wadera3 03.05.17, 22:24 Moje koty dostały w prezencie dwie kępy trawy, szał był przez godzinę, potem szalałam ja zbierając wyrzyganą trawę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiesia.and.company Re: Wiosna w domu 03.05.17, 22:55 Bardzo zgodnie obrabiają poletko I inteligentnie. Moje po prostu szarpią trawkę do góry i wyjmują źdźbło po źdźble (hehehehe ale to brzmi), te wyrwane układają na podłodze jako nieinteresujące i wyrywają kolejne. Interesuje je czubek wzrostu, gdzie jest kwas foliowy. A rzyganko potem nie jest trudne do namierzenia i do usunięcia, żadnych kolorowych plam z przetworzonej treści żołądkowej. Zanim dotrze do żołądka już wywędrowuje. Czysta robota dla służby domowej. A dla kotów świeżynka, samo zdrowie Odpowiedz Link
zew-is Re: Wiosna w domu 03.05.17, 23:03 Hehe, to w sumie 2 godziny szaleństwa Fajny pomysł z taką kępką, zamiast owsa. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Wiosna w domu 04.05.17, 02:25 Hihi Jak wysialam jeczmien i dalam kociastym, to sprzatania bylo, oj bylo, bo nie dosc, ze wyrywali po zdziebelku, jak u Wiesi, to jeszcze postanowili sobie w ziemi pokopac Wysiewaniu powiedzialam wiec stop i przerzucilam kociastych na naciowy seler. Co tydzien dostaja spory wiechec, dziela sie z Kurnikiem i jest dobrze. Rzyganek przesadnie duzo nie ma, ot od czasu do czasu ktoremus sie cofnie, normalka. A seler samo zdrowie. Kupuje w warzywniaku, bo marketowe ma za mocno przyciete listki a o nie przeciez chodzi bo lodyg nie ruszaja. Odpowiedz Link
aragorna71 Re: Wiosna w domu 04.05.17, 10:18 ja kupuje paste i kotka nie rzyga ale z tego co piszecie trawa lepsza??? 3 razy wysialam trawe/jecznien ale bardziej ja skotlowala lapkami niz jadla. Odpowiedz Link
wadera3 Re: Wiosna w domu 04.05.17, 11:50 U mnie nie jest to kwestia czy trawa lepsza, tylko taka, że dwa koty pastę jedzą i mogłyby zjeść pół tubki naraz, a dwa nie tykają, więc "z braku laku i kit dobry". Odpowiedz Link
aankaa Re: Wiosna w domu 04.05.17, 14:06 ja poszłam na łatwiznę i od czasu BiŚkiniewicza kupuję trawę w tabletkach. Towarzystwo dostaje 2 x dziennie po 2 sztuki i jeszcze żadnego pawia nie widziałam Odpowiedz Link
wadera3 Re: Wiosna w domu 04.05.17, 14:44 Nie podejrzewam moich kotów o świadome i dobrowolne zjadanie tabletek, choćby z trawą. Odpowiedz Link
aankaa Re: Wiosna w domu 04.05.17, 22:45 wrzucam do miski z suchym nie przebierają jak Kopciuszek Odpowiedz Link
arim28 Re: Wiosna w domu 04.05.17, 14:45 Pozbawiasz koty najwiekszej frajdy podajac im tabletki zamiast trawy U mnie kroluje papirus. Trawa stoi w doniczce i tez jest przystrzyzona. Odpowiedz Link
aankaa Re: Wiosna w domu 04.05.17, 22:47 miały zielistkę do skubania ale się zniechęciły, co jakiś czas hoduję im trawę w doniczce - ale nie wzbudza większego entuzjazmu. Mam ten komfort, że kudłate w skrzynkach/doniczkach nie buszują a na stole mogę, bez obawy, postawić wazonik z kwiatami Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Wiosna w domu 05.05.17, 01:16 Nasze tez dostaja te dropsy, szal, szczegolnie w Kurniku i paste niektore chetnie jedza. Seler tez jest jako urozmaicenie, a nie na klaki. Odpowiedz Link