kamisiunia 31.07.05, 10:53 kot oddający mocz z domieszką krwi.... co to oznacza?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawka74 oznacza wizytę u weterynarza!! 31.07.05, 11:31 moja Kota tak miała i okazało się, że ma infekcję dróg moczowych. Dostała antybiotyk i coś tam jeszcze, kuracja trwała cztery dni i już jest OK. Ważna była szybka reakcja. Idź do weta. Odpowiedz Link
mama007 popieram 31.07.05, 15:15 u mojego kocura oznaczało to niestety syndrom urologiczny ale to kot po wypadku, miał rozwalony cały tył, może to "tylko" jakaś infekcja. w każdym razie goń do weta, bo się może pogorszyć. pozdrawiam Aga Odpowiedz Link
kasikk Re: popieram 31.07.05, 20:31 u mani to oznaczało zapalenie pęcherza i kamicę nerkową ( całe szczęście - sytuacja opanowana Odpowiedz Link
guga13 Re: nowy temat 31.07.05, 20:57 Albo krwotoczne zapalenie pęcherza albo kamica, podstawą diagnozy jest badanie moczu i z wynikiem jak najszybciej do weta. Odpowiedz Link
kamisiunia już byłam 03.08.05, 19:52 i okazało się, że ma zapalenie pęcherza. dostała kilka zastrzyków, w piątek idę na kolejna wizytę. Ale już jej się polepsza, częściej chodzi do kuwetki, już siusia bez krwi. Cieszę się Odpowiedz Link