Dodaj do ulubionych

wykastrowany

02.12.13, 21:41
"byłem kotem z wielkimi jajami. dziś jestem kotem, tylko kotem" wink poszło sprawnie i szybciutko. pojechał do weta o 9 rano, wrócił o 16-tej. wybudzony, trochę zakręcony, ale chętny do zabawy smile głodny tylko bo ostatni posiłek 24 godziny temu, a jeszcze musi noc wytrzymać. wet tak kazał to tak robię, chociaż mi go szkoda, siedzi przy lodówce i do niej gada uncertain
Obserwuj wątek
    • joanna784 Re: wykastrowany 02.12.13, 22:03
      mam pytanie, bo wet mi kazał karmić go karmą dla sterylizowanych kotów. czytam w necie różne opinie. jedni mówią, że trzeba, inni że niekoniecznie- że to chwyt marketingowy. co wy o tym sądzicie? mój kot w ogóle nie tyka karmy suchej, chociaż co jakiś czas daję na próbę. je tylko mokrą karmę, ew. mięso gotowane lub surowe.
      • niutaki Re: wykastrowany 02.12.13, 22:06
        od czasu jak zatkal mi sie Rysiek to karmie tylko rc sterylised, co jakis czas rc urinary - zalecenie weta.
    • wladziac Re: wykastrowany 02.12.13, 22:08
      fajnie że już po,zadbaj o to żeby kociak już pił wodę i się nie odwodnił,pierwszy posiłek najlepiej żeby był pół płynny i w małej ilości na pusty już żołądek i jelitka bo inaczej zwymiotuje jak się porządnie naje po takiej głodówce,innymi słowy po głodówce małe porcje jedzenia a częściej
      • wiesia.and.company Re: wykastrowany 04.12.13, 19:59
        Uważam, że dopóki nie ma żadnej choroby, to nie ma sensu odbierać mu przyjemności życia i jedzenia. Kastracja to nie choroba. Swoim kotom dawałam i daję normalną karmę suchą bytową, zresztą teraz wszystkie karmy suche zawierają (według producentów) składniki zapobiegające powstawaniu struwitów (to najczęstsze kamienie i kryształy występujące w pęcherzu kocim). Niech sobie je na zdrowie.
        Występowanie kryształów to sprawa osobnicza - tak jak tworzenie się kamienia na zębach, są ludzie którzy muszą mieć kamień zdejmowany systematycznie, podczas gdy inni w ogóle nie wiedzą, co to za problem. Moim zdaniem dawaj mu to, co lubi. Wcale nie musi mieć kłopotów z nadwagą lub kamieniami. A poza tym... są też medykamenty-suplementy, które pozwalają się trochę uporać z problemem kryształów w moczu, gdy się je stwierdzi podczas analizy moczu (np. Uroxiwet). Niech chłopak ma to, co mu sprawia przyjemność smile
        • joanna784 Re: wykastrowany 06.12.13, 13:39
          on nie je suchej bo wcale nie chce. kupuję mu karmy royala, benka lub kitekat.
          • mist3 Re: wykastrowany 08.12.13, 21:40
            A coś do gryzienia dostaje? Bo na samym miękkim mokrym to jego zębiska mogą długo nie wytrzymać? Jakieś mięsko zajada?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka