Dodaj do ulubionych

Miziasta gaduła

02.05.13, 00:21
Minęło już trochę czasu od sterylizacji a Prysia zmieniła się nie do poznania.Na korzyść oczywiście wink
Nie powiem żeby kiedyś szalała na punkcie kolan, brana na ręce wyrywała się. Teraz sama się pcha czy człowiek tego chce czy nie. Wykorzystuje każdą nadarzającą się okazję coby wskoczyć i wywalić brzuszek do głaskania. Strzela przy tym takie pozycje że nie możemy powstrzymać się od śmiechu. Szczególnie uwielbia pozycję "na bobasa" ( taką klasyczną gdzie matka trzyma dziecko jedną ręką by je np. za chwilę nakarmić ) . Oczywiście gada przy tym aby zwrócić na siebie uwagę. Gdy udaję że jestem zajęta zaczyna lizać mnie po twarzy. Zauważyłam że bardziej preferuje moje towarzystwo niż TŻ-a i w stosunku do mnie jest bardziej uczuciowa. Gdy idę np. do kuchni, biegnie za mną i robi śmiesznego fikołka przez główkę padając rozwalonym brzucholkiem do góry. A przeciąga się przy tym robiąc różnorakie wygibasy byle tylko patrzeć na nią.
Odnoszę wrażenie że pewnych zachowań nauczyła się od Soni. Wszak ta jej matkowała i właściwie cały czas traktuje jak swoje dziecko. Czasami gdy Prysiaczka chwali się przede mną swoimi wdziękami, podchodzi Sońka i obserwuje. Mówię wtedy do niej nieźle córcię wychowałaś. Wszak nie daleko pada jabłko od jabłoni wink
Oczywiście Prysia nic nie straciła na swojej energii, potrafi włączyć turbodoładowanie łapek i biegać po całym mieszkaniu bez celu, na widok laserka włącza obłęd w oczach, zaś piłeczkę będzie turlała i ganiała tak długo aż zniecierpliwiony Szymek jej nie przerwie.
Dorosła z niej już pannica, w kwietniu skończyła rok a z nami jest już 10 miesięcy smile

Tak się chciałam z wami podzielić wink
Obserwuj wątek
    • kotapsota Re: Miziasta gaduła 02.05.13, 07:02
      No dobra, ale gdzie zdjęcia?!smile
      • yvi1 Re: Miziasta gaduła 02.05.13, 07:26
        zazdroszcze ,zazdroszcze i jeszcze raz zazdroszcze smile ,prosze jakies extra mizianko ode mnie dzisiaj uskutecznic smile .I ciesze sie bardzo czytajac takie historie,tylko zdjec mi brak....
        Jako,ze z naszym kotem na razie nie wyjdzie,czytam i ogladam wasze futrzaki i od razu dzien jest lepszy,a slonce bardziej swieci.
        I mimo ,ze mam swojego przytulaska,to pies sie jednak inaczej tuli niz kot big_grin
    • elzbieta.24 Re: Miziasta gaduła 02.05.13, 11:12
      Sal przyznaj się że podrzuciłaś brzydszą siostrę do mojego ogródka.Czytając widzę zachowanie mojej Mili,wszystko poza kolankami jest identyczne łącznie z laserkiem.Czy Prysia też łapie odchodzącą po mizianiu osobę ?
      • salimis Re: Miziasta gaduła 02.05.13, 12:58
        Nie Elu, nie łapie aczkolwiek zdarzyło się jej kilka razy skoczyć do mojej twarzy, objąć łapkami i delikatnie ugryźć. Oczywiście było to w trakcie zabawy.

Foty dopiero zrobię bo ostatnio nie miałam za bardzo czasu. Szkoda że człowiek nie ma w oczach zainstalowanego aparatu bo uchwyciłoby się właściwe chwile wink
        • salimis Re: Miziasta gaduła 02.05.13, 18:31
          https://img839.imageshack.us/img839/5899/prysiaparapet.jpg

Juniorka Prysia i seniorka Misia wink

https://img560.imageshack.us/img560/5909/prysiamisia.jpg
          • pi.asia Re: Miziasta gaduła 02.05.13, 19:23
            Jaka śliczna! A słodziak z niej faktycznie stuprocentowy smile
            • yvi1 Re: Miziasta gaduła 02.05.13, 21:00
              Jakie slicznotki !Szkoda,ze nie idzie przez komputer pomiziac.
              • kotapsota Re: Miziasta gaduła 02.05.13, 22:20
                Sliiiiczneeee!!! Przytulamy!!!
                • rapuntzel Re: Miziasta gaduła 02.05.13, 22:45
                  Prysia ma prześliczne umaszczenie smile I ten uśmiech!
    • jarka63 Re: Miziasta gaduła 02.05.13, 23:49
      Cudny koci podlotek. I piękny widok za oknem!
      • salimis Re: Miziasta gaduła 03.05.13, 12:18
        jarka widok za oknem mam taki wink

https://img9.imageshack.us/img9/4307/widokokno.jpg

Za drzewami jest nasyp kolejowy relacji Poznań - Szczecin, zaś widoczny pawilon po prawej stronie to ten w którym mieszkał Miluś smile
        Jak widać na załączonym obrazku u nas właśnie pada wink
        • jarka63 Re: Miziasta gaduła 03.05.13, 14:24
          Piękna zieleń i do tego stukot pociągów, romantycznie smile
          A o Milusiu masz jakieś wieści?
          • salimis Re: Miziasta gaduła 03.05.13, 15:45
            Rozmawiałam z Martą półtora miesiąca temu. Ząbki Milusia w liczbie wszystkie nadawały się do usunięcia. Troszeczkę chorował. No i stroni od pozostałych kotów oraz ... Marty. Jak na początku dawał się głaskać tak później mu się odmieniło. Może dlatego że targa go do weta a on nie rozumie że to dla jego dobra. Muszę do niej zadzwonić, ostatnio nie miałam zbytnio czasu uncertain No a jak już zdzwonimy się to peplamy dobre 40 minut wink
            • jarka63 Re: Miziasta gaduła 03.05.13, 19:00
              Oj zadzwoń, zadzwoń, może się jednak Miluś oswoił z nowym otoczeniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka