yen74 11.07.05, 00:46 mam w domu parkę (rodzeństwo) 5-mcy. No i nie wiem kiedy pierwsza ruja będzie i kiedy najlepiej wysterylizować kocicę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angieblue26 Re: kiedy? 11.07.05, 08:00 Jak najszybciej, kocie "dziewczynki" dojrzewaja nawet ok 6 miesiaca Odpowiedz Link
salma75 Re: kiedy? 11.07.05, 11:41 Miałam kiedyś kotkę, która pierwszą rujkę miała a wieku niecałych 5 miesięcy, zaraz potem została wysterylizowana. Pozdrawiam Cię yen, koszalinianko droga Magda Odpowiedz Link
basia553 Re: kiedy? 11.07.05, 12:17 ja moje kotki woze wczesnie na szczepienie i to wet okresla, kiedy nalezy sterylizowac. Przy obecnej kotce zreszta nie zdazylismy: dzien przed wyznaczona sterylizacja, dostala rui i musielismy tydzien poczekac. Dlaczego möwisz o sterylizacji kotki? A Pana Kota nie chcesz sterylizowac? Oj musisz, bo bedziesz miala zapachy w mieszkaniu!!! Odpowiedz Link
yen74 Re: kiedy? 11.07.05, 12:40 Salma jesteś z Koszalina? Ale niespodzianka by była No więc napierw kotka potem pan kot Kotka wydaje mi sie pilniejsza Dzięki za podpowiedzi, muszę iść w takim układzie do weta, bo nie dośc, że w domu pan kot to jeszcze one są takie pół wolnościowe Wyskakują sobie na ogród w poszukiwaniu wrażeń. Wczoraj wieczorkiem wszedł do nas na taras kot (kotka?) sąsiadów, a moje narobiły takiego rabanu, że mąż prawie z wanny wyleciał im na ratunek. Burczały w stronę tarasu jeszcze dobre 2 godz. Odpowiedz Link
salma75 Re: kiedy? 11.07.05, 14:23 Nie Yen, niestety już nie mieszkam w Koszalinie, kończyłam tam liceum, mieszkałam w bursie, a Ty obok w ogólniaku się uczyłaś, dobrze pamiętam? Gadałyśmy parę razy na czacie Chorego... Tu Mamusik... A tak w ogóle to jestem kumpelą Sheenaz - Dagmary ) Pozdrawiam serdecznie kociaro i Twoją piekną córę też Magda Odpowiedz Link
kotolub Re: kiedy? 11.07.05, 14:17 Większość wetów wyznaje zasadę, że po pierwszej rui się sterylizuje. Moja Bajka pierwszą ruję miała w wieku 13-tu miesięcy i dopiero teraz była sterylizowana. Jeśli to ma być dla dobra kota, to 5-6 dni rui można jakoś wytrzymać i później sterylizować. Ja tak zrobiłam, mam nadzieję że to wyjdzie mojej Kici na zdrowie. Z kotami słyszałam,że trzeba trochę wcześniej, bo mogą nabrać nawyku obsikiwania i nawet po kastracji to nie przechodzi. Zaznaczam CZASAMI. Pozdrawiam Bajka i Ja Odpowiedz Link
yen74 Re: kiedy? 11.07.05, 23:51 Salma, hihi, ale ten internet mały oczywiście, że cie pamietam jak miło spotkac kogoś znojomego... Odpowiedz Link