zapas puszek przez zoo plusa, bądź inny sklep, który rzuci jakas promocję.
Tajski je na śniadanie mrożone podroby, potem 2x jakas puszka, czasem surowe mięso, jak jest na obiad. Chrupki czy to były Royala, czy Puriny, traktuje jako przekąskę, ostatnio coś bardziej, bo dziennie wrzucam garstkę.Ale po nich domaga się czegoś "normalnego".
Problem mam z mokrym, nie chce mu dawać whiskasow itp.
Do tej pory bez problemu jadł Animonde carny. Ale odkąd przypadkiem kupiłam te saszetki Felixa fantastyczne tongue_out siersciuch nie tknie tego pierwszego.
Kupywalam i Bozite i Schmusy i tylko polize przy pierwszym otwarciu.
Nie cierpi puszek z ryba, np. z firmy Smila musiałam dać ptakom.
Co jeszcze możecie polecić wartościowego, byle waga za mieso w kg takich puszek nie sięgała 30-50zluncertain
Nie chce go oszukiwać tymi saszetkami, uwielbia te, co udają prawdziwe kawałki miesasmile
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: cos niedrogiego, w skladzie jak animonda 22.02.13, 15:22
      Moje Modelki łaskawie podjadają tuńczyka i kurczaka Applaws (w tej chwili jest promo na zooplus) oraz Schesira (kurczak oraz tuńczyk czysty plus tuńczyki z dodatkami, z mięsnych jest też na 100% coś z wołowiną). Ale i tak Maupy preferują saszetki Gourmet sad
      Obie firmy mają bdb składy, żarcie wygląda i pachnie bardzo porządnie i naturalnie smile
      Bozity i Schmusy do pyska nie biorą (nawet nie chcą polizać wink
      • mitta Re: cos niedrogiego, w skladzie jak animonda 22.02.13, 16:11
        Moja niepijąca Bliźniaczka lubi tylko mokrą karmę i też aktualnie jest na feliksach, ale sensation (fantastiki już jej się znudziły). Czasami razem z feliksami (z zooplusa) zamawiam catessy, też lubi. A czasem w rossmanie kupuję takie miseczki, nie te najtańsze, ale takie z 60% mięsa. Tych drogich karm nie tyka i całe szczęście, bo bym przy niej zbankrutowała - potrafi na dzień zjeść 3 - 4 saszetki.
        http://s18.rimg.info/70ad623253655eb06387baf998036309.gif
    • kiedyswygramwtotka Biedronka:) 05.03.13, 16:51
      Dzieki za odpowiedzi. No to kupiłam tego Felixa Sensation , ale niezbyt chętnie je ta wersje z warzywami.
      Na szczęście dziś w Biedronce zauważyłam, ze rzucili w promocji tego Fantastica oraz Gourment i porobilam zapas.
      Nawet nie wiedziałam, ze w tym sklepie dają takie karmy i wychodzi taniej niż np.w Zooplusie, więc może się komuś przyda infosmile
      • loola_kr Re: Biedronka:) 05.03.13, 19:44
        ja kupuję zawsze (tzn od kiedy jest) w sklepie AFN
        sklepafn.pl/listaProduktow.php?v561f361d4f=2&kat=28
        nie wiem czy ceny sa konkurencyjne ale dostawa do domu no i pomoc kotom...
    • loola_kr pytanie 05.03.13, 20:00
      a tak w ogóle jaka jest najlepsza karma? Albo bardzo dobra smile
      Ja najczęsciej kupuję Royal Canin, w saszetkach też.
      Czasem Whiskasa albo KiteKat ale to jak nie zdąże nic zamówić a muszę cos kupić szybko.
      • k1234561 Re: pytanie 07.03.13, 06:55
        No najlepsza to te które mają w swoim składzie dużo mięsa,czyli tak od ok.40% i w górę.
        To jeśli chodzi o mokre,przy czym polecałabym tu firmy Applaws,Almo nature,Miamor,Schesir,Animonda
        Natomiast co do suchej to też najlepiej jak w karmie na pierwszym miejscu jest mięso ,a nie kukurydza czy inne zboże.Dobrym rozwiązaniem są karmy bezzbożowe z niemal 80% zaw.mięsa.Ale tu uwaga.Jeśli dajesz taką właśnie karmę z tak dużą zaw.mięsa + do tego puszki np.Applaws które mają w składzie 60-70% mięsa,na dłuższą metę możesz kota przebiałkować.A to ma wpływ na nerki,które koty mają bardzo delikatne.Dlatego należy wybrać coś pośrodku.Jak dajesz extra puszki to karma może być zbożowa czyli Royal Canin,Hill's itp.Jeśli karma bezzbożowa,puszki mogą być nieco tańsze,ale nigdy supermarketowe!
        • loola_kr Re: pytanie 07.03.13, 17:25
          dziękuję bardzo! smile
          Idę zamówic lepsze mokre bo tego Canina zamówiłam większą ilość.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka