Dodaj do ulubionych

Twardy sen

05.08.18, 20:38
Dobry wieczór,
mam pytanie o .... sen Waszych kotków. Czy zdarza im sie tak mocno zapaść w sen, że nie możecie ich dobudzić? Nasz Zygmunt parę razy tak się zaśpił że przestraszyliśmy się nie na żarty. Dzisiaj też, biorę go na ręce on dosłownie bezwładny. Obudził się po paru sekundach i miał minę typu "czego, śpię przecież"... To normalne jest?
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Twardy sen 05.08.18, 21:15
      Tak, snem kamiennym spi czasami Kicia.Yoda i Grubson
      • leda16 Re: Twardy sen 05.08.18, 22:30
        Florensja śpi czujnie, chociaż nie wiadomo gdzie. Ale gdy czasami wędruję w nocy o 2 po herbatę, kotka natychmiast przybiega, skora do zabawy. Już od kilku dni porzuciła portki ogrodowe w łazience. Przestała też korzystać z II kuwety, więc z ulgą ją zlikwidowałam. Od weta dowiedziałam się, że koty rosną tylko 8 miesięcy sad więc Florens będzie miniaturką, chociaż mama jest dużym kotem. Dzisiaj do naszego ogrodu zawitał kot - olbrzym z długim futrem. Pewnie czyjś, bo zadbany, ale z dystansem do zawierania nowych znajomości.
        • kkk Re: Twardy sen 06.08.18, 08:48
          to ja mam wrażenie że kot nigdy nie śpi smile czuwa raczej. Momentalnie reaguje otwiera oko i sprawdza co się dzieje
          • wiesia.and.company Re: Twardy sen 06.08.18, 18:40
            Koty miewają takie kamienne sny. Wtedy, gdy się czują bezpiecznie, gdy nie muszą nasłuchiwać, mieć się na baczności. Oczywiście nie każdy kot tak ma, ale np. Miluś i Leosia nie raz mnie przestraszyli wink
    • katikot Re: Twardy sen 06.08.18, 18:40
      Moja padaczkowa Liska tak czasem zasypia, a ja zawsze wtedy panikuję - mówiłam o tym kiedyś wetowi, ale nie widział w tym nic złego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka