amidala1 08.01.03, 20:25 Czy Wsze koty jak jest zimno (za oknem - 12,a w domu +20) staja sie mniej ruchliwe i nie maja ochoty na zabawe? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nanette Re: kot a zimno 11.01.03, 16:17 Witaj! Moja Kicia latem spedza na balkonie pol dnia i cale noce. Znosi do mieszkania wszystko co uda jej sie upolowac: muchy, motyle, cmy, jakies chrabaszcze, a takze platki kwiatow spadajace z balkonu sasiadki nad nami. Zima spi niemal bez przerwy, szuka najcieplejszych miejsc do wylegiwania sie i nawet kociatko nie jest w stanie zajac ja zabawa dluzej niz 2 minuty. Najwyrazniej koty nie lubia zimy Odpowiedz Link
amidala1 Re: kot a zimno 11.01.03, 17:02 to jestem pocieszona, bo moja kicia, choc jeszcze młoda też, od czasu tych wielikich mrozow, szuka sobie ciplutkiego kacika i drzemie, a nawet jak nie drzemie to ruszac jej sie nie chce, mimo, iz do zabaw zawsze sokora była. ciekawa jestem czemu jednak najbardziej polubiła ostatnio lodówkę (wysokosc 1, 75 m) czyzby punkt obserwacyjny, wibracje i ciepelko w jednym? Odpowiedz Link
nanette Re: kot a zimno 11.01.03, 18:37 Koty uwielbiaja obserwowac otoczenie z gory. Kicia ma na szafie mieciutkie poslanko, bo wczesniej lezala tam na 'golych dechach'. No i wogole tam jest jej azyl - terytorium na ktore nikt nie wchodzi i nie przeszkadza jej w drzemce lub medytacjach. Teraz, kiedy jest zimno, to nawet spi tam przez calą noc - pod sufitem jest najcieplej. Odpowiedz Link